Ανακοίνωση για την παγκόσμια δράση  «Ο ΝΟΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ» στις 12 Οκτωβρίου 2023

 

Πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο πόλεμος μεταξύ των αυτοκρατοριών για την αρπαγή της γης, για τους φυσικούς πόρους και τις γεωστρατηγικές ζώνες για το εμπόριο, βασίστηκε στην κατάκτηση εδαφών και στην οικοδόμηση συνόρων, πάντα με κόστος την καταστροφή των πολιτισμών και το αίμα των ιθαγενών λαών.

Αυτή ιστορία των γενοκτονίας και της λεηλασίας, με επίκεντρο τη σημερινή Ευρώπη, επεκτάθηκε στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, και από αυτή τη μαζική λεηλασία διαμορφώθηκαν οι μεγάλες οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που θα αμφισβητούσαν την ηγεμονία και την ισχύ ενός υπό κατασκευή κόσμου, τα σύνορα του και τους εμπορικούς δρόμους του.

Αυτή η φιλοδοξία θα χρηματοδοτούσε εκστρατείες «εξερεύνησης» σε όλες τις γωνίες του πλανήτη, μία από αυτές, πριν από 500 και πλέον χρόνια, όταν «η ανακάλυψη της Αμερικής, η σύγκρουση των κόσμων», θα γραφόταν από τους νικητές με το αίμα εκατομμυρίων δολοφονημένων ιθαγενών και την εθνοκτονία χιλιόχρονων πολιτισμών.

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας, η λεηλασία και η αρπαγή είναι παγκόσμια, οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι του μεγάλου κεφαλαίου έχουν καθιερωθεί και με την πρόοδο της βιομηχανίας και της τεχνολογίας, αυτή η ιστορία θα γινόταν όλο και πιο βίαιη και θα συνέβαινε ταυτόχρονα παντού.

Εδώ και τώρα, όταν σκεφτόμαστε τη ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ, σκεφτόμαστε πέρα από τη θεωρία, τους λόγους και το ιστορικό χρέος του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΒΟΡΡΑ, (θέματα για τα οποία πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ατομικά και συλλογικά)· το να μιλάμε για ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ, σημαίνει να μιλάμε για τις απειλές και τη βία σε όλες τις γωνιές του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΤΟΥ και στη ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ, οι οποίες καταστρέφουν το ΠΑΡΟΝ μας και απειλούν το ΜΕΛΛΟΝ όλων μας.

Ωστόσο, αυτή είναι επίσης μια ιστορία αντίστασης, είμαστε οι ανταρσίες ενάντια στους φαραώ και τους βασιλιάδες, είμαστε οι εξεγέρσεις ενάντια στους γαιοκτήμονες και τους άρχοντες, είμαστε τα αντάρτικα, οι ανεξαρτησίες, οι επαναστάσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις, η ανάκτηση των εδαφών, και φυσικά είμαστε επίσης, Οργάνωση και Αυτονομία, Πολιτισμοί και Παραδόσεις, Συμμαχίες, Δίκτυα και Αρθρώσεις, είμαστε οι Πρόγονοι μας και τα Εδάφη μας, είμαστε ίσοι επειδή είμαστε διαφορετικοί και ανάμεσα σε τόσες πολλές διαφορές, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν.

Για να μην ξεχνάμε, να θυμόμαστε, για να ενωθούμε μπροστά σε τόσες αντιξοότητες, ΚΑΛΟΥΜΕ τους Λαούς, τις Κοινότητες, τις Οργανώσεις, τις Συλλογικότητες, τους Συνεταιρισμούς και όλες τις εκφράσεις των Ιθαγενών, των Αγροτών, του Λαού, των Αναρχικών, των Φεμινιστριών, των Υπερασπιστών του Περιβάλλοντος, των Υπερασπιστών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των Ελεύθερων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή όπως αλλιώς ονομάζονται, να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν δράσεις στις 12 Οκτώβρη με τρόπο οργανωμένο, συντονισμένο και κατά τόπους.

 

Σταματήστε την απαλλοτρίωση, τη λεηλασία και την καταστροφή της φύσης και των εδαφών από το μεγάλο παγκόσμιο κεφάλαιο και τα εταιρικά κράτη!

Σταματήστε το ρατσισμό, το φασισμό και την επιβολή νέων στρατιωτικών και βιομηχανικών συνόρων, η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα!

Σταματήστε τη βία και την καταστολή ενάντια στα κοινωνικά κινήματα, τις οργανώσεις, τις κοινότητες και τους λαούς που υπερασπίζονται τη φύση, το μέλλον και την ίδια τη ζωή στον πλανήτη!

Σταματήστε τον πόλεμο εξόντωσης ενάντια στους λαούς των ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ, των ΚΟΥΡΔΩΝ, των ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ και όλων των λαών του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΤΟΥ που αγωνίζονται και αντιστέκονται για μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη!

Αρκετά με τη βία, τις τρανσοκτονίες και τις γυναικοκτονίες, σεβασμός στη διαφορετικότητα και τις διαφορετικές ταυτότητες και εκφράσεις της σεξουαλικότητας και του φύλου (disidencias sexo genéricas)!

Απαιτούμε Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τους/τις/τα εξαφανισμένους/ες/α και δολοφονημένες/α/ους μας!

Ελευθερία για τους/τις/τα πολιτικούς/ες/α κρατούμενους/ες/α!

Για στέγαση και αξιοπρεπή ζωή, να σταματήσει ο εξευγενισμός και ο ληστρικός τουρισμός!

Αν αγγίξουν ένα/αν/μια από εμάς, μας αγγίζουν όλα/ες/ους!

Για έναν Αντιπατριαρχικό, Αντικαπιταλιστικό, Αντιαποικιακό, Αντιφασιστικό, Αντιρατσιστικό και Αντιιμπεριαλιστικό αγώνα! Ένας άλλος τρόπος ζωής είναι εφικτός!

Ο ΝΟΤΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙΙ! σε κάθε γωνιά του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΤΟΥ!

 

Αν θέλετε να συμμετάσχετε και να μοιραστείτε τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν, στείλτε ένα email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , υπογραφές και πληροφορίες θα λαμβάνονται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Σας καλούμε να μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και μελλοντικές ανακοινώσεις μέσω της ιστοσελίδας elsurresiste.org.

 

Μετάφραση: Β.Λ.

 

https://karavanizapatista.espivblogs.net/

https://tierrayterritorio.wordpress.com/