Το βράδυ της Παρασκευής 20/5 ομάδα ατόμων επιτέθηκε στην κατάληψη Mundo Nuevo, πετώντας τρικάκια που έγραφαν πως ο χώρος δεν είναι safe space και πως ο κόσμος που συμμετέχει στην κατάληψη συγκαλύπτει παραβιαστές. Παράλληλα βάφτηκαν παρόμοια εμετικά σχόλια και στην πρόσοψη του κτιρίου. Την ίδια στιγμή στην ταράτσα της κατάληψης πραγματοποιούνταν drag show, με τις drag queens και δεκάδες κόσμου που πλαισίωσε την εκδήλωση να φωνάζουν συνθήματα δηλώνοντας απερίφραστα πως είμαστε εδώ για να τσακίσουμε των πατριαρχία, την ομοφοβία και κάθε άλλη εκδήλωση κοινωνικού κανιβαλισμού και ρατσισμού που καλλιεργείται και τρέφεται από το σάπιο και κανιβαλιστικό σύστημα το οποίο μας εξουσιάζει.
 
Ο ελευθεριακός χώρος εν γένει έχει εξασφαλίσει ένα πεδίο έκφρασης και ζύμωσης πολυτασικών αντιλήψεων, οι οποίες επιχειρούν να πραγματώσουν την συνολική χειραφέτηση του ανθρώπου – την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα. Προτάγματα που ως αναρχικοί/ες αποτελούν σημαία μας και σκιαγραφούν την κατεύθυνση κάθε βήματός μας προς τις κοινωνίες που οραματιζόμαστε. Μέσα από τους αγώνες μας αναπαράγουμε τις αξίες μας, μέσα στις δομές μας τις εφαρμόζουμε και μέσα σε όλο τον ζόφο που μας επιβάλλει η εξουσία τις αξιοποιούμε ως ασπίδα αντιπαραθέτοντας έτσι τον κόσμο μας με τον δικό τους. Και ενώ γνωρίζουμε ότι πρέπει ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι και υπερασπιστούμε τις δομές μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις επιθέσεις κράτους και φασιστών, ορισμένα άτομα (αξιοσημείωτο είναι πως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει και ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε πως να χαρακτηρίσουμε τα επιτιθέμενα άτομα) αποφασίζουν να κινηθούν επιθετικά προς την αναρχική κατάληψη Mundo Nuevo, υπενθυμίζοντάς μας έτσι κάποια βασικά σημεία:
Άτομα που επιτίθενται σε καταλήψεις – με όποιο τρόπο και να αυτοαποκαλούνται – δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας - να λογίζονται ως σύντροφοι και συντρόφισσες, ενώ υιοθετούν πρακτικές εχθρικές προς την ελευθεριακή αντίληψη και τον αναρχικό αγώνα.
 
Η αναπαραγωγή του κοινωνικού κανιβαλισμού και της επιβολής εντός του κινήματος δεν μπορεί να αφεθεί στη μοίρα της, επιτρέποντας στον καθένα να πράττει ανεξέλεγκτα, χωρίς να είναι υπόλογος των πράξεών του, μετατρέποντας έτσι τον ενδοκινηματικό διάλογο και εν τέλει τον πολιτικό μας χώρο σε ζούγκλα.
 
Οι δομές του κινήματος αποτελούν για εμάς τα σημεία αναφοράς μας –οι καταλήψεις είναι οι χώροι μας: που αγωνιζόμαστε, που αυτομορφωνόμαστε, που συλλογικοποιούμαστε. Είναι τα σπίτια μας: που αναπνέουμε, που εκφραζόμαστε, που δημιουργούμε.
 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη Mundo Nuevo, δίπλα στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, κάνοντας ξεκάθαρο πως σε τέτοιου είδους θρασύδειλες επιθέσεις δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο δικαιολόγησης, παρά μόνο επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά:
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MUNDO NUEVO.
 
Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere