ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ


Το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα.
Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά δύο πράγματα. Αφενός πως κανένα δικαστήριο και κανένας κρατικός φορέας δεν θα μπορούσε ουδέποτε να τσακίσει το τέρας του φασισμού, όπως και τις φασιστικές αντιλήψεις που μολύνουν την κοινωνία, καθώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Η άνοδος του φασισμού είναι ένας από τους τρόπους υποστήριξης του καπιταλιστικού συστήματος σε περιόδους κρίσης του, καθώς και ένα ακόμα όπλο του ενάντια στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Αφετέρου αυτό που διαφαίνεται από τα περιστατικά αυτά είναι πως στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, σε γειτονιές που χτίστηκαν από πρόσφυγες, σε γειτονιές εργατικές και φτωχοποιημένες, βρίσκει χώρο να διεισδύσει μέχρι και στα σχολεία το φασιστικό δηλητήριο.
Την Τετάρτη 29/9 χιλιάδες κόσμος πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, η οποία μετατράπηκε σε μία ογκώδη αντιφασιστική διαδήλωση 4.000 και πλέον ανθρώπων η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη πριν καταλήξει στο σημείο αφετηρίας, την πλατεία Τερψιθέας. Το μαχητικό μπλοκ των αναρχικών, το οποίο συγκροτήσαμε από κοινού με άλλους συντρόφους από την περιοχή και όχι μόνο, στήριξαν τουλάχιστον 1000 άνθρωποι με κεντρικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα φασιστικά μορφώματα, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.
Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια τη πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. Ακριβώς για αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτή είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη για το κυρίαρχο κρατικο-καπιταλιστικό πλέγμα κυριαρχίας.
Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές και προπαντός στον δρόμο. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.
Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε μια για πάντα το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.
Κοινωνική αυτοοργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, μαχητική αντίσταση.


ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ


ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17.30 στο πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

 

Συλλογικότητα για την Κοινωνικό Αναρχισμό - Μαύρο και Κόκκινο

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό - Libertatia

μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Πρόσφατα άρθρα