Αύριο Κυριακή 20/9 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιπολία η οποία δέχτηκε επίθεση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ βρισκόταν στην παραλία Θεσσαλονίκης για να σβήσουν τα φασιστικά συνθήματα που άφησε πίσω της η φασιστική συγκέντρωση του Κασιδιάρη την ημέρα της ΔΕΘ. Στη δραση συμμετείχαν 51 αντιφασίστες τους οποίους και συνέλαβαν και κατηγορούνται με 6 πλημμελήματα και 1 κακούργημα. Αυριο περνάνε απο ανακριτή οι 10 πρώτοι και θα συνεχίσει η διαδικασία τμηματικά τις επόμενες μέρες. Δύο μόλις μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και 2 εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση της Δικής της συμμορίας δολοφόνων της χρυσής αυγής, οι μπάτσοι επιλέγουν να χτυπήσουν τους αντιφασίστες, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την πολιτική τους συστράτευση με τους φασίστες.
 
Είναι ολοφάνερο το πλάνο του κράτους και απόφαση για ολομέτωπη επίθεση στους αναρχικούς, στους αγωνιστές, αντιφασίστες και στις δομές του κινήματος. Τώρα είναι επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωσης γύρω από τις καταλήψεις, καθώς και η επαγρύπνηση και η διαρκής παρουσία στο δρόμο για να στηθούν αναχώματα σε τέτοιες και παρόμοιες μελλοντικές ενέργειες κατά των αντιφασιστικών, ταξικών και κοινωνικών αγώνων και δομών μας. Εμείς δηλώνουμε οτι είμαστε-και θα είμαστε πάντα- εδώ, απέναντι σε κάθε αναζωπύρωση των ολοκληρωτικών και φασιστικών εφεδριών της κρατικής εξουσίας.
 
Αλληλεγγύη στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής περιπολίας
 
Καμία υποχώρηση - Να υψώσουμε αναχώματα στην κρατική βία και καταστολή.
 
Αυριο 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
 
Κατάληψη Libertatia

 

Στις 16/9 στις 22:30 σύντροφοι που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική παρέμβαση στο παραλιακό μέτωπο, σβήνοντας τα φασιστικά συνθήματα που άφησαν πίσω τους οι ψεκασμένοι και οι νεοναζί του Κασιδιάρη δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ενός πλήθους μπάτσων διάφορων υπηρεσιών, οι οποίοι τους χτύπησαν, στέλνοντας δύο άτομα στο νοσοκομείο, ενώ τους συνέλαβαν όλους, 51 άτομα στο σύνολο.Συνολικά οι κατηγορίες είναι: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράβαση του νόμου περι μαζικών συγκεντρώσεων, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων, βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και απείθεια. Η κατηγορία κακουργηρματικού χαρακτήρα είναι η φθορά μνημείου.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προσανατολίζεται στη κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού και αντιφασιστικού κινήματος, την ώρα που το βαθύ παρακράτος επιχειρεί να ξαναβγάλει τους φασίστες από τις τρύπες στις οποίες τους είχε καθηλώσει η δυναμική δράση του μαχόμενου αντιφασισμού.

Δύο μέρες μόλις πριν ολοκληρωθούν τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι μπάτσοι επιλέγουν να χτυπήσουν τους αντιφασίστες, αποδεικνύοντας, χωρίς περιστροφές, για απειροστή φορά τη στρατευμένη δράση τους στο πλευρό των φασιστών. Ενώ όλη η κοινωνία περιμένει να μάθει το αποτέλεσμα της δίκης της εγκληματικής συμμορίας στις 7 Οκτωβρίου, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όπως ακριβώς τσακίσαμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, στο δρόμο, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονιά, έτσι θα τσακίσουμε και όποιον άλλο φασιστικό θύλακα προσπαθήσει να σηκώσει κεφάλι.

Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το σύστημα είναι που γεννά τον φασισμό. Η απάντηση μας είναι ο συνεχιζόμενος αντικαθεστωτικός αγώνας, οι κοινοί αγώνες με το διεθνές προλεταριάτο, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αλληλεγγύη στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 20/9 στις 09:00 το πρωί.

Να υψώσουμε αναχώματα στην ανεξέλεγκτη κρατική βία και καταστολή.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»