ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/-ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΘΕ ΑΠΘ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Το Σάββατο 16/3 πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις καταπάτησαν για άλλη μια φορά το άσυλο, μπαίνοντας στο χώρο του βιολογικού στο ΑΠΘ, όπου διεξάγονταν δράσεις επανοικειοποίησης της σχολής από τον Φ.Σ. Φυσικού. Αφού διαλύσαν την συγκέντρωση, μεγάλο μέρος του κόσμου μπήκε στην Σχολή Θετικών Επιστημών. Οι αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τη ΣΘΕ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος από το κτήριο. Σπάζοντας τζάμια εισέβαλαν στην κατάληψη και συνέλαβαν τα 49 άτομα που βρίσκονταν μέσα. Οι συλληφθέντες/-ίσσες, αφού πέρασαν από εισαγγελέα, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απείθειας και της σοβαρής διατάραξης της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και πήραν αναβολή για την Παρασκευή 29/03. Ακριβώς μετά την εκκένωση, καλέστηκε αντανακλαστική πορεία στην Καμάρα που κατέληξε μπροστά από την ΣΘΕ, με τους μπάτσους να περικυκλώνουν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
Τα καθεστωτικά μέσα, επιτελώντας τον διαχρονικό τους ρόλο, για να δικαιολογήσουν το κρεσέντο βίας και καταστολής των μπάτσων, έστησαν ένα θέατρο του παραλόγου, μιλώντας ακόμα και για κατοχή πυρηνικών όπλων. Η έφοδος εντός κατειλημμένων χώρων από το Κράτος, και η κατασυκοφάντησή τους από τα ΜΜΕ, δείχνουν τον φόβο της εξουσίας απέναντι στους χώρους που αποτελούν εστίες αγώνα και συσπείρωσης για τον κόσμο της αυτοοργάνωσης. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισβολή των μπάτσων στην ΦΕΠΑ. Εκεί, σε μια επιχείρηση σόου, αφού κατάσχεσαν άδεια μπουκάλια μπύρας, χρησιμοποιημένες κρότου λάμψης και κράνη, προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τα δεκανίκια του συστήματος έτρεξαν να το παρουσιάσουν ως μια μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας, βάλλοντας τις δομές του αγώνα μας.
Η εισβολή των ένστολων δολοφόνων στους χώρους του ασύλου αποτελεί πλέον συχνή λύση για το κράτος, στην προσπάθειά του να καταστείλει αυτούς που αγωνίζονται και αντιστέκονται. Με τις 49 συλλήψεις από την εκκένωση της ΣΘΕ και τις πρωτοφανείς κατασταλτικές επιχειρήσεις σε χώρους ασύλου προσπαθούν να ανοίξουν τον δρόμο για τη νέα κανονικότητα. Μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα και την νομοθέτηση των εκπαιδευτικών αναδιαρθρώσεων, έρχονται να θέσουν σε πλήρη εφαρμογή τα πειθαρχικά, τις διαγραφές και τις διώξεις στα αγωνιζόμενα υποκείμενα, εντός και εκτός σχολών. Στις εκκενώσεις της ΣΘΕ, της Νομικής Σχολής σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, των πρυτανειών του ΑΠΘ και του ΕΜΠ, μέχρι και την καταπάτηση του ασύλου στην ΦΕΠΑ και στην Γεωπονική Σχολή, επιχειρείται το γενικότερο πλάνο, της αντιεξεγερτικής πολιτικής του κράτους. Το σύστημα χρησιμοποιεί την καταστολή για να καταπνίξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, και να τρομοκρατήσει την κοινωνική βάση. Ταυτόχρονα, όπως επιτάσσει ο νόμος Κ-Χ, οι αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/-τριες απειλούνται ευθέως με οριστική διαγραφή από τις σχολές τους. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως περιστατικά όπως αυτά της ΣΘΕ του ΑΠΘ πρέπει να αντιμετωπίζονται με τέτοιον τρόπο, κάνοντας άμεσα μια απειλή, όχι μόνο προς τους συλληφθέντες/ίσσες, αλλά και προς όσους τολμήσουν από εδώ και στο εξής να αγωνιστούν.
Σε αγαστή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, κράτος και κεφάλαιο, επιβάλουν μια αποστειρωμένη ελεγχόμενη και κερδοφόρα επιχείρηση ως την κανονικότητα των πανεπιστημίων. Μια κανονικότητα που μας την επιτάσσουν καθημερινά σε όλους τους τομείς της ζωής μας, που ακρίβεια και καταπίεση δυσχεραίνουν τις συνθήκες διαβίωσης. Η μόνη λύση ενάντια στην καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα είναι η οργάνωση και η συλλογικοποίηση. Η μαχητική υπεράσπιση των καταλήψεων, του ασύλου και κάθε δομής αντίστασης που νοηματοδοτούνται από του αγώνες του χθες, για τον κόσμο που ονειρευόμαστε, ένα κόσμο αλληλεγγύης και ισότητας. Για την κοινωνική επανάσταση και την αναρχία.


ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/-ΙΣΣΕΣ


10-100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ


ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ


ΜΑΤΣΟΙ – TV – ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας