ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΡΙΤΗ 19/03 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ


Το μεσημέρι του Σαββάτου (16/03) και κατά τη διάρκεια δημόσια καλεσμένων δράσεων επανοικειοποίησης του πλατάνου από τον Φ.Σ. Φυσικού (υπαίθριος χώρος μεταξύ του κτηρίου της ΣΘΕ και του Βιολογικού) κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στο χώρο του ασύλου προσεγγίζοντας το στενό του πλατάνου. Έσπασαν τον συγκεντρωμένο κόσμο και τον απώθησαν με αποτέλεσμα να μπει μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων στην ΣΘΕ. Ακολούθησε μια εξαιρετικά μαζική επιχείρηση από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων, περικυκλώνοντας το κτήριο της ΣΘΕ και αποκλείοντας την οποιαδήποτε είσοδο και έξοδο από αυτήν προχωρώντας εντέλει και στην εκκένωσή της. Μπούκαραν μέσα στο κτήριο, σπάζοντας τζάμια και συλλαμβάνοντας 49 άτομα που βρισκόντουσαν εντός, ένας εκ των οποίων είναι μέλος της συνέλευσής μας.


Την Κυριακή (17/03) οι 49 συλληφθέντες/είσες πέρασαν από εισαγγελέα και χθες το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της απείθειας και της σοβαρής διατάραξης της ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και πήραν αναβολή για 29/03.


Κατά τη διάρκεια του αυτόφωρου και μέχρι να αφεθούν οι συλληφθέντες/είσες ελεύθεροι/ες, πραγματοποιούνταν έξω από τα δικαστήρια μαζική συγκέντρωση με εκατοντάδες κόσμου. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως οι δικαστικές αρχές και οι μπάτσοι αφού συγκεντρώθηκε ο κόσμος, έκλεισαν την είσοδο των δικαστηρίων απαγορεύοντας την είσοδο οποιουδήποτε ακόμη και των γονέων των ατόμων που συνελήφθησαν. Έπειτα από την έντονη αγανάκτηση των γονέων που περίμεναν απέξω μη έχοντας δει τα παιδιά τους και ο κόσμος φωνάζοντας συνθήματα πίεσε τις διμοιρίες να επιτρέψουν την είσοδο των γονέων, απαγορεύοντας όμως σε οποιονδήποτε άλλον την είσοδο. Ο κόσμος παρέμεινε εκεί φωνάζοντας οργισμένος συνθήματα μέχρι που αφέθηκαν ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες/είσες, ενώ επέστρεψε με πορεία ως τη σθε.


Είναι έκδηλη η μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται από κράτος και ΜΜΕ για την διαστρέβλωση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Ξεκάθαρη είναι στα μάτια μας και η στοχευμένη επίθεση του κράτους απέναντι στον κόσμο που αγωνίζεται και τις δομές του. Στις εκκενώσεις σε Νομική Κομοτηνής και Θεσσαλονίκης, της ΣΘΕ ΑΠΘ, την πρυτανεία του ΑΠΘ, την εισβολή στις ΦΕΠΑ και άλλες πόσες εισβολές και εκκενώσεις καταλήψεων εντός και εκτός των πανεπιστημιακών χώρων, το κράτος επιχειρεί την καταστολή των αντιστάσεων του αγωνιζόμενου κόσμου αλλά και την τρομοκράτηση και υποδούλωση της κοινωνικής βάσης. Η καταστολή για εμάς είναι όλες αυτές οι εκκενώσεις, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις αλλά είναι και η καθημερινή βία που βιώνει η κοινωνία και οι καταπιεσμένοι από τα αφεντικά, την ακρίβεια, τον πόλεμο. Ο μόνος τρόπος να σπάσουμε τον βομβαρδισμό της κοινωνίας από τις όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης και υποτίμησης των ζωών μας, είναι να συλλογικοποιηθούμε και να αγωνιστούμε οργανωμένα. Να δημιουργήσουμε κοινότητες αγώνα σε σχολές, σχολεία, γειτονιές, χώρους δουλειάς που θα προτάσσουν την αλληλεγγύη και την συλλογική ζωή. Μπορεί το νομοσχέδιο Πιερρακάκη να ψηφίστηκε, οι καταλήψεις όμως δεν έχουν τερματίσει όπως λένε στα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων τους. Οι φοιτητικοί αγώνες δεν είναι σίγουρα ένα συνονθύλευμα βάνδαλων μειοψηφιών. Οι σύλλογοι και ο κόσμος του αγώνα συνολικά, συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την καταστολή και την υποβάθμιση των ζωών μας.


Χρέος μας, να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία απόπειρα καταπάτησης του ασύλου και κανένα θρασύδειλο χτύπημα απέναντι στις καταλήψεις και στον κόσμο του αγώνα. Να υψώσουμε αντιστάσεις αλληλεγγύης απέναντι στη κρατική βαρβαρότητα.


Καμία ΣΘΕ, καμία σχολή, κανένα στέκι και καμία κατάληψη δεν θα μείνει εκκενωμένη. Οι ιδέες μας δεν εκκενώνονται!


ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ


ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ


ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ


Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

 


Πρόσφατα άρθρα