Το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, καθημερινές ταυτοποιήσεις και προσαγωγές, μόνιμη παρουσία ΜΑΤ κι ασφάλειας, χημικά, κρότου και συλλήψεις. Πλέον τις κινητοποιήσεις ενισχύουν και τεθωρακισμένα, τύπου Αίαντας.
Σήμερα Πέμπτη είχαμε πάλι διαδήλωση ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και επιστρέψαμε στο άσυλο στοχοποιώντας τις διμοιρίες που έχουν στρατοπεδεύσει στο κάμπους. Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις.
Την ίδια στιγμή προχωράει το σχέδιο της μόνιμης εγκατάστασης ΟΠΠΙ, με τους πρώτους 400 να έχουν λήξει την εκπαίδευση και να έχουν λάβει φύλλα πορείας. Παράλληλα έχει γίνει σε όλους ξεκάθαρο ότι τα σχέδια βιβλιοθήκη και τα ψευτοδιλλήματα "ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες" σημαίνει την ενίσχυση της καταστολής και την εφαρμογή του νόμου 4777.
Μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια, οι δεκάδες καθημερινές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ων, η επισφάλεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά και η κρατική συγκάλυψη γυναικοκτόνων και βιαστών διαμορφώνουν τους χειρότερους όρους για τη ζωή της κοινωνικής βάσης.
Η μάχη στο ΑΠΘ είναι μάχη όλων απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και αλληλεγγύη με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σχήματα στις σχολές μας, βρισκόμαστε στο δρόμο και σε οδοφράγματα με πείσμα.


Καμία δίωξη στους συλληφθέντες


Συγκέντρωση Παρασκευή 3/6 10:00 στα Δικαστήρια


Συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις εντός του ασύλου


Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη


Ανοιχτή συνέλευση Quieta Movere Σάββατο 4/6 13:00 Φιλοσοφική ΑΠΘ

 

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere


Πρόσφατα άρθρα