4ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων

22-23-24 Σεπτέμβρη Θεσσαλονίκη [ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Τρείς μέρες για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Πολιτική Ανακοίνωση του Φεστιβάλ:

Με τον στίχο ‘’Όσες κι αν χτίζουν φυλακές κι αν ο κλοιός στενεύει’’, συνθήματα ενάντια στην κρατική και αστυνομική βαρβαρότητα και χιλιάδες κόσμο να συμπορεύεται πλάι μας στον δρόμο, ολοκληρώθηκε το 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων, μετά τη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας που δεχτήκαμε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της τρίτης μέραε του ελευθεριακού φεστιβάλ, στην αστυνομοκρατούμενη Πανεπιστημιούπολη, την ώρα της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Ένα χρόνο μετά στον κοινωνικό ορίζοντα των τελευταίων εξελίξεων το κράτος αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως δεν έχει παρά να υποσχεθεί καταστολή και να σπείρει θάνατο. Για την δολοφονία εκατοντάδων ανθρώπων στα Τέμπη, τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών στην Πύλο και τα ανοιχτά του Αιγαίου, την καταστροφή και λεηλασία της φύσης, τις πλημμύρες και τον αφανισμό ολόκληρων οικισμών κάτω από τις λάσπες, την στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη και τις δεκάδες γυναικοκτονίες που καθημερινά όλο και πληθαίνουν, η απάντηση του κράτους είναι βία και καταστολή σε όποιον τολμά και αντεπιτίθεται, σε όποιον σπεύδει να δηλώσει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες, στους απόκληρους, στους από τα κάτω. Στην προσπάθειά του να παύσει κάθε ανασυγκρότηση, κάθε προσπάθεια αυτοοργάνωσης και κάθε εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, το κράτος χέρι-χέρι με τα νεοναζιστικά μορφώματα αφήνει διεξόδους αναπαραγωγής του φασιστικού λόγου ενώ μας φέρνει αντιμέτωπους με εικόνες όπως αυτές που είδαμε πρόσφατα στην Κύπρο με την επίθεση των φασιστών σε κοινότητες μεταναστών ή την φυλάκιση των μεταναστών κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ! ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Στο ζοφερό κόσμο που μας υπόσχονται να δημιουργήσουμε ρωγμές και να τον λούσουμε με φως. Να δώσουμε το χέρι σε όποιον αγωνίζεται, να προτάξουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια, να διαδώσουμε την ελευθεριακή σκέψη και μια αναρχική προοπτική, να αγωνιστούμε με αξιοπρέπεια για έναν δίκαιο και ελεύθερο κόσμο.

4ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων

4oeleutheriakofestivalkateilimmenonxoronkaisillogikotiton politikokalesma 220923


Πρόσφατα άρθρα