Κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΚΠΑ στα δικαστήρια Ευελπίδων την Πέμπτη 21/9, 9:00 π.μ. Κτήριο 7, Αίθουσα 2

Στις 30/3/2023, τα ένστολα καθάρματα της ΕΛ.ΑΣ. με εντολή της κυβέρνησης και τη συναίνεση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Δημόπουλου, εισέβαλαν στο πανεπιστημιακό άσυλο και εκκένωσαν την επί 18 ημέρες κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ συλλαμβάνοντας 10 φοιτητές/ριες, σπουδαστές/ριες, και αλληλέγγυους. Κόντρα σε ένα κλίμα ηττοπάθειας, η κατάληψη της Πρυτανείας σηματοδοτούσε την προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα του σπουδαστικού/καλλιτεχνικού κινήματος ενάντια στην απαξίωση και υποβάθμιση των σπουδών μας, καθώς και της γενικευμένης αντίδρασης ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών. Ταυτόχρονα η κίνηση φοιτητών/ριων, σπουδαστών/ριων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση ήταν μία προσπάθεια σύνδεσης των αγωνιζόμενων υποκειμένων, φοιτητικού και σπουδαστικού, ενάντια στις γραφειοκρατικές συντεχνιακές λογικές που επιχείρησαν να καπελώσουν τους αγώνες. Ήταν αυτός ο ελευθεριακός και ακηδεμόνευτος χαρακτήρας καθώς και το πρόταγμα της γενικότερης σύγκρουσης με το κράτος που οδήγησε κυβέρνηση και πρυτανικές αρχές στην καταστολή της κατάληψης της πρυτανείας από την πρώτη στιγμή με τον εκβιαστικό αστυνομικό αποκλεισμό, με στέρηση στοιχειωδών όρων διαβίωσης, και εν τέλει με την εκκένωση και σύλληψή μας.


Η δίκη μας αποτελεί άλλο ένα κομμάτι της γενικότερης καταστολής κράτους και κεφαλαίου ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο. Σε μία περίοδο γενικευμένης επίθεσης του κράτους ενάντια στους ελεύθερους χώρους εντός και εκτός των σχολών, δικαζόμαστε επειδή υπερασπιστήκαμε το άσυλο και εναντιωθήκαμε στην υποβάθμιση των πτυχίων, των σχολών, των χώρων, και των ζωών μας. Η δίκη μας σηματοδοτεί την προσπάθεια κράτους, κεφαλαίου, και πρυτανικών αρχών να καταστείλουν οποιαδήποτε εστία αντίστασης δημιουργώντας ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο που θα εξυπηρετεί τις λογικές του κέρδους.

Εμείς απαντάμε λέγοντάς άλλη μια φορά ότι οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν υποτάσσονται και δεν υποχωρούν!
Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Πέμπτη 21/9, 9:00 π.μ. Κτήριο 7, Αίθουσα 2

Αλληλεγγύη στα συλληφθέντα άτομα του Ολύμπια.

Αλληλεγγύη στις εκκενωμένες καταλήψεις Βοτανικού, Ζιζάνια, Άνω-Κάτω Πατήσια, Λαυρίου και στο επανακατειλημμένο Στέκι του ΕΜΠ.

10-100-1000αδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης.

Το Άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία, έξω απ τις σχολές η αστυνομία.

Κίνηση φοιτητών/ριών, σπουδαστριών/ων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση