ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 02/02/2023 ΣΤΙΣ 12 ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Ενωμένοι με τους/τις επαγγελματίες συναδέλφους, τους/τις συνσπουδαστες/ριες από άλλες σχολές, τους καθηγητές και τις καθηγήτριες μας και όλον τον αλληλέγγυο κόσμο διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση που αδιαφορεί για την ισοπέδωση των καλλιτεχνικών σπουδών και αναλώνεται σε προεκλογικες τροπολογιες του ΠΔ 85/2022 που μας αφήνει ξανά χωρίς πτυχία, εντελώς αδιαβάθμητους.

Η συντονιστική συνέλευση της Κατάληψης της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου καλεί στη μεγάλη συγκέντρωση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών την Πέμπτη 2/02 στις 12 μμ. στην Πλατεία Συντάγματος.

Μαζί με τις καλλιτεχνικές σχολές του ΚΘΒΕ, του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της ΚΣΟΤ αλλά και με τα καλλιτεχνικά σχολεία που τελούν υπό κατάληψη στη χώρα μας και υψώνοντας τη φωνή μας από κοινού με τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριές μας από πενήντα τουλάχιστον θέατρα σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν στην διήμερη απεργία, σας καλούμε να αντισταθούμε όλοι και όλες μαζί απέναντι στην κυβέρνηση που υποβαθμίζει την καλλιτεχνική εκπαίδευση και τον ρόλο των καλλιτεχνών στη κοινωνία.

Τα προεκλογικά παιχνίδια της Νέας Δημοκρατίας με την τροπολογία του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 που κατέθεσαν για την Πεμπτη μας αφήνει πλήρως αδιαβάθμητους. Παραμένουμε απόφοιτοι λυκείου. Δεν θα τα αφήσουμε να περάσει.

Την Πέμπτη 02/02 θα είμαστε εκεί για να φωνάξουμε πιο δυνατά από ποτέ όλα μας τα αιτήματα και την άμεση εκπλήρωση τους

 

Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου