Events Calendar

Κάλεσμα αλληλεγγύης στην Κατειλημμένη Πρυτανεία και στην απεργιακή κινητοποίηση
Thursday 16 March 2023, 11:00am
Hits : 740
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ούτε Βήμα Πίσω!

 

Το πρωί της Δευτέρας 13 Μαρτίου ένα κοινό σώμα φοιτητών/τριών των πανεπιστημίων της Αθήνας και σπουδαστών/στριών των καλλιτεχνικών σχολών προχωρήσαμε στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια. Μια στοχευμένη κίνηση αγώνα που υπαγορευόταν σχεδόν ως απαίτηση από την πολιτική και κοινωνική συνθήκη που επικρατεί γύρω μας για τη σύνδεση των αγώνων φοιτητών/τριών – σπουδαστών/στριών – κοινωνίας.
Δεκαπέντε μέρες μετά την κρατική καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη και με ένα κύμα οργής να έχει αναστατώσει την αθηναϊκή μητρόπολη καθώς και δεκάδες άλλες πόλεις, η φλόγα της αντίστασης παραμένει αναμμένη. Μέσα από την κατειλημμένη πρυτανεία παρά την κρατική καταστολή και το καθεστώς πολιορκίας που έχει επιβληθεί από το κράτος και έχει γίνει δεκτό από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Δημόπουλο, συνδέουν τους επιμέρους αγώνες για μια συνολικότερη απάντηση απέναντι στο κράτος και τις πολιτικές του.
Κόντρα στο κλίμα ηττοπάθειας δηλώνουμε ότι καμία απάντηση δεν θα δοθεί στις κάλπες αλλά στον δρόμο του αγώνα. Με καταλήψεις και απεργίας διαρκείας να δώσουμε τις συλλογικές απαντήσεις ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο απαιτώντας, χωρίς διαμεσολαβητές και ειδικούς, έναν άλλο κόσμο στην βάση της αυτοοργάνωσης, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Διότι για τους εξουσιαστές μας οι νεκροί συνάνθρωποι μας στα Τέμπη, στην Μάνδρα και στο Μάτι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας συγκρίσιμος αριθμός που μέσω αυτού το μόνο που παράγεται είναι μια επικοινωνιακή μικροπολιτική κυνικότητας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής.
Είναι η ώρα που σπουδαστές/τριες, φοιτητές/τριες, εργαζόμενοι/ες οφείλουμε να κοιτάξουμε ρεαλιστικά τις παθογένειες του κομματικοποιημένου συνδικαλιστικού συστήματος και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Η αυτοοργάνωση της κοινωνικής βάσης οριζόντια και αντιιεραρχικά για την σύνδεση των επιμέρους αντιστάσεων στον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα έχει αποδείξει ότι είναι ο μόνος τρόπος για τους καταπιεσμένους/ες να διεκδικήσουν μιας ζωή που αξίζει να βιωθεί. Ο μόνος τρόπος να συνδιαμορφώσουμε, να εκφράσουμε και να διεκδικήσουμε τις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις γιατί ΜΟΝΟ εμείς μπορούμε να τις γνωρίζουμε. Το δίκαιο του αγώνα δεν υποτάσσεται στην κρατική τρομοκρατία και δεν συμβιβάζεται με τις θεσμικές διαμεσολαβήσεις.
Στέλνουμε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ είναι και θα παραμείνει κατειλημμένη και κέντρο αγώνα από την κίνηση Φοιτητών/τριών Σπουδαστριών/των για την ελευθεριακή οργάνωση στην βάση, παρά τους οποίους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις πρυτανικών αρχών, αστυνομίας ή οποιουδήποτε άλλου.

 

Όλοι & όλες στη Συγκέντρωση Υπεράσπισης της Κατειλημμένης Πρυτανείας ΕΚΠΑ στα Προπύλαια

 

Όλοι & όλες στην Γενική Απεργία αύριο Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11:00 στα Προπύλαια.

 

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

 

Συνέλευση φοιτητών/τριών, σπουδαστών/στριων & αλληλέγγυων της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Πρόσφατα άρθρα