Για την Εγκατάσταση Τουρνικέ στο ΑΠΘ

Εν μέσω καλοκαιριού, με τα πανεπιστήμια κλειστά και με μεγάλο μέρος του κόσμου να λείπει από τις πόλεις, το κράτος, σε συνεργασία με τους εντολοδόχους του, συνεχίζει να οδεύει προς την εφαρμογή της κατασταλτικής νέο-φιλελεύθερης πολιτικής του. Αυτή τη φορά, εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση κατά του ασύλου και του φοιτητικού κινήματος, με τη βοήθεια του πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου, εγκαταστάθηκαν μέσα στον Αύγουστο τουρνικέ εντός του κτηρίου της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της αναλγησίας του κρατικού μηχανισμού και του πώς αυτός εκμεταλλεύεται τη κάθε συγκυρία για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του. Πρόκειται μόνο για μια ακόμη κίνηση του κράτους κόντρα στη κοινωνία και τα ανταγωνιστικά κινήματα, εντός του καλοκαιριού, με μερικές άλλες να είναι η εκκένωση κατειλημμένων χώρων, με πρόσφατο παράδειγμα τη κατάληψη 111 στη Θεσσαλονίκη, τη προληπτική κράτηση συντρόφων, όπως στη περίπτωση του Γιάννη Μιχαηλίδη, και τη ψήφιση νομοσχεδίων, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, με σκοπό τις λιγότερες πιθανές αντιδράσεις, όπως τον νέο νόμο για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως η τοποθέτηση τουρνικέ εντός των πανεπιστημίων αποτελεί ένα από τα βασικά άρθρα του νόμου 4777, έναν από τους αντιδραστικότερους νόμους που έχουν ψηφιστεί, με στόχο ένα από τα ριζοσπαστικότερα κομμάτια της κοινωνίας, τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως το ΑΠΘ είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στη χώρα όπου εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο. Ο πρύτανης του συγκεκριμένου ιδρύματος έχει αποδείξει πολλές φορές πως κατέχει επάξια τον τίτλο του ρουφιάνου, και πως μάλλον θα συνεχίσει να τον διατηρεί, παρά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις εναντίον του από τους ίδιους του φοιτητές του ΑΠΘ. Το συγκεκριμένο παράδειγμα εντολοδόχου έχει αναμφίβολα θέσει το προηγούμενο για πολλά μέτρα κατά των φοιτητών, που σίγουρα θα βρουν μιμητές και σε άλλα πανεπιστήμια.
Εμείς από τη πλευρά μας, ως αναρχικοί φοιτητές και φοιτήτριες, να ξεκαθαρίσουμε στον Παπαϊωάννου και σε κάθε λογής ρουφιάνο και συνεργάτη του κράτους, πως δεν πρόκειται να ησυχάσουμε, ό, τι κι αν κάνουν. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να οργανωνόμαστε, να κατεβαίνουμε στον δρόμο και να συγκρουόμαστε, να μαζικοποιούμε τις γενικές συνελεύσεις και τους συλλόγους των σχολών μας, έως ότου πάρουμε, όχι μόνο όσα μας έχουν κλέψει, αλλά ένα πανεπιστήμιο και μια κοινωνία που μας αξίζει.


ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ
ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας