ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/2 - ΚΑΜΑΡΑ 12:00

Η ΒΙΟ.ΜΕ. από το 2013 συνιστά ισχυρή απειλή για το κράτος και το κεφάλαιο, καθώς κάνει πράξη το τρίπτυχο αυτοδιαχείρηση – αυτοδιεύθυνση – αυτοοργάνωση. Αποτελεί έως και σήμερα το μοναδικό κατειλλημένο και αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο σε όλη την επικράτεια. Η ΒΙΟ.ΜΕ. έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα που μοναδικό τους στόχο έχουν την διάλυση της και την μεταφορά του εργοστασίου στα χέρια των αφεντικών. Όμως, οι εργάτες του εργοστασίου και η κοινότητα των αγωνιστών/τριών που στηρίζουν την ΒΙΟ.ΜΕ. όλα αυτά τα χρόνια έχουν στήσει πολλάκις, γερούς φραγμούς αντίστασης ενάντια στην θανατοπολιτική του κράτους και του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ξεκάθαρο πως η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν παραδίδεται, δεν συμβιβάζεται και δεν υποχωρεί.

Φτάνοντας στο σήμερα, η ΒΙΟ.ΜΕ. απειλείται για ακόμη μία φορά διότι η κυβέρνηση της ΝΔ εκμεταλλευόμενη τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που εισήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλάει με ύπουλο και κρυφό τρόπο το οικόπεδο στο οποίο είναι εγκατεστημένο το εργοστάσιο. Γίνεται, λοιπόν, φανερό πως η αυτοδιαχείρηση ενός εργοστασίου από τους ίδιους τους εργάτες του είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για το κράτος και το κεφάλαιο γιατί επί της ουσίας πραγματώνει αυτό που η κρατική και φιλελεύθερη αφήγηση θέτει ως κάτι το ανέφικτο.

Επίσης, το γεγονός ότι η ΒΙΟ.ΜΕ., πέραν των υπολοίπων, αποτελεί και ένα κατειλημμένο εργοστάσιο οξύνει ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση που ανοίγει με το κράτος. Ειδικά τώρα, σε ένα σημείο όπου το κράτος εξαπολύει συνεχείς επιθέσεις στις καταλήψεις είναι χρέος μας να αμφισβιτήσουμε για άλλη μία φορά την ιδιοκτησία και να παλέψουμε ενάντια σε ένα καθεστώς εξαθλίωσης και υποταγής. Είτε μιλάμε για πολιτικές είτε για στεγαστικές είτε για κατειλημμένα εργοστάσια αυτοδιαχείρησης όπως αυτό της ΒΙΟ.ΜΕ. μιλάμε για χώρους-κοινότητες οι οποίες προτάσσουν την χειραφέτηση και τη ζωή έναντι στην υποταγή και τον θάνατο.

Καλούμαστε σήμερα, λοιπόν, όσοι και όσες εναντιώνονται στο κρατικο-καπιταλιστικό τέρας-σύστημα να ταχθούμε με το μέρος των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. Ως αναρχικοί και αναρχικές προτάσσουμε πως η εργατική τάξη πρέπει να είναι αυτή η οποία από τα κάτω θα ορίζει και θα κατευθύνει την παραγωγή χωρίς να αναλογίζεται τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς παρά μόνο της κοινωνίας. Θα αγωνιστούμε με όρους αυτοοργάνωσης, αδιαμεσολάβησης και συλλογικότητας, μακριά από κομματικές και ατομικιστικές λογικές, για να μπορέσει το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ., το μοναδικό ζωντανό παράδειγμα της εργατικής αυτοδιαχείρησης, να έχει συνέχεια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΒΙΟ.ΜΕ.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ Η ΒΙΟ.ΜΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Αναρχική συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere

 

afisa quieta poreia viome 11022023