Αναδημοσίευση από τη σελίδα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητ(ρι)ών Αθήνας

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση έρχεται να υλοποιήσει την επιθετική κρατική πολιτική αναδιαρθρώσεων σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Βασικό πεδίο αναδιάρθρωσης είναι η εκπαίδευση καθώς από την μεταπολίτευση και έπειτα το ελληνικό πανεπιστήμιο σε αντίθεση με την δυτική τάση κατάφερε να διατηρήσει τον ανοιχτό και δημόσιο χαρακτήρα του, μέσω των μαχητικών αγώνων που έδωσαν τα εκάστοτε φοιτητικά κινήματα. Η κατάργηση του ασύλου, η είσοδος των μπάτσων μέσα στις σχολές και ο ιδεολογικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει από το κράτος και τα φερέφωνα του εναντίον των αγωνιζόμενων φοιτητών είναι κομμάτι της ευρύτερης αντι-εξεγερτικής πολιτικής, που το κράτος εφαρμόζει ιδιαίτερα μετά την μεγάλη κοινωνική εξέγερση του 2008. Φοβούμενο το κράτος την αντίδραση και την οργανωμένη αντίσταση, που θα υπάρξει λόγω της αναδιαρθρωτικής πολιτικής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί δρουν ανεξέλεγκτα, θέτοντας ως σαφή στόχο το χτίσιμο ενός καθεστώτος τρομοκρατίας, την επιβολή μιας κοινωνικής συνθήκης που θα κυριαρχεί η σιωπή, ο φόβος και η υποταγή.
Στην εκπαίδευση που διαμορφώνει η κυριαρχία, δεν υπάρχει χώρος για παραστράτημα από το εντατικοποιημένο περιβάλλον και η πρόσβαση σε αυτήν αποκτά όλο και περισσότερους ταξικούς φραγμούς. Για κράτος και κεφάλαιο βασικές προϋποθέσεις της αναδιάρθρωσης είναι τα κριτήρια ανταγωνιστικότητας κι αξιολόγησης, οι μειώσεις και περικοπές με την ταυτόχρονη ιδιωτικοποίηση της παιδείας και συνεπακόλουθα την επισφαλή εργασία και την μετακύλιση του κόστους φοίτησης στους/ις σπουδαστ(ρι)ές. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έχει αποκλείσει ήδη 40.000 μαθητ(ρι)ές, έχει αφήσει εκατοντάδες τμήματα «μισά» και με πάρα πολλές κενές θέσεις. Οι αποκλεισμοί χιλιάδων ανοίγουν τον δρόμο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και ταυτόχρονα προωθείται η επαγγελματική εκπαίδευση της μαύρης εργασίας, της μαθητείας και της εκμετάλλευσης. Με αυτόν τον τρόπο η πρόσβαση στην εκπαίδευση μετατρέπεται σε προνόμιο, τα ιδρύματα αποκτούν χαρακτήρα επιχείρησης και διαμορφώνουν όλους/ες εμάς σε πειθαρχημένα υποκείμενα με προδιαγεγραμμένο βίο.
Ενάντια στο πανεπιστήμιο των ταξικών φραγμών και της καταστολής προτάσσουμε την συλλογική οργάνωση των ''από τα κάτω'' με όρους αντιιεραρχικότητας και αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε τον φόβο να γίνει καθεστώς, να αντισταθούμε ενάντια στην σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ, Ε.Β.Ε., ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΈΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Παρασκευή 6 Μάη- ημέρα δράσης ενάντια στις συγχνωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και την αστυνομοκρατία
ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:00 π.μ., ΑΣΟΕΕ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας

 

koini afisa foitiwn