Ενημερωτικό κείμενο για το τριήμερο πρόγραμμα εορτασμού των 6 χρόνων δράσεων και ύπαρξης της Κατάληψης Mundo Nuevo.


1η μέρα

Την Παρασκευή 26 Νοέμβρη ξεκίνησε η πρώτη μέρα του εορταστικού τριημέρου των γενεθλίων της Κατάληψής μας. Όλες οι εκδηλώσεις και δράσεις έλαβαν χώρα στην ίδια την κατάληψη Mundo Nuevo, παρουσία όλων των συντρόφων και συντροφισσών μας.


Η πρώτη εκδήλωση που άνοιξε το πρόγραμμα είχε ως θεματική την κατάληψη ως δομή και εργαλείο του αναρχικού αγώνα. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν αρχικά σύντροφοι από τη Συλλογικότητα Μαύρο & Κόκκινο και την Κατάληψη Mundo Nuevo. Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία τοποθετήθηκαν και οι σύντροφοι/συντρόφισσες της Κατάληψης Libertatia.


Στη συνέχεια, ακολούθησε μπαρ οικονομικής ενίσχυσης του χώρου, στον τρίτο όροφο της Mundo Nuevo.


2η μέρα


Τη δεύτερη μέρα, Σάββατο 27 Νοέμβρη, έλαβε χώρα η εκδήλωση με θέμα το χρονικό της δίκης του παραβιαστή καθηγητή της σχολής Μαιευτικής. Η εκδήλωση αυτή, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Ελευθεριακού Σχήματος ΔΙΠΑΕ. Έγιναν συζητήσεις γύρω από την αντιμετώπιση της πατριαρχίας από την αστική δικαιοσύνη, δίνοντας βάση στα όρια και τα αδιέξοδά της, με τη συμμετοχή και τις τοποθετήσεις αναρχικών γυναικών, οι οποίες έθεσαν αιχμιακά το ζήτημα της οργάνωσής τους.


3η μέρα


Η τρίτη και τελευταία μέρα του εορταστικού προγράμματος, μας βρήκε από νωρίς το μεσημέρι στην Κατάληψη. Με τη βοήθεια της συλλογικής κουζίνας Room39, τον χώρο πλαισίωσαν πολλές οικογένειες με τα μικρά τους παιδιά, δίνοντας στη Mundo Nuevo μια νέα πνοή και νότα χαράς. Ο χώρος διαμορφώθηκε έτσι ώστε να μπορεί όποιος και όποια θέλει να απολαύσει το φαγητό που παρείχε το Room39, αλλά και έτσι ώστε τα παιδάκια να παίζουν με ασφάλεια, κρατώντας τα συνεχώς απασχολημένα πολλές συντρόφισσες και σύντροφοί μας.


Στη συνέχεια ακολούθησε ρεμπέτικο γλέντι, στον τρίτο όροφο της Mundo Nuevo.


Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ελευθεριακό Σχήμα ΔΙΠΑΕ, τη συλλογική κουζίνα Room39 και τους μουσικούς μας φίλους και φίλες, για τη συμβολή τους σε αυτό το όμορφο τριήμερο στην κατάληψή μας, όπως επίσης και όλους/ες τους/ις συντρόφους/ισσες, τους/ις φίλους/ες και αγωνιστές/τριες που παρεβρέθηκαν, συμμετείχαν και γιόρτασαν μαζί μας τα 6 χρόνια της Mundo Nuevo.


MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Αναδημοσίευση από την σελίδα της κατάληψης