Δύο χρόνια πριν ένα μικρός μαθητής δέχεται επίθεση από φασίστες στην Νεάπολη και μόλις το προηγούμενο φθινωπορο τυπικά το κράτος φυλακίζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Η ίδια δεν μπαίνει στην βουλή και ο φασισμός "τελειώνει". Μάλλον όμως ο φασισμός δεν τελείωσε ποτέ, αφού φέτος ένα ακόμα περιστατικό κάνει την εμφάνιση του.
 
Στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης χθες το πρωί 28/9 σημειώθηκε επίθεση από φασίστες με σιδηρογροθιές και ρόπαλα σε φοιτητές που διαμαρτυρονταν ότι την προηγούμενη βδομάδα σε μοίρασμα φυλλαδίων που έκαναν για την επέτειο του Παύλου Φυσσα τους επιτέθηκαν και πάλι. Σήμερα το πρωί σημειώθηκαν νέα βίαια επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Οι φοιτητές μαζεύτηκαν να διαμαρτυρηθουν για τα χθεσινά επεισόδια, όταν έγινε επίθεση με πέτρες, μολότοφ και κροτίδες από την ίδια ομάδα μαθητών, ίσως και όχι μόνο μαθητών, που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο. Οι μπάτσοι για άλλη μια φορά εκαναν χρήση χημικών.
 
Η δύο συνεχόμενες επιθέσεις δέχονται συγχαρητήρια και από τους οργανωμένους φασίστες.
 
Το κράτος για μια ακόμη φορά κοίτα αμετοχο, αφηνωντας τους να επιτίθενται ανενοχλητους.
 
Αυτό που συνέβη και που ακόμα συμβαίνει στην Σταυρούπολη είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια "αυθόρμητη αντίδραση", ούτε για ένα τυχαίο γεγονός αλλά για μια οργανωμένη φασιστική πρακτική.
 
Ως αναρχικοί και αναρχικές αλλά και ως μαθητές και μαθήτριες στεκόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε τέτοια επίθεση. Ο φασισμός δεν χώρα ούτε στα σχολεία μας ούτε στις σχολές και στις γειτονιές μας. Ο φασισμός δεν τελείωσε ποτέ, το κράτος πάντα του έκανε πλάτες και συνέπραττε μαζί του, πράγμα που βλέπουμε αυτές τις μέρες ζωντανά μπροστά μας, στις γειτονιές που μεγαλώσαμε πλάι σε πρόσφυγες και μετανάστριες. Χρέος μας, λοιπόν, να ταχθούμε απέναντι σε αυτήν την οργανωμένη φασιστική επίθεση εις βάρος μαθητών και φοιτητριών.
 
Στηρίζουμε τα σημερινά αντιφασιστικά καλέσματα στην Πλατεία Τερψιθέας (Ρόδων) στην Σταυρούπολη, σήμερα στις 18:30.
 
ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ