Την δεύτερη μέρα του 3ου ελευθεριακού φεστιβάλ κοινωνικής, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, το οποίο έλαβε χώρα στις 9-10-11 Ιούλη στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα ή Κοινωνική Επανάσταση. 10 χρόνια αγώνα ενάντια στην επίταση των αναδιαρθρώσεων και την όξυνση της κρατικής καταστολής». Η συγκεκριμένη εκδήλωση επιχείρησε και ανέδειξε διάφορες πτυχές της κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης που η κλιμάκωσή της βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 στον ελλαδικό κρατικό σχηματισμό, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων απέναντι στην επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο σύντροφος Γ. Καυκάς ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ στην απεργιακή διαδήλωση της 11ης Μάη 2011 και με την πολύτιμη συνεισφορά του ανέδειξε τον ρόλο της ωμής καταστολής και τρομοκρατίας για το τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Ακόμα τοποθετήθηκαν σύντροφοι για τις αναδιαρθρώσεις στην εργασία και την εκπαίδευση. Για την κρατική καταστολή και τις παρακρατικές συμμορίες μίλησαν συλληφθέντες από την αντιφαστιστική- αντικρατική πορεία της 1ης Νοέμβρη στο Γαλάτσι, που χτυπήθηκε άγρια από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως επίσης καταληψίες σύντροφοι τοποθετήθηκαν για την συνεχή στοχοποίηση και τις επιθέσεις εναντίον των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα.

Παρακάτω θα βρείτε το video από την τοποθέτηση του συντρόφου Γ. Καυκά και το ηχητικό αρχείο του κλεισίματος της εκδήλωσης με την συνεισφορά συντρόφισσας και συλληφθείσας της αντιφασιστικής και αντικρατικής πορείας στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη.

H συγκεκριμένη εκδήλωση, πέρα από την μεγάλη χαρά και συγκίνηση που μας προκάλεσε μέσα από το μοίρασμα των εμπειριών αγώνα, των συντροφικών σχέσεων και της αλληλεγγύης που διατρέχει το χρόνο, μας προσέφερε μια συνολικότερη εικόνα μιας μεγάλης περιόδου, μέσα στην οποία εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επίθεση, η συνέχεια μιας σειράς αναδιαρθρώσεων με σκοπό τον μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας, η οποία συνοδεύεται από κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, και πως στον αντίποδα όλων αυτών ξετυλίγεται μια σειρά κοινωνικών και ταξικών αγώνων και αντιστάσεων, αλλά και συμπερασμάτων, που ως κοινό παρονομαστή έχουν την αλληλεγγύη, την συνέπεια, την οργάνωση, τον αγώνα και φυσικά το όραμα της Κοινωνικής Επανάστασης. Μέχρι τη νίκη!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση και να δώσουμε από κοινού την υπόσχεση, όπως αυτή που δόθηκε στο σύντροφό μας Γ. Καυκά εκείνη τη μέρα της λυσσαλέας επίθεσης των ένστολων δολοφόνων, “Μη φοβάσαι. Θα πάμε μαζί!

 

 

 
 
σχετικά link: