Την Πέμπτη 16 Ιούλη πραγματοποιήθηκε νέα διαδήλωση ενάντια στην κρατική καταστολή, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση από την κυβέρνηση του νόμου για την καταστολή των διαδηλώσεων.

Στη συγκέντρωση που καλέστηκε στο Παράρτημα υπήρχαν καλέσματα από κάλεσμα τη συνέλευσης αναρχικών που πραγματοποιήθηκε για την οργάνωση των αντιστάσεων μπροστά στην κατασταλτική δράση του κράτους (εδώ) από το δυσήνιο ίππο και συντρόφους -ισσες (εδώ) και από την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών Πάτρας (εδώ).

Η διαδήλωση ήταν πολύ μαζική και με δυνατό παλμό. Περίπου 200 άτομα ξεκίνησαν με πορεία από το Παράρτημα προς την πλατεία Γεωργίου όπου ενώθηκαν με το κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Γεωργίου, συντροφοι και συντρόφισσες από το αναρχικό μπλοκ πραγματοποίησαν συγκροτημένες επιθέσεις στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Κατσανιωτη και Αλεξοπουλου με συνθήματα, χρώματα και βαριοπουλες.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου συνολικά συμμετείχαν 400+ άτομα. Η περιφρούρηση του αναρχικού μπλοκ ήταν καλά οργανωμένη μην επιτρέποντας στα ΜΑΤ, που προκλητικά ακολουθούσαν τη διαδήλωση, να πλησιάσουν.

Η ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακάθεκτη την κατασταλτική επίθεση στον κόσμο του αγώνα και συνολικότερα στην κοινωνία. Από το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, την εκκένωση καταλήψεων, την απαγόρευση εισόδου του κινήματος στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και την μετατροπή του ιστορικού κτιρίου Γκίνη σε μουσείο, μέχρι το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τη λεηλασία της φύσης, τους πλειστηριασμούς και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Ο συγκεκριμένος νόμος για την καταστολή των διαδηλώσεων στοχεύει στην εξόντωση όποιου ορίζει το κράτος ως «εσωτερικό εχθρό». Και ενώ μπορεί παλιότερα ο όρος «εσωτερικός εχθρός» να φάνταζε ξένος και μακρινός για κάποιους, να θεωρούσαν ότι αφορά μόνο κάποιους «αναρχικούς, καταληψίες, ακροαριστερούς, μετανάστες, τοξικοεξαρτημένους, οροθετικές», σήμερα όμως επιβεβαιώνεται ότι αφορά πολύ περισσότερους. Ότι ο χαρακτηρισμός και η στοχοποίηση των προηγούμενων, ήταν η αρχή μιας συνολικότερης κατασταλτικής στρατηγικής που περιελάμβανε πολλούς περισσότερους.

Πρόκειται για μια ακόμα απόπειρα προληπτικής θωράκισης του κράτους και παροπλισμού των κοινωνικών-ταξικών αντιστάσεων που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα, λόγω του βαθέματος της κρίσης και της λεηλασίας που θα επακολουθήσει.

Για το λόγο αυτό, στην επίθεση αυτή απαιτείται το χτίσιμο ενός πλατιού μετώπου αντίστασης σε κάθε σημείο όπου αυτή ξεσπά με πρώτο στόχο να ανακοπεί και στη συνέχεια να μπουν τα θεμέλια της αντεπίθεσης.

Μπροστά στην επίθεση του παρηκμασμένου εξουσιαστικού κόσμου και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, όπου η μεγάλη πλειοψηφία εξαθλιώνεται και υποτάσσεται, μόνη προοπτική είναι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους, η δημιουργία μια κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Στην εξουσιαστική σήψη και την επίθεση των διεθνών και ντόπιων κυρίαρχων αντιπαρατάσσουμε την κοινωνική και ταξική οργάνωση των καταπιεσμένων. Στην απροκάλυπτη παρακμή του γερασμένου κόσμου του κράτους και των αφεντικών, αντιπαρατάσσουμε τη νιότη της Κοινωνικής Επανάστασης, τη μόνη πραγματική διέξοδο για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Οι πρόσφατες ελπιδοφόρες λαϊκές εξεγέρσεις στη Χιλή και τις ΗΠΑ, οι λαϊκές κινητοποιήσεις από το Μεξικό και την Βραζιλία, μέχρι την Βρετανία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ που πιάνουν το νήμα της εξέγερσης και μάχονται ενάντια στην κατασταλτική βία, τον ρατσισμό, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση, η σθεναρή αντίσταση στην επαναστατημένη Ροτζάβα, η αντίσταση των Ζαπατίστας και των άλλων λαών της Λατινικής Αμερικής απέναντι στα σχέδια αφανισμού τους από τους σύγχρονους κονκισταδόρες και τις τοπικές εξουσίες, οι μικρές και μεγάλες αντιστάσεις σε όλον τον κόσμο μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη και αποδεικνύουν ότι ο εχθρός μπορεί να είναι δυνατός αλλά δεν είναι άτρωτος!


ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”
ενημέρωση από ipposd.wordpress.com