Μετά την επιτυχημένη ανακατάληψη στις 5 του Ιούνη δεχόμαστε συνεχόμενες επιθέσεις από την εταιρεία Belvedere Μονοπρόσωπη ΕΠΕ. Δύο προσπάθειες διακοπής του ρεύματος και του νερού, μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα για τα οποία μαθαίνουμε από διαρροές, ενώ τελευταία διακινείται ότι έχει δρομολογηθεί άλλη μία απόπειρα αστυνομικής επιχείρησης για την άμεση εκκένωση του χώρου. Ανεξάρτητα από το αν αυτές οι πληροφορίες είναι ορθές ή διασπείρονται για να δημιουργήσουν “κλίμα”, εμείς δηλώνουμε πως είμαστε και θα είμαστε εδώ.

Παρόλο που η πλειονότητα της κοινωνίας των Χανίων έχει δείξει έμπρακτα την αντίθεση της στα σχέδια ξενοδοχοποίησης στο Λόφο Καστέλι, η Belvedere, η κυβέρνηση και το Πολυτεχνείο, εμμένοντας στις προσπάθειές τους να καταστείλουν το κίνημα των Χανίων, παίζουν το τελευταίο τους χαρτί.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου της εταιρείας αποδεικνύουν πως όσα συμβαίνουν καθημερινά στην αυλή εδώ και ένα μήνα, είναι τα μόνα ουσιαστικά αναχώματα στην ξενοδοχοποίηση.

Εμείς από την μεριά μας δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα διαφορετικό, από ότι ήδη κάνουμε. Θα κρατάμε ανοιχτή την αυλή, θα κάνουμε εκδηλώσεις, συνελεύσεις, εργαστήρια και δρώμενα. Συνεχίζοντας να περιφρουρούμε τον δημόσιο χαρακτήρα, καλούμε τον κόσμο να στηρίξει με την φυσική του παρουσία αυτόν τον αγώνα που είναι υπόθεση όλων μας.

Μπάτσοι και πρυτάνεις μην παίρνετε αέρα,
όσο υπάρχει κίνημα θα υπάρχει Rosa Nera.

Συνέλευση για την Αυτοδιαχείριση του Λόφου Καστέλι

 

Πρόσφατα άρθρα