Το Σάββατο στις 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη και ακολούθησε διαδήλωση μέσα στην γειτονιά των Άνω Πετραλώνων. Στην συγκέντρωση κάλεσε και το αναρχικό - αντιεξουσιαστικό στέκια Αντίπνοια. Το κάλεσμα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Πάνω από 400 άτομα ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα απέναντι στην αστυνομική βία και ενάντια στην δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου. Η διαδήλωση με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε από την πλατεία Μερκούρη, πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους των Άνω Πετραλώνων και κατέληξε στην Πλατεία Μερκούρη. Το σώμα της διαδήλωσης στάθηκε στο σημείο όπου οι δύο φασίστες Χ. Στεργιόπουλος και Δ. Λιακόπουλος δολοφόνησαν τον μετανάστη - εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στις 17/01/2013 φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης ο κόσμος της γειτονιάς ανταποκρίθηκε με χειροκροτήματα και επιφωνήματα προς το σώμα της πορείας και ακούστηκαν συνθήματα κατά της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, ενάντια στο κράτος, την αστυνομία και το κεφάλαιο, ενάντια στην πατριαρχία και τα σκάνδαλα παιδεραστίας που προέκυψαν με την υπόθεση Λιγνάδη.


Πρόσφατα άρθρα