Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με περισσότερες από 100 μηχανές να ανταποκρίνονται στα καλέσματα (εδώ, εδώ, και εδώ) σχετικά με την κρατική δολοφονία του 23χρονου Ιάσονα πριν από μερικές μέρες από υπηρεσιακό όχημα της Βουλής και την προσπάθεια συγκάλυψης από τον κρατικό μηχανισμό. Η μοτοπορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για πολλή ώρα, κάνοντας στάση έξω από το ΑΤ στη Δωδεκανήσου, στον Λευκό Πύργο και στο Υπουργείο όπου και σταθμεύει μόνιμα κλούβα των ΜΑΤ. Κυριάρχησαν αντικατασταλτικά συνθήματα με παλμό απέναντι στο επιχειρούμενο κουκούλωμα της υπόθεσης και την ασυλία που απολαμβάνουν τα ένστολα σώματα καταστολής του κράτους.

Όπως αναφέρει και στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία δικυκλιστών με ταξική συνείδηση:

Επ'αφορμής της αποσιώπησης της δολοφονίας του 23χρονου Ιάσονα, της κρατικής βίας που απροκάλυπτα μας χτυπά ( από τα πρόστιμα μέχρι το ξύλο και τους βασανισμούς στις γειτονιές μας), την αποσιώπηση των περιστατικών αυθαιρεσίας των καβατζωμένων καρεκλοκένταυρων, την υποκρισία των σιχαμένων που κάθονται στα έδρανα, την ζοφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει να ζούμε εν μέσω πανδημίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους του οδηγούς μοτοσικλετών να παραβρεθούν σε μοτοπορεία διαμαρτυρίας , τη Παρασκευή 19/03 17:00 με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Όλοι στους δρόμους ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία, την θρασυδειλία των εξουσιαστών, την χουντικής κοπής αστυνομοκρατία. Καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει αναπάντητη. Από τη Νέα Σμύρνη μέχρι της Σαλονίκη, ο φόβος της καταστολής, αντίσταση να γίνει.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την μοτοπορεία.