Η σημερινή εκκένωση της Πρυτανείας αποτελεί άλλο ένα χτύπημα της κρατικής καταστολής. Γύρω στις 6 το πρωί περίπου 50 μπάτσοι με πολιτικά και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και τουλάχιστον 10 εξ αυτών με κάμερες στα χέρια, εισέβαλαν στην Πρυτανεία. Πραγματοποίησαν στοχευμένες συλλήψεις με σκοπό να συλλάβουν λιγότερο κόσμο από την πρώτη εκκένωση και να μειώσουν όσο το δυνατόν τον αριθμό των φοιτητών. Χαρακτηριστικά, έδιωξαν αρκετό κόσμο πάρα την ξεκάθαρη στάση τους για κοινή συλλογική στάση, ενώ φώναζαν και ονοματεπώνυμα συγκεκριμένων ατόμων. Κατά την εκκένωση μάζεψαν 32 άτομα, ενώ σίγουρα έναν εξ αυτών τον πέταξαν στο έδαφος και το πατούσαν με την μπότα στο πάτωμα. Από την αρχή και καθόλη τη μεταφορά τους, τους είχαν δεμένους σφιχτά με tire-up. Ο κόσμος εκδιώχθηκε βίαια από την Πρυτανεία προς την πλατεία χημείου και τη ΣΘΕ. Άμεσα κλούβες απέκλεισαν κάθε δυνατή είσοδο στον πανεπιστήμιο. Αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώθηκε στην Κατειλημμένη Σχολή Θεάτρου, όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση παρά τον αστυνομικό φραγμό που στήθηκε στην Ιασωνίδου.

Η χθεσινή συντονιστική συνέλευση της Κατάληψης είχε αποφασίσει τη λήξη της με την προγραμματισμένη σημερινή πανεκπαιδευτική διαδήλωση. Η πληροφορία αυτή διέρρευσε από χθες βράδυ σε γνωστά τοπικά μέσα. Το Κράτος προκειμένου να γλυτώσει τον πλήρη εξευτελισμό του μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες εκκένωσης της Κατάληψης αποφάσισε να εισβάλλει την τελευταία στιγμή, ώστε να επιχειρήσει να εξαπλώσει το κλίμα καταστολής και τρομοκράτησης. Η ασφυκτική αστυνομοκρατία της πόλης θα αμφισβητηθεί στο δρόμο από τον κόσμο του Αγώνα. Ο τελευταίος λόγος είναι πάντα δικός μας, ποτέ του Κράτους και της Αστυνομίας.

Όλοι/ες εμείς που είχαμε βγάλει το κάλεσμα για τη σημερινή πανεκπαιδευτική πορεία μεταφέρουμε την προσυγκέντρωση στην Κατειλημμένη Σχολή Θεάτρου στο κτήριο Κλειώ, επί της Εγνατίας.

Όλοι/ες στη σημερινή διαδήλωση στη 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου με προσυγκέντρωση στη Σχολή Θεάτρου.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 13:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας, Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Σχολής Θεάτρου, Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Κινηματογράφου, Θεάτρου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Βιολογικού, Πολιτικών Επιστημών, Εικαστικού, Ψυχολογίας