ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

-Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμαν, του Πετρίτ Ζιφλέ, του Σιράζ Σαφτάρ

-Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες παρακρατικές δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τους χιλίαδες πνιγμούς, τα pushbacks, τις δολοφονίες στα σύνορα, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και την επιχείρηση εξόντωσής τους από τους κρατικούς μηχανισμούς.

-Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες νεοναζιστικές επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές. Ούτε τις σφαίρες, τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς από τους ένστολους δολοφόνους της δημοκρατίας στα αστυνομικά μπλόκα, τα τμήματα, τις διαδηλώσεις, τις απεργίες και τις γειτονιές

Μπροστά στην προοπτική έκφρασης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα, το κράτος παραπέμπει σε δίκη τη Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός φορέας δικαιοσύνης και εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Τόσο ο θεσμικός “αντι”φασισμός που επιχείρησε να ξεπλύνει το κράτος από την ευθύνη του ενορχηστρωτή της παρακρατικής δράσης των νεοναζί και να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους στο δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις σε διάφορες στιγμές της δίκης της ΧΑ (με κορυφαίο παράδειγμα τη συγκέντρωση και τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με φασίστες και μπάτσους εντός της δικαστικής αίθουσας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Στεκιού Αντίπνοια), τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Έτσι η καταδικαστική απόφαση και η φυλάκιση μερικών νεοναζί τρια χρόνια πριν δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το κράτος και τους μηχανισμούς του, που γέννησαν, εξέθρεψαν και καθοδήγησαν τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της ΧΑ. Καθώς και ούτε να νομιμοποιήσει το πολιτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό και ενεργοποιεί την αντεπαναστατική του εφεδρεία και τα φασιστικά τάγματα όποτε τα χρειάζεται προκειμένου να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να συνδράμουν στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων -ως εργαλείο της αντιεξεγερτικής πολιτικής- και στον εκφοβισμό της κοινωνίας.

Σήμερα το πλήθος των παρακρατικών επιθέσεων από τον Έβρο, όπου κυνηγοί κεφαλών καταδιώκουν και απαγάγουν μετανάστες, μέχρι τα ρατσιστικά δολοφονικά εγκλήματα στις πόλεις αποδεικνύει περίτρανα πως οι μεγαλόστομες «αντι»φασιστικές κορόνες του «τείχους της δημοκρατίας», ο καθεστωτικός «αντι»φασισμός και οι κρατικοί θεσμοί δεν βάζουν εμπόδια στην επέλαση του φασισμού. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί παρά την ακραία έκφραση του ίδιου του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος. Γιατί είναι το ίδιο που δομείται πάνω στην ιεραρχία και στις ανισότητες, συγκροτείται σε κράτη και χωρίζει τον κόσμο με σύνορα και φράχτες, που εξαπολύει πολέμους, φυλακίζει τους εκτοπισμένους από τις εμπόλεμες κοινωνίες, που το ίδιο έχει δημιουργήσει, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνίγει στα υδάτινα σύνορα, τους βιάζει και τους δολοφονεί, που πίνει το αίμα εκατομμύριων εργαζομένων στα εργασιακά κάτεργα για να πλουτίζουν οι οικονομικές ελίτ, που οδηγεί στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα και από τις ασθένειες, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί την κοινωνική πλειοψηφία, που δολοφονεί όσους θεωρεί περιθωριοποιημένους και περισσευούμενους, που επιχειρεί να τσακίσει όποια και όποιον αγωνίζεται στοχεύοντας στην επικράτηση της απόλυτης σιγής και υποταγής των κοινωνιών στους σχεδιασμούς του.

Διανύουμε μια περίοδο άργιας επίθεσης του χρεοκοπημένου κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος, μια συνθήκη απόλυτης απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, όπου καταδεικνύεται η εγκληματική φύση ενός συστήματος που βρίσκει συνεχώς καινούριους τρόπους να εκμεταλλεύεται, να εξαθλιώνει και να σκοτώνει τους φτωχούς, τους αδύναμους και τους αποκλεισμένους. Είτε πρόκειται για τους μαζικούς πνιγμούς μεταναστών στο έγκλημα της Πύλου, είτε για τις πυρκαγιές που κατακαίουν κάθε χρόνο τεράστιες εκτάσεις, καταστρέφοντας δάση, χωράφια, σπίτια και σκοτώνοντας ανθρώπους και ζώα, είτε για τις πλημμύρες που αφανίζουν ολόκληρα χωριά, είτε πρόκειται πάλι για τον χαμό δεκάδων ανθρώπων σε ελλιπώς συντηρούμενες αμαξοστοιχίες, το κράτος και το κεφάλαιο δείχνουν καθημερινά με τον πλέον εμφανή τρόπο το εγκληματικό τους πρόσωπο.

Ένα σύστημα που παράγει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να επιλύσει με τις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις του και τις εγγενείς αντιφάσεις του που το οδηγούν σε αδιέξοδα· και είναι οι συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά, ταυτόχρονα με την καλλιέργεια του ρατσισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και της εξατομίκευσης που προωθείται μέσα από τον κυρίαρχο λόγο, τους πολιτικούς εκφραστές του και τα μιντιακά τους φερέφωνα που οδηγούν στην συντηριτικοποίηση της κοινωνικής βάσης και στοχεύουν στη διάλυση των όποιων συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών· και είναι ο ανορθολογισμός του ίδιου του συστήματος που διαμόρφωσε το έδαφος ώστε να αναπτυχθούν οι συνωμοσιολογικές αφηγήσεις και πλάι σε αυτές να αναγεννηθούν οι νεοναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ακροδεξιά παραληρήματα. Και μέσα σε αυτό βρήκαν πάλι χώρο οι φασιστικές γκρούπες προκειμένου να επανεμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο και να διαχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο.

Ο φασισμός εμφανίζεται με πολλά διαφορετικά προσωπεία, πότε με τον μανδύα των ταγμάτων εφόδου που επιτίθενται σε αγωνιστές, δομές αγώνα και μετανάστες, πότε με τη μορφή του ανορθολογισμού, με στενή σύνδεση με το βαθύ κράτος και τον σκοταδισμό της εκκλησίας και πότε με τα καλοσιδερωμένα και πανάκριβα κουστούμια των κοινοβουλευτικών εδράνων. Κι αυτό πρέπει να μας εφιστά την προσοχή, καθώς ο φασισμός δεν τελείωσε με την καταδίκη της Χ.Α τρία χρόνια πριν, αλλά βρίσκει καινούριους τρόπους να εμφανίζεται μέσω της κρατικής αρωγής. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να παραμείνει σε επαγρύπνηση με βάση το παλιό αναρχικό σύνθημα «Τσακίστε τους Φασίστες». Χρειάζεται να επεκταθεί και να εδραιωθεί η παρέμβαση του αναρχικού-αντιφασιστικού κινήματος στις γειτονιές των πόλεων και της επαρχίας, σε καθημερινό επίπεδο σε όλα τα πεδία (εργασιακοί χώροι, σχολεία, πανεπιστήμια), προκειμένου να απαντιούνται και να εξαλείφονται οι μισαλλόδοξες και ρατσιστικές αντιλήψεις εν τη γενέσει τους.

Απέναντι στα συνεχή κρατικά εγκλήματα σε βάρος των πληβείων και της φύσης, τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, τις εν ψυχρώ δολοφονίες Ρομά από τα αστυνομικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας και τις διαρκείς κατασταλτικές επιθέσεις εναντίον του αναρχικού αγώνα, των καταλήψεων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων μέχρι την επανεμφάνιση των φασιστικών, νεοναζιστικών, δολοφονικών συμμοριών και την κυρίαρχη προπαγάνδα, που προωθεί τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία και γεννά κανιβαλιστικά εγκλήματα, προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των καταπιεσμένων. Προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση, την ανθρωπιά, την κοινωνική/ ταξική/ διεθνιστική αλληλεγγύη, τις διαχρονικές αξίες της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 09.00 (ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης του στεκιού Αντίπνοια στη δίκη της Χ.Α.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 420, 16.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

1noemvri2023 apo 696x984


Πρόσφατα άρθρα