ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Την Πέμπτη 25 Μαϊου μέλος της Λαϊκής Δράσης – Ομάδας Κομμουνιστών/Αγωνιστών και του Πολιτικού Χώρου “Ηλέκτρα Αποστόλου” δέχεται θρασύδειλη επίθεση από φασίστες έξω από το σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη. Πρόκειται για μια φασιστική επίθεση που δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο επανεμφάνισης των παρακρατικών συμμοριών στο δρόμο, κάτι που γίνεται ολοφάνερο από το πλήθος των επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε καταλήψεις όπως αυτή του βοτανικού κήπου, σε πλατείες, γειτονιές και σχολεία.

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κράτος και κεφάλαιο εντείνουν ολοένα και περισσότερο τους ρυθμούς λεηλασίας της κοινωνικής βάσης και ανοίγει ολοένα και περισσότερο το έδαφος για την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Από τους πνιγμούς, τα pushbacks και τις δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα, το ξέσπασμα του πολέμου και τις συνεχείς πολεμικές προετοιμασίες, την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την επίταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης μέχρι τη σφοδρή καταστολή που εξαπολύει το κράτος απέναντι σε φοιτητές, αγωνιστές, εργάτες και φυλακισμένους, τις κρατικές δολοφονίες, το ξέπλυμα κυκλωμάτων παιδοβιαστών και μαφιόζων, την επιχείρηση ιδιοποίησης των δημόσιων χώρων και την καταστροφή του φυσικού κόσμου αναδεικνύεται η βαθιά σήψη του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο προσπαθεί με κάθε μέσο να διαφυλάξει την υπεροχή του και να διαιωνίσει την ύπαρξή του. Έτσι κράτος και κεφάλαιο ενεργοποιούν εκ νέου την αντεπαναστατική τους εφεδρεία και τα φασιστικά τάγματα -κάτι που αποδεικνύεται μέσα από τις δεκάδες παρακρατικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα - προκειμένου να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να συνδράμουν στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων- ως εργαλείο της αντεξεγερτικής πολιτικής - και στον εκφοβισμό της κοινωνίας.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό, που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, απέναντι στο καθεστωτικό «αντι»φασισμό και στις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού για την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
Τετάρτη 7 Ιούνη | 18.30 | Πλ. Γκύζη

 

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση