Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία | Καλέσματα σε αντιφασιστικές – αντικρατικές συγκεντρώσεις

«…Στη διαρκή διεθνή αποσταθεροποίηση και τους κλυδωνισμούς των συστημικών πολιτικών σταθερών, γεννιούνται οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Απέναντί τους συγκροτείται ήδη η αντεπαναστατική ακροδεξιά και φασιστική έκφανση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για να μπει ως έσχατος φραγμός στην εξέλιξη της κοινωνικής ιστορίας, που προχωρά μέσα από την αδιάκοπη πάλη για ελευθερία και ισότητα. Πόλεμος και φασισμός, αυτή είναι η «απάντηση» του συστήματος στην συνολική και βαθιά του κρίση, στις ίδιες του τις αντιφάσεις, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο».
(απόσπασμα από τη Διακήρυξη του 2ου συνεδρίου της ΑΠΟ, 12/2016)

Μπροστά στην προοπτική έκφρασης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα, το κράτος παραπέμπει σε δίκη τη Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός φορέας δικαιοσύνης και εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Τόσο ο θεσμικός “αντι”φασισμός που επιχείρησε να ξεπλύνει το κράτος από την ευθύνη του ενορχηστρωτή της παρακρατικής δράσης των νεοναζί και να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους στο δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και τον Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις σε διάφορες στιγμές της δίκης της ΧΑ (με κορυφαίο παράδειγμα τη συγκέντρωση και τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με φασίστες και μπάτσους εντός της δικαστικής αίθουσας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Στεκιού Αντίπνοια), τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.
(απόσπασμα από την ανακοίνωση – κάλεσμα της ΑΠΟ για την 1η Νοέμβρη 2023)

Μετά το πλήθος των καλεσμάτων στη φετινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη για τη ματαίωση της πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής σύναξης, από αντιφασίστες, αναρχικούς, αριστερούς και ευρύτερα κομμάτια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, το κράτος, για άλλη μία φορά, απαγορεύει τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Αττική, τη συγκεκριμένη μέρα, με βάση τον χουντικής έμπνευσης νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο εναντίον των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στο Νέο Ηράκλειο. Τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία εκ νέου επιχειρούν να εδραιώσουν τη θεωρία των δυο άκρων και να εξισώσουν το αντιφασιστικό κοινωνικό κίνημα με τις παρακρατικές εγκληματικές συμμορίες. Την 1η Νοέμβρη του 2020 και πάλι ενεργοποιήθηκε ο κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια στους αντιφασίστες και τους αναρχικούς που καλούσαν και βρέθηκαν στην περιοχή, με σκοπό να ακυρώσουν την τότε σύναξη των φασιστών εκεί. Σε πείσμα της απαγόρευσης που είχε βγει από την ΕΛ.ΑΣ. και παρά την παράταξη πλήθους κατασταλτικών δυνάμεων τόσο στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου όσο και στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στο Γαλάτσι, όπου και χτυπήθηκε με λύσσα από τα καθάρματα των ΜΑΤ, που όχι μόνο έπνιξαν μία ολόκληρη γειτονιά στα χημικά αλλά συνέλαβαν και βασάνισαν 15 συντρόφους/ισσες.

Απέναντι στα συνεχή εγκλήματα κράτους και κεφαλαίου και τις παρακρατικές εφεδρείες τους, δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, στους δρόμους, στις πλατείες και όπου καλούμαστε να δώσουμε τις μάχες απέναντί τους. Προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση, την κοινωνική/ ταξική/ διεθνιστική αλληλεγγύη, τις διαχρονικές αξίες της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

-ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 09.00
(ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια | δίκη Χ.Α.)

-ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 18.00
-ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 09.00
(δίκη των 15 συλληφθέντων/εισών για την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη 2020)

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Πρόσφατα άρθρα