Το απόγευμα της Πέμπτης 30/3 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στο πολιτικό γραφείο του Στράτου Σιμόπουλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων στο υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων το διάστημα 2012-2014, στην τότε κυβέρνηση Σαμαρά. Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι και ο ίδιος αποτελεί κομμάτι των μακροχρόνιων παθογενειών της χώρας, φράση που χρησιμοποίησε προ ολίγων ημερών ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών που τον βαραίνουν για το έγκλημα στα Τέμπη, κατασκευάζοντας ένα βολικό αφήγημα περί «διαχρονικών αμαρτιών» και συλλογικών αμελειών. Στην πραγματικότητα όμως, οι συγκεκριμένες αμαρτίες δεν αποτελούν παρά εγκληματικές αποφάσεις, οι οποίες ελήφθησαν και εφαρμόστηκαν απολύτως συνειδητά και ανερυθρίαστα από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, που συστηματικά λεηλατούν και καταδυναστεύουν την ελληνική κοινωνία σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Το κρατικο-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη λοιπόν, συνιστά το φυσικό και συνάμα τραγικό επακόλουθο της διαχρονικά επιβαλλόμενης θανατοπολιτικής, η οποία έχοντας γίνει πλέον κανονικότητα, βάζει στο στόχαστρό της ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και αυτούς που παίρνουν ανυποψίαστοι το τρένο για να ταξιδέψουν. Αδιαμφισβήτητα ο ιδεολογικός πυρήνας αυτής της θανατοπολιτικής εντοπίζεται στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της αχαλίνωτης ανάπτυξης και κερδοφορίας, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων αγαθών. Σε εβδομαδιαία βάση διαβάζουμε για εργατικά δυστυχήματα, για ανθρώπους που πεθαίνουν αβοήθητοι στα νοσοκομεία εκτός κλινών ΜΕΘ, για μετανάστες που εξοντώνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τα οποία έχουν βαφτιστεί κέντρα φιλοξενίας, και πλέον στη μακρά λίστα των θυμάτων της θανατοπολιτικής εντάσσονται και οι 57 νεκροί από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Από την πρώτη στιγμή βέβαια, πέρα από το αφήγημα των μακροχρόνιων παθογενειών οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης έσπευσαν και συμβούλευσαν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους να βγάλουν από τη «φαρέτρα» τους το όπλο-χιλιοειπωμένη δικαιολογία του ατομικού λάθους. Με σύμμαχο τα δουλοπρεπή και πάντοτε πρόθυμα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξεκίνησαν μια χυδαία εκστρατεία συγκάλυψης των αιτιών της δολοφονίας, αναλύοντας λεπτομερώς τα «τραγικά λάθη» και το προφίλ του σταθμάρχη, την ώρα που ούτε μια αράδα δε γράφανε στις εφημερίδες, ούτε μισό λεπτό δεν αφιέρωναν στις εκπομπές τους, για να μιλήσουν για τις απεργίες και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των εργαζόμενων του σιδηροδρόμου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα κρίνουμε αναγκαίο αυτές οι συμβολικές κινήσεις έμπρακτης αμφισβήτησης της δήθεν άτρωτης εξουσίας να πληθύνουν. Όχι γιατί βρισκόμαστε την προηγούμενη της κοινωνικής επανάστασης, αλλά γιατί ο αναβρασμός που επικρατεί στη χώρα αυτή τη στιγμή, πρέπει να διατηρηθεί και όχι να εκτονωθεί στις κάλπες, όπου το σύνολο των αριστερών ρεφορμιστικών δυνάμεων θα περιμένει εκεί για να εκμεταλλευτεί εκλογικά την παρούσα κοινωνική συγκυρία. Θεωρούμε συνεπώς ότι οι αντιστάσεις πρέπει ολοένα να οξύνονται, ώστε να αναχαιτιστεί αποτελεσματικά από την κοινωνία η διαρκώς κλιμακούμενη επίθεση που δέχεται, και να απορριφθεί παράλληλα η φενάκη της αντιπροσώπευσης.

Όσο για σένα κύριε Σιμόπουλε και το σινάφι σου, ξέρουμε πολύ καλά τι θα γράψετε και θα πείτε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Είναι σα να διαβάζουμε ήδη τις ανακοινώσεις σας περί θρασύδειλων τραμπούκων και φασιστικών πρακτικών που έχουν στόχο τον εκφοβισμό της δημοκρατίας. Αυτό όμως που πραγματικά θέλουμε εμείς, είναι να σταματήσουν να σκοτώνονται ή αλλιώς να θυσιάζονται -όπως αισχρά προτιμάτε να αποκαλείται τους θανάτους τους- άνθρωποι για τα δικά σας κέρδη. Καλό είναι λοιπόν να αφήσετε επιτέλους αυτές τις σαχλαμάρες, ιδίως τώρα που από τα χέρια σας στάζει ακόμη αίμα.

Πρωτοβουλία αναρχικών για το έγκλημα στα Τέμπη

329569910 593242386058013 5159136132813853227 n

336624856 178092991750606 5982867935027445228 n

αναδημοσίευση από : https://athens.indymedia.org/


Πρόσφατα άρθρα