Ανακοίνωση για την γενική απεργία της 16ης Μάρτη

Η σημερινή γενική απεργία αποτέλεσε ένα ακόμα σημείο μαζικής εκδήλωσης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής σε όλη τη χώρα τόσο για το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη όσο και συνολικά για τις πολιτικές εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης που βιώνει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.
Στην Αθήνα από το πρωί δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που επί τρεις μέρες είχαν αποκλείσει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά την κατάληψή της από την κίνηση φοιτητών/τριών και σπουδαστών/τριών για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση, υποχώρησαν. Μπροστά στην κατειλημμένη πρυτανεία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του τοπικού συντονισμού Αθήνας της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, το μπλοκ του οποίου κατευθύνθηκε προς την πλ. Κλαυθμώνος, από όπου πορεύτηκε προς τη βουλή με τη συμμετοχή εκατοντάδων διαδηλωτών/τριών.
Η μαζική απεργιακή διαδήλωση δέχτηκε αλλεπάλληλες και βίαιες κατασταλτικές επιθέσεις από τους ένστολους δολοφόνους του κράτους. Απεργιακά μπλοκ χτυπήθηκαν άγρια όπως της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου στο Σύνταγμα, επιθέσεις με χημικά και χειροβομβδίδες κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος, τραυματισμοί, βίαιες συλλήψεις και διεμβολισμοί διαδηλωτών/τριών από ένα όχημα της ασφάλειας, έναν γερανό της αστυνομίας και μια κλούβα, αποτέλεσαν το κρεσέντο της αστυνομικής δράσης, που στόχο είχε τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία των ανθρώπων που πλημμύρισαν τους δρόμους.
Μετά τη διάλυση του κύριου όγκου της διαδήλωσης, οι δρόμοι δεν αδειάζουν. Εκατοντάδες συγκεντρωμένων στην Πανεπιστημίου έξω από την κατειλημμένη πρυτανεία απωθούν τις αστυνομικές δυνάμεις. Παρά τον εκ νέου αποκλεισμό της πρυτανείας από μονάδες καταστολής λίγο πριν τις 18.00, η ανακοινωμένη ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φοιτητών/τριών, σπουδαστών/τριών και αλληλέγγυου κόσμου.
Στη Θεσσαλονίκη μετά το πέρας της απεργιακής διαδήλωσης 15 σύντροφοι και συντρόφισσες της κατάληψης Mundo Nuevo επανεκατέλαβαν το εκκενωμένο κτίριο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί λαμαρίνες, κάμερες και συναγερμός. Η ανακατάληψη της Mundo Nuevo απαντήθηκε με την άμεση και βίαιη επίθεση της αστυνομίας στον αλληλέγγυο κόσμο και στην περιφρούρηση του κτιρίου. Οι ένστολοι δολοφόνοι του κράτους εκκένωσαν εκ νέου το κτίριο και συνέλαβαν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που βρίσκονταν εντός του.
Η ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, με την ιδιωτικόποιηση των συγκοινωνιών, της υγείας, της παιδείας, των φυσικών πόρων, τις κρατικές δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο και τον Έβρο, τις εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη, τις εργατικές δολοφονίες στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, τις εξώσεις α΄ κατοικίας, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων, την κρατική καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται και τις επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Οι μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες, οι συνεχείς κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις πανεπιστημίων, καλλιτεχνικών σχολών και θεάτρων, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητές/τριες και σπουδαστές/τριες και η ανακατάληψη της Mundo Nuevo στέλνουν το μήνυμα πως μοναδικό ανάχωμα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο κοινωνικός ξεσηκωμός, η κοινωνική αυτοοργάνωση, η ταξική αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας.
Στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι η τρομοκρατία, ο έλεγχος και το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατροπή αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Συγκέντρωση έξω από την κατειλημμένη πρυτανεία | Παρασκευή 17/3 | 18.00

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO ΚΑΙ ΤΟΥΣ 15 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΗ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση