Αναδημοσίευση και φωτογραφικό υλικό εδώ

Τον Οκτώβρη του 2022 το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια έκλεισε τα 15 χρόνια λειτουργίας του. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα και πλαισιώθηκαν από ένα πλήθος συντρόφων και συντροφισσών, αγωνιστών και αγωνιστριών και κατοίκων των Πετραλώνων και των γύρω γειτονιών που στήριξαν το στέκι, τη δομή αλληλεγγύης και το κινηματικό βιβλιοπωλείο, συμμετείχαν στις συζητήσεις και παρακολούθησαν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 9 Οκτώβρη με την παρουσίαση του βιβλίου «Η τραγωδία της Παταγονίας, οι αιτίες και τα αποτελέσματα της σύγκρουσης στη Σάντα Κρους» του Ντιεγκο Αμπάδ ντε Σαντιγιάν, το οποίο μεταφράστηκε και εκδόθηκε από τις ελευθεριακές εκδόσεις Nowa Kultura και από την ομάδα βιβλιοθήκης της Κατάληψης Libertatia ενώ συμμετείχαν σύντροφοι/ισσες από την Ελευθεριακή Ομοσπονδία Αργεντινής (Federación Libertaria Argentina – FLA. (Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση πατήστε εδώ)

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 15 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Η ακρίβεια είναι βία ταξική – Κοινωνική αυτοοργάνωση και ταξική αλληλεγγύη” με τη συμμετοχή της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, ενώ στις 16 Οκτώβρη οι Τσιριτσάντσουλες, παρουσίασαν την θεατρική παράσταση “Η Αλήθεια Πέθανε”, η οποία αποτελείται από Τέσσερα μονόπρακτα του Οκτάβ Μιρμπώ, “Ο Πόλεμος και ο Άνθρωπος”, “Η συνέντευξη”, “Η επιδημία”, “Η Αλήθεια πέθανε”. Το Σάββατο 22 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Δεχόμενοι σα δυνατή την ύπαρξη μιας κοινότητας οργανωμένης δίχως εξουσία {…}ας περάσουμε στη συζήτηση της οργάνωσης του αναρχικού κινήματος (Ε. Μαλατέστα)” που παρουσίασε η αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72 – μέλος της Α.Π.Ο | Ο.Σ (Η εισήγηση της εκδήλωσης ηχογραφήθηκε και επισυνάπτεται πιο κάτω). Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ρεμπέτικο – λαϊκό γλέντι για την οικονομική ενίσχυση συντρόφου-μέλους του στεκιού που κατηγορείται για τα γεγονότα έξω από το Εφετείο κατά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη του 2020 και για την οικονομική ενίσχυση του στεκιού. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο στις 29 Οκτώβρη με την πραγματοποίηση Bazaar ρούχων και συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης με την Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων και το Beats & Raps με τους Κάτω από το Γείσο στις μουσικές επιλογές και στα μικρόφωνα, ενώ τους πλαισίωσαν τραγουδώντας και άλλοι/άλλες rappers.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον σύντροφο που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του βιβλίου και στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στην Ελευθεριακή Ομοσπονδία Αργεντινής (FLA), ευχαριστούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση, την αγαπημένη μας θεατρική ομάδα Τσιριτσάντσουλες που είναι πάντα εδώ, τους μουσικούς που μας χάρισαν μία μοναδική βραδιά, την Ομάδα αλληλεγγύης Αστέγων, τους Κάτω από το γείσο και όλους και όλες που τραγούδησαν ή/και βοήθησαν για αυτή την υπέροχη ημέρα που έκλεισε τις εκδηλώσεις των γενεθλίων του στεκιού!

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε πολύ τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 που μας έφεραν ένα υπέροχο και “γλυκό” συντροφικό δώρο, την τούρτα γενεθλίων για τα 15 χρόνια του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια. Συνεχίζουμε μαζί στον δρόμο του αγώνα!

15 χρόνια απέναντι στον φασισμό και τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, απέναντι στην κρατική καταστολή και τις κατασκευασμένες δικογραφίες, στην επίθεση στον αναρχικό κίνημα και τις δομές του, ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, τη δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας και την επίθεση στον φυσικό κόσμο και τους δημόσιους χώρους. 15 χρόνια αγώνα τόσο στην γειτονιά των Πετραλώνων και των γύρω περιοχών όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή, 15 χρόνια στον αγώνα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό!

Επόμενη συνέλευση του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια

30 Νοέμβρη στις 19:30