Events Calendar

[Αθήνα] Συγκέντρωση την ημέρα απόφασης για την υπόθεση trafficking του Κολωνού
Friday 29 March 2024, 09:00am
Hits : 163
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΕΛ.ΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΩΝ

H πρόταση της εισαγγελέα Μαρίας – Ελένης Νικολού, για απαλλαγή του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού, της μαστροπείας και της εμπορίας ανθρώπων, και ταυτόχρονα για καταδίκη της μητέρας της 12χρονης για το σύνολο των κατηγοριών, συμπυκνώνει όλη τη λειτουργία της κρατικής μαφίας και έρχεται σαν συνέχεια των ως τώρα μεθοδεύσεων συγκάλυψης:
– Πλήρης προστασία του κυκλώματος trafficking στο οποίο συμμετέχουν υψηλόβαθμοι αστυνομικοί, αφού δεν βρέθηκαν καν ως κατηγορούμενοι στη δίκη ούτε η ιδιοκτήτρια ούτε οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στον οίκο ανοχής, όπου ο Μίχος οδηγούσε το ανήλικο παιδί για να το βιάζουν (υπόθεση Greek police mafia).
– Ξέπλυμα στον Μίχο και σε κάθε παιδοβιαστή, ειδικά σε όσους οι πολιτικές διασυνδέσεις, η συμμετοχή στον κομματικό μηχανισμό, οι σχέσεις με την αστυνομία και η οικονομική τους θέση, αποτελούν για τους εισαγγελείς επαρκή στοιχεία ώστε να δικαιούνται να βιάζουν και να εκδίδουν ακόμα και παιδιά, χαίροντας ασυλίας. Η πρόταση κάνει δεκτή όλη την υπερασπιστική γραμμή του Μίχου για την πράξη του βιασμού, ότι «η μικρή τα ήθελε» και βαφτίζει το τράφικινγκ «διευκόλυνση να εκδίδεται».
– Απόλυτη ενοχοποίηση, περιφρόνηση και τιμωρητικότητα απέναντι στο 12χρονο κορίτσι, του οποίου οι αναλυτικές μαρτυρίες αγνοήθηκαν. Το παιδί έχει αναφέρει τι υπέστη στα χέρια του Μίχου, τις απειλές που δεχόταν να μη μιλήσει, έχει αναγνωρίσει τον οίκο ανοχής και μέλη του κυκλώματος, ενώ από την πρώτη στιγμή λέει ότι η μητέρα της δεν γνώριζε. Στην εισαγγελική πρόταση, ο λόγος του θύματος δεν μετράει πουθενά!
– Καταδίκη της μητέρας, ώστε να επωμιστεί η ίδια το βάρος του κυκλώματος, προκειμένου να απαλλαγούν οι ένοχοι. Στην πραγματικότητα, η μάνα ήταν αυτή που κατήγγειλε τον Μίχο για το βιασμό του παιδιού της, όταν ανακάλυψε τι συμβαίνει. Αρχικά στο ΑΤ Κολωνού και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ, όπου για πάνω από ένα μήνα την αγνοούσαν, δίνοντας στο κύκλωμα όλο το χρόνο να εξαφανίσει στοιχεία. Όταν επέμεινε, αρνήθηκε να σιωπήσει ή να εξαγοραστεί, τότε συνέλαβαν την ίδια, οδηγώντας αρχικά τα υπόλοιπα ανήλικα παιδιά της σε ίδρυμα και την ίδια στη φυλακή.
– Ωμή τρομοκρατία απέναντι σε όσα παιδιά, σε όσες γυναίκες, σε όσους ανθρώπους θελήσουν να καταγγείλουν, εκβιάζοντας έτσι τη σιωπή τους. Το κράτος μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει όλες τις απειλές των βιαστών απέναντι στα θύματά τους: «Αν μιλήσεις, θα σε καταστρέψω, θα μπλέξεις, θα πάθουν κακό οι δικοί σου». Η μητέρα που κατήγγειλε το περιστατικό βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο στη φυλακή και αντιμέτωπη με βαρύτατες ποινές. Το παιδί που κατέθεσε σε βάρος των βιαστών του, βρίσκεται απομακρυσμένο από τη μητέρα και τα αδέρφια του, ενώ δέχεται απειλές και επιθέσεις μετά τη γνωστοποίηση των στοιχειών του από την υπουργό Δ. Μιχαηλίδου. Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη να απειλεί να επιβραβεύσει τον βασανισμό της.

– Δαιμονοποίηση της φτώχειας στο πρόσωπο του παιδιού και της μητέρας και ταυτόχρονα ένα μήνυμα ότι αυτή είναι η κανονικότητα που περιμένει όσους δεν έχουν να φάνε.

Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι η έμφυλη βία είναι θεσμική. Γεννιέται, θρέφεται και στη συνέχεια ξεπλένεται μέσα στους κόλπους των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, μέσα στις συνθήκες της ταξικής ανισότητας, της πατριαρχίας και του κοινωνικού εκφασισμού. Δεν συμβαίνει μόνο σε κάποια σκοτεινά δωμάτια, αλλά νομιμοποιείται στο φως μιας ευνομούμενης δικαστικής αίθουσας. Όπως ο μπάτσος Μπουγιούκος που βίαζε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη σήμερα απειλεί, με τις ευλογίες της δικαιοσύνης, την κοπέλα και τους αλληλέγγυους… Όπως οι δολοφόνοι που λίντσαραν σε δημόσια θέα τον Ζακ σκυλεύουν την προσωπικότητά του… όπως με τον παιδοβιαστή Λιγνάδη… όπως χτίζεται και ξεπλένεται το ρατσιστικό μίσος που οδήγησε τον όχλο να επιτεθεί στα δύο queer άτομα στη Θεσσαλονίκη… όπως οπλίζονται από την κυρίαρχη ιδεολογία οι βιαστές και οι γυναικοκτόνοι.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΝΑΤΟ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Κοινότητες αλληλεγγύης και αγώνα παντού!

Συγκέντρωση την ημέρα απόφασης: Παρασκευή 29 Μάρτη, Εφετείο (Λουκάρεως), 9.00

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

 

afisa 12xroni apofasi 696x906

Πρόσφατα άρθρα