Events Calendar

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της Κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ 
Thursday 06 April 2023, 09:00am
Hits : 919
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αλληλεγγύη στους/ις συλληφθέντες/είσες της Κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ 

Το πρωί της Δευτέρας 13/3 πραγματοποιήθηκε από την “Κίνηση Φοιτητών/τριών, Σπουδαστριών/ών για την ελευθεριακή οργάνωση στην βάση” κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας, με αιχμές το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, το ΠΔ85 σε βάρος των καλλιτεχνών και τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 4777 για τα πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της γενικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση γίνεται εν μέσω καθημερινών κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, που διαδηλώνουν ενάντια στο σύστημα που εξαθλιώνει και δολοφονεί.

Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από την πρώτη κιόλας ώρα περικυκλώνεται από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επί 18 μέρες αποκλείουν την πρόσβαση στο κτίριο και προσαγάγουν αλληλέγγυο κόσμο που προσπαθεί να δώσει φαγητό, φάρμακα και ρούχα στους καταληψίες. Παρά τον αστυνομικό αποκλεισμό της κατάληψης, όλες αυτές τις μέρες αλληλέγγυοι/ες, φοιτητές/τριες και σπουδαστές/τριες βρίσκονται καθημερινά στα Προπύλαια είτε αυθόρμητα σε ένδειξη αλληλεγγύης με το εγχείρημα και τους καταληψίες είτε πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης. Τα ξημερώματα της 30ης Μάρτη πραγματοποιείται αστυνομική εισβολή και εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας με την συγκατάθεση των πρυτανικών αρχών και οι καταληψίες συλλαμβάνονται, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διατάραξης της λειτουργίας υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της απείθειας.

Η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ επιχείρησε να συνδέσει τόσο τον αγώνα των σπουδαστών/τριών και καλλιτεχνών ενάντια στο πδ85 με τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στο ν.4777, την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές και την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα όσο και ευρύτερα με αιχμή τις κρατικές δολοφονίες στα Τέμπη τον αγώνα ενάντια σε ένα ολόκληρο σύστημα που δολοφονεί στις ράγες των τρένων, στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, στα σύνορα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, που καταστέλει και τρομοκρατεί όσους και όσες αγωνίζονται.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις και απεργίες, οι συνεχείς κινητοποιήσεις, οι καταλήψεις πανεπιστημίων, καλλιτεχνικών σχολών και θεάτρων, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητές/τριες, σπουδαστές/τριες και αλληλέγγυο κόσμο και η ανακατάληψη της Mundo Nuevo στέλνουν το μήνυμα πως μοναδικό ανάχωμα απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο κοινωνικός ξεσηκωμός, η κοινωνική αυτοοργάνωση, η ταξική αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας.

Στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι η τρομοκρατία, ο έλεγχος και το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατροπή αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της κατάληψης της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Πέμπτη 6 Απρίλη, Ευελπίδων, 9.00

 

Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ- ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

 

 

--------------------------------------------------

 

Κάλεσμα αλληλεγγύης για τις/τους συλληφθείσες/έντες της Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, την Πέμπτη 06.04 στις 09:00 στην Ευελπίδων

 

Η επί 18 μέρες κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από την κίνηση σπουδαστών/-τριών, Φοιτητών/-τριών για την ελευθεριακή οργάνωση στην βάση, εκκενώθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου μετά από δημόσια έκκληση του πρύτανη για αστυνομική εισβολή.
Η Κατάληψη της Πρυτανείας κρατήθηκε υποδειγματικά παρά το γεγονός ότι ήταν υπήρχαν συνεχόμενοι εκβιασμοί περί εκκένωσης. Το κτήριο βρισκόταν συνεχώς υπό καθεστώς πολιορκίας. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, με την βοήθεια του αλληλέγγυου κόσμου, των υπολοίπων καταλήψεων και του κόσμου του αγώνα, η Κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ κινητοποίησε και φιλοξένησε πολιτιστικές και πολιτικές συγκεντρώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμωνόταν μέσω της αλληλέγγυας στάσης των αγωνιζόμενων υποκειμένων που, παρά τίς απαγορεύσεις και τον εκφοβισμό, πρόσφεραν φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης υπερβαίνοντας τον αστυνομικό κλοιό και την τρομοκρατία. Η εικόνα της κατειλειμμένης πρυτανείας περικυκλωμένη από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες κατάπατουσαν το πανεπιστημιακό άσυλο επί 18 μέρες ήταν μια ζωντανή εικόνα καταστολής οποιασδήποτε εστίας αγώνα και μας υπενθυμίζει την βιαιότητα του κράτους προς κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αντιστέκεται στις πρακτικές του. Πραγματοποιήθηκαν 10 συλλήψεις κατά τη διάρκεια της κατάληψης, με πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες: Διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, Παράνομη Βία (η οποία δεν έχει καμία απολύτως υπόσταση καθώς η αστυνομία ήταν αυτή που δεν άφηνε τον κόσμο να πλησιάσει το κατειλημμένο κτήριο) και Απείθεια.
Η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου που βρισκόταν σε κατάληψη για δύο και παραπάνω μήνες δεν θα μπορούσε παρά να εκφράσει την αλληλεγγύη και την στήριξη στην κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτηρίου, την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Ειδικότερα αφού το άσυλο εχει καταπατηθεί από αστυνομικές δυνάμεις, αμέτρητες φορές στο παρελθόν μετά την κατάργηση του, με ξυλοδαρμούς σε φοιτητές και αλληλέγγυους.
Η στήριξή μας ως σύλλογος της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, φάνηκε από την πρώτη στιγμή σε αυτήν την συνένωση των φοιτητικών αγώνων και σπουδαστικού κινήματος ενάντια στο ΠΔ 85 και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και η αλληλεγγύη αυτή είναι διαπραγμάτευση. Συνεχίζουμε επίσης να στεκόμαστε αλληλέγγυα στις καταληψεις Ολυμπία, ΑΣΚΤ και στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Ναυπλίου καθώς και στις καταληψεις σε όλη την Ελλάδα.
Καταδικάζουμε την αστυνομική εισβολή και την καταπάτηση του ασύλου από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Καταδικάζουμε τις μεθοδεύσεις του Πρύτανη του ΕΚΠΑ που επιχείρησε να υπονομεύσει και να απονομιμοποιήσει την κίνηση διαστρεβλώνοντας τον χαρακτήρα του υποκειμένου.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών για τα 10 συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας. Καμία δίωξη στους/στις συλληφθέντες/-ισσες.
Την Πέμπτη 06.04 στις 09:00 θα είμαστε όλες και όλοι στην Ευελπίδων υποστηρίζοντας τα συλληφθέντα άτομα με την παρουσία μας.

 

Σύλλογος Σπουδαστών Σπουδαστριών Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου

 

 

------------------------------------

 

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 6/4 στις 9:00 στην Ευελπίδων


Στις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30/3, 10 άτομα της κίνησης φοιτητών/ριων, σπουδαστών/ριων, και αλληλέγγυων της Κατηλειμμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ που βρισκόμασταν μέσα στο κτήριο απομακρύνθηκαμε έπειτα από αστυνομική εισβολή στο χώρο του ασύλου. Η εισβολή ξεκίνησε απροειδοποίητα και χωρίς καμία ενημέρωση προς τη συνέλευση της κατάληψης. Εμείς την αντιληφθήκαμε όταν είδαμε πλήθος μαυροντυμένων ατόμων χωρίς διακριτικά και με πολιτικά ρούχα στο προαύλιο της Πρυτανείας. Μη γνωρίζοντας την ταυτότητα τους, τους ζητήσαμε να μας δείξουν κάποιο αποδεικτικό όπως οφείλει να κάνει κάθε μη ένστολους αστυνομικός όταν προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Όταν ρωτήθηκαν για την ιδιότητά τους αρνήθηκαν να γνωστοποιήσουν κάποιο αποδεικτικό ή να κοινοποιήσουν κάποιο δικαστικό ένταλμα. Με τις γνωστές τακτικές παρακρατικών τραμπούκων που τόσο συχνά υιοθετεί η ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσαν μόνο να ανοιχτεί η πόρτα χωρίς καμία βεβαίωση για τη νομιμότητα της πράξης τους. Φυσικά εμείς δεν υποκύψαμε στις τακτικές εκφοβισμού. Ακολούθησε είσοδος τους στο κτήριο με παραβίαση της πόρτας και προσαγωγή μας η οποία αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη για τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, παράνομης βίας κατά συρροή και συναυτουργία, και απείθειας που προστέθηκε μετά την άρνηση μας για δακτυλοσκόπηση.
Κατά τη διάρκεια της εισβολής η αστυνομία τραμπουκιζε αλληλέγγυο κόσμο που έσπευσε στο σημείο και κατέγραφε την σύλληψή μας προσπαθώντας να τους παρεμποδίσει. Η προσπάθεια απόκρυψης της κατασταλτικης της δράσης είναι μια πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ. καθώς η καταστολή είναι ευκολότερη πίσω από κλειστές πόρτες, όπως ξέρουν πολύ καλά όσοι/ες είχαν την ατυχία να βρεθούν πίσω από αυτές. Σε αυτό το πλαίσιο οι αστυνομικοί απαίτησαν να μη βγάζουμε βίντεο την εισβολή τους κάτι στο οποίο είχαμε προβεί προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σωματική μας ακεραιότητα αλλά και για να ενημερώσουμε τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης για την καταπάτηση του ασύλου. Μάλιστα οι αστυνομικοί εκφόβισαν σύντροφο στη ΓΑΔΑ απαιτώντας να αφαιρέσει τα βίντεο που ανεβάσαμε στους λογαριασμούς μας στα κοινωνικά δίκτυα. Επίσης τα κινητά μας κατασχέθηκαν πριν την επίσημη ανακοίνωση σύλληψης μας και μας παραδόθηκαν μετά την ολοκλήρωση της αυτόφωρης διαδικασίας κάτι που δεν προβλέπεται.
Στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας φίμωσης του αγωνιζόμενου υποκειμένου, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, και συγκεκριμένα της υποδιεύθυνσης ασφάλειας εγκλημάτων κατά του κράτους και του πολιτεύματος, με έγκριση του υπεύθυνου τμηματάρχη, παρεμποδισαν την επικοινωνία ενός από εμάς με δικηγόρο επειδη επιχείρησε να μεταβιβάσει το κείμενο μας ώστε αυτό να ανακοινωθεί. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας επέμεναν ότι η επικοινωνία με δικηγόρο περιορίζεται σε θεματολογία που εκείνοι ελέγχουν και λογοκρίνουν και αφορά "μόνο τα θέματα της δικογραφίας" όπως αυτοί τα ορίζουν. Όταν ρωτήθηκαν για τα στοιχεία τους αρνήθηκαν να τα δώσουν και με επιθετικό ύφος κατέσχεσαν το κινητό του συντρόφου, πράξη που παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα σε εμπιστευτική και απρόσκοπτη επικοινωνία με δικηγόρο.
Τέλος στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας υπονόμευσης της κατάληψης και της κίνησης, οι αστυνομικοί κατέγραψαν μόνο τη μη φοιτητική ιδιότητα 2 ατόμων ενώ αρνήθηκαν να καταγράψουν τη φοιτητική και σπουδαστική ιδιότητα των υπολοίπων. Υποθέτουμε ότι αυτό έγινε στα πλαίσια της καμπάνιας παραπληροφόρησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές παρουσιάζοντας αυτούς που απαρτίζουν την κίνηση ως "εξωπανεπιστημιακούς" και μην αναγνωρίζοντας την φοιτητική και σπουδαστική ιδιότητα του αγωνιζόμενου υποκειμένου, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων συλληφθέντων.
Δυστυχώς γι αυτούς το αφήγημα τους κατέρρευσε στην πράξη όπως αποδείχτηκε από το γεγονός ότι πλήθος φοιτητών/ριων και σπουδαστών/ριων στάθηκαν αλληλέγγυα στη σύλληψη και παρευρέθηκαν τόσο έξω από την Πρυτανεία, τη ΓΑΔΑ, και την Ευελπίδων καθ'όλη τη διαδικασία του αυτοφώρου αλλά και από αλληλέγγυες κινητοποιήσεις και κινήσεις που έγιναν πανελλαδικά. Εξίσου αποτυχημένη ήταν και η προσπάθεια φίμωσης του εγχειρήματός μας καθώς τόσο το κείμενο μας όσο και τα βίντεο της εισβολής τους δημοσιεύθηκαν και κοινοποιήθηκαν ευρέως. Για άλλη μια φορά η θλιβερή προσπάθεια του κράτους να αποσιωπήσει, να δυσφημίσει, και να καταστείλει τον αγώνα μας απέτυχε παταγωδώς όπως έκανε και τις 18 ημέρες της κατάληψης με τον αποτυχημένο αστυνομικό αποκλεισμό.


ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 47 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΑΠΘ!
Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ!


Κίνηση φοιτητών/ριων και σπουδαστών/ριων για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση

 

 

-------------------------------

 

 

(…) τα μονοπάτια που οδηγούν στα νοήματα χρειάζονται ξανά σημάδια.
Αρνήσεις. Όνειρα. Πράξεις.
Που εμπνέονται από την ποίηση εκείνων των δρόμων
όπου δεν προσπερνάς.
Αλλά συναντιέσαι.
Και στέκεσαι.
Ο,τι κι αν έχεις μπροστά.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ
ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ!

Τρεις μήνες στον δρόμο κόντρα στην υποβάθμιση της τέχνης, των σπουδών, της ζωής, των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, συνελεύσεις, καταλήψεις, συναντήσεις, αποκλίσεις, οριοθετήσεις, εμπόδια, συλλογικές απαντήσεις. Τρεις μήνες αγώνας.
Αντιμετωπίσαμε με τον οδυνηρότερο τρόπο τη δολοφονική πολιτική κράτους και κεφαλαίου που επιτίθενται με σφοδρότητα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Από το πιο επίκαιρο και κοινωνικά έγκυρο βήμα: εκείνο των δρόμων.
Από τη στιγμή της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στις 13 Μάρτη, από την Κίνηση Φοιτητ(ρι)ών, Σουδαστ(ρι)ών για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση, μέχρι τη στιγμή της εκκένωσής της στις 30 Μάρτη, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε αυτή την πολιτική επιλογή συνένωσης φοιτητικού και σπουδαστικού σώματος ενάντια στο ΠΔ 85, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών. Για 18 μέρες βιώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό του εξαναγκασμού των καταληψιών σε εγκατάλειψη της Πρυτανείας, μέσα από τη στρατοπέδευση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του κτιρίου, την απαγόρευση παροχής στοιχειωδών πόρων διαβίωσης (όπως φαγητό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης) στους καταληψίες, τις δεκάδες προσαγωγές και την αστυνομική βία σε βάρος αλληλέγγυου κόσμου που αψήφησε τη φασιστική πολιορκία.
Αναγνωρίσαμε τη συνάφεια ανάμεσα στους κυρίαρχους θεσμούς που επιχείρησαν να απονομιμοποιήσουν κοινωνικά τα κατειλημμένα κέντρα αγώνα μέσα από τελεσίγραφα και δημόσιες διαμηνύσεις των διοικητικών φορέων των κτιρίων, όπως το δημοσίευμα στην Καθημερινή με το οποίο ο Πρύτανης Αθ. Δημόπουλος έδινε το πράσινο φως στην εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, το τελεσίγραφο του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου με αίτημα την άμεση αποχώρηση των καταληψιών από το θέατρο Ρεξ, το συκοφαντικό κείμενο του ΟΠΑΝΔΑ ενάντια στην κατάληψη του θεάτρου Ολύμπια.
Σταθήκαμε ο ένας πλάι στην άλλη και ενώσαμε τις φωνές μας στο δίκαιο ζητούμενο της εξάπλωσης των κατειλημμένων εγχειρημάτων, ενάντια στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενάντια στην καταστολή και τις πολιτικές αποδυνάμωσης των κοινών μας αγώνων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις συλληφθείσες και τους συλληφθέντες της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ που υποστήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο την αγωνιστική τους επιλογή!
Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους!
Τίποτα δεν τελείωσε! Ο αγώνας για την τέχνη και τη ζωή συνεχίζεται!

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, 09.00

 

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών

 

 

-----------------

 

 

Στηρίζουμε την συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΚΠΑ, Πέμπτη 06/04 στις 09:00 έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

Το πρωί στις 13/03 καταλήφθηκε η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ από την “Κίνηση Φοιτητών/τριών Σπουδαστριών/ών για την Ελευθεριακή Οργάνωση στην Βάση” αποσκοπώντας στην δημιουργία ενός κέντρου αγώνα ανοιχτό προς όλη την κοινωνία και την νέα γενιά που επιθυμεί να συλλογικοποιηθεί εκτός κομματικών παρατάξεων και ιεραρχιών. Η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ένα κτήριο επιφορτισμένο με τους αγώνες που εδαφικοποίησε στο παρελθόν, ανέδειξε ένα πλήθος νοημάτων και αποτέλεσε ένα αγκάθι στα σχέδια αποκλιμάκωσης ενός αγώνα που απέκτησε εκθετική αύξηση με βάση την επιρροή των καλλιτεχνών και παράλληλα την απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος έπειτα από την κρατική καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη. Αποτέλεσε την υλική έκφραση της σύνδεσης μεταξύ σπουδαστικού και φοιτητικού υποκειμένου και αποκρυστάλλωσε τις αδιαμεσολάβητες σχέσεις αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν στον δρόμο τους τελευταίους 3 μήνες. Υπερασπίστηκε το άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα θέτοντας ένα ανάχωμα αντίστασης στην πολιτική της προληπτικής αντι-εξέγερσης που βλέπουμε να εφαρμόζεται μέσα στις σχολές μας. Αλλά πάνω απ’ όλα για εμάς ως Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας οι 18 μέρες που περάσαμε μέσα στην Πρυτανεία μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που μπήκαμε μαζί ή γνωριστήκαμε στην συνέχεια μαζί τους μας έκανε να καταλάβουμε, πως ο αγώνας και η δράση επιταχύνει και μετουσιώνει τις συντροφικές σχέσεις, πως η ουτοπία γίνεται πραγματικότητα και η αδάμαστη δύναμη της θέλησης μπορεί να κοιτάξει κατάματα τους δολοφόνους που αποφασίζουν για τις ζωές μας καθημερινά και να κάνει πράξη την φράση ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 10 ΣΥΛΛΕΙΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΈΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΊΑΣ ΕΚΠΑ!
ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 47 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΑΠΘ!
ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ
Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΨΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ!

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας