Events Calendar

[Αθήνα] Ανοιχτή Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας
Tuesday 07 March 2023, 07:00pm
Hits : 672
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Το Κράτος και το Κεφάλαιο ποτέ δε δίστασαν να μας δείξουν την αδιαφορία τους για την κοινωνική βάση. Ακόμη και αν αυτή η ψευδαίσθηση επικρατούσε με την ύπαρξη του κράτους πρόνοιας, το κρατικο-καπιταλιστικό σύστημα, με την έλευση του νεοφιλελευθερισμού, φρόντισε να μας εμφανίσει το αληθινό του πρόσωπο.
Οι ζωές των από τα κάτω μετράνε μόνο όταν μιλάμε με όρους κέρδους. Όταν οι ζωές μας δεν αποφέρουν το απαραίτητο κέρδος, το κράτος διατίθεται να μας αφήσει να πεθάνουμε στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, να σακατευτούμε στα εργασιακά κάτεργα, να μας συλλάβεί, ή ακόμη και να μας σκοτώσει.
Σε αυτή την εποχή που έχουμε γίνει τόσο αναλώσιμοι, ήρθε ένα ακόμη τραγικό περιστατικό για να επιβεβαιώσει τα όσα λέμε. Δεκάδες συνάνθρωποί μας δολοφονήθηκαν στον βωμό του κέρδους, από κράτος και ιδιώτες. Στις 1/3 επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μια εμπορική στα Τέμπη, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η τραγωδία αυτή δεν είναι αποτέλεσμα «ανθρώπινου λάθους», όπως τα κυβερνητικά επιτελεία και η διαχειρίστρια εταιρία προσπαθούν να μας πείσουν. Είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών αδιαφορίας για τα μέτρα ασφαλείας, καθώς και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος σιδηροδρόμων με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του.
Μπροστά σε αυτό το ξεκάθαρο και συνειδητό έγκλημα που τελέστηκε από κράτος και ιδιώτες, ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους, ώστε να εκφράσει την οργή του. Από την ίδια μέρα του δυστυχήματος καθημερινά οι δρόμοι σε διάφορες πόλεις της χώρας κατακλύζονται από πλήθος κόσμου, ο οποίος δείχνει δυναμικά την οργή του, είτε βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είτε μπροστά από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, είτε στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή. Η οργή του κόσμου έχει φτάσει στο επίπεδο που πλέον το κράτος φοβάται τη κοινωνία, προσπαθεί να την καθησυχάσει, αλλά οι δρόμοι συνεχίζουν να κλείνουν, και η όποια πρόκληση από τα ένστολα γουρούνια απαντάται δυναμικά.
Τώρα, σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή κοινωνικής έκρηξης και αγανάκτησης, είναι που πρέπει να συλλογικοποιήσουμε την οργή μας, να συνδέσουμε τους αγώνες μας, και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας έναντι του Κράτους και του Κεφαλαίου.
Γι΄ αυτό και καλούμε την Τρίτη στις 19:00 ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας στο Κάτω Πολυτεχνείο (αίθουσα Μ1), έτσι ώστε να σχεδιάσουμε συλλογικά την επόμενη απάντηση απέναντι στην θανατοπολιτική Κράτους και Κεφαλαίου.

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

Πρόσφατα άρθρα