Events Calendar

[Θεσ/νικη}Διαδήλωση για το Κρατικό-Καπιταλιστικό Εγκλημα στα Τέμπη
Sunday 05 March 2023, 11:30am
Hits : 815
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Contact This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Κάλεσμα στήριξης

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν ένα ακόμα ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ | Όχι άλλο αίμα στον βωμό του κέρδους

Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες μιας κρατικής δολοφονίας. Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν, με μαθηματική ακρίβεια, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έμελε να το πληρώσουν με την ίδια τους τη ζωή άνθρωποι, επιβάτες του τρένου και εργαζόμενοι σε αυτό.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν συνεχώς. Με το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους, την απεργία, προσπαθούσαν να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και καιρό στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Λίγες εβδομάδες πριν με ανακοίνωσή του σωματείου μηχανοδηγών κάνανε λόγο για τις εγκληματικές συνθήκες που επικρατούν στις σιδηροδρομικές γραμμές, αναφέροντας ξεκάθαρα πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι μοιραίο. Τα καθημερινά μικρά ατυχήματα, οι συνεχής καθυστερήσεις, οι στάσεις σε νεκρά σημεία ήταν συμβάντα που συνέβαιναν σε πολλά δρομολόγια τρένων και ειδικά σε πολύωρα δρομολόγια όπως αυτό της Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Τα διαρκή αυτά σημάδια κινδύνου τα βλέπαν όλοι, αλλά η αδιαφορία των κυβερνήσεων με το πρόσχημα της εξυγίανσης των υπηρεσιών στις μεταφορές και της εξοικονόμησης αντί να βελτιώσει τις συγκοινωνίες, τις υποβάθμιζε συνεχώς με μείωση του προσωπικού, μη συντήρηση των μηχανών και μη ενίσχυση των υποδομών με σύγχρονα μέσα, κάτι που οδήγησε στην τραγική αυτή κατάληξη.

Η διαχείριση και οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια όπως και σε άλλες περιπτώσεις οδήγησαν στον θάνατο αθώων ανθρώπων. Όπως και στην πανδημία, όπως και στις πυρκαγιές, όπως και στους χιλιάδες νεκρούς που πεθαίνουν καθημερινά στα σύνορα, όπως και στα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τις καθημερινές γυναικοκτονίες. Ένα σύστημα και ένα κράτος που λειτουργεί με βάση το κέρδος και τα συμφέροντα της ελίτ, εγκληματεί διαρκώς ενάντια στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων και στις οικογένειες των θυμάτων. Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και αγωνιζόμαστε για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής, σύγχρονες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες.

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ - ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Συγκέντρωση για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στη βάση |ΕΣΤΟΒ

estov tempi

Location καμάρα

Πρόσφατα άρθρα