Events Calendar

[Αθήνα] Δίκη συλληφθέντων/είσων από την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι το 2020
Friday 27 January 2023, 10:30am
Hits : 1873
by This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

27 Ιανουαρίου 2023– ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΗΝ 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου έχει οριστεί η δίκη των συλληφθέντων από την αντικρατική-αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοεμβρίου 2020 που δέχτηκε την ακραία σε βιαιότητα κατασταλτική επίθεση από διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ. Το αποτέλεσμα της επίθεσης αυτής ήταν ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, η σύλληψη 12 εξ αυτών ανάμεσά τους και των πιο σοβαρά τραυματιών (με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια) και ένα βαρύ, ολότελα στημένο κατηγορητήριο σε βάρος τους.

 

Την ημέρα εκείνη με πρωτοβουλία της “αντιφασιστικής- αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν. Ηρακλείου- Ν. Ιωνίας” είχε καλεστεί συγκέντρωση και διαδήλωση στο Ν. Ηράκλειο απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου που θα επιχειρούσαν να βγουν στο δημόσιο χώρο με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 φασιστών τον Νοέμβρη του 2013. Από το προηγούμενο βράδυ το κράτος είχε απαγορεύσει τη συγκέντρωση με βάση τον χουντικής εμπνεύσεως νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων και η πλατεία Ν. Ηρακλείου την ημέρα της κινητοποίησης ήταν κατειλημμένη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ από νωρίς το μεσημέρι. Άμεσα τα αντιφασιστικά καλέσματα για την συγκέντρωση ανανεώθηκαν για τον σταθμό της Ν. Ιωνίας, όπου και εκεί οι πρώτοι σύντροφοι και συντρόφισσες που έφτασαν διώχθηκαν από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η αντιφασιστική κινητοποίηση, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι, πορεύτηκε στους δρόμους της περιοχής και κατέληξε στην πλατεία του Αγ. Ανδρέα. Λίγα λεπτά μετά την είσοδο της διαδήλωσης στην πλατεία, εμφανίστηκαν διμοιρίες ΜΑΤ εν πλήρει εξαρτύσει και δυνάμεις ΟΠΚΕ, περικύκλωσαν τους διαδηλωτές εγκλωβίζοντάς τους σε ένα σημείο – ανάμεσα σε παρτέρια, τραπέζια και καρέκλες καφετεριών και άλλους ανθρώπους που κάθονταν εκεί – και εξαπέλυσαν μια μανιώδη επίθεση με χημικά και ξύλο αδιακρίτως, σαρώνοντας όποιον και ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και αδιαφορώντας εντελώς όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών αλλά και των εγκλωβισμένων μαζί τους θαμώνων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οικογένειες με μικρά παιδιά. Συνέχεια αυτής της επίθεσης ήταν η σύλληψη 12 διαδηλωτών και ενός κατοίκου της περιοχής που προσπάθησε να καταγράψει στο κινητό του την επίθεση, ο βασανισμός συντρόφου μετά την σύλληψή του με παρατεταμένο σφίξιμο των χεριών του από χειροπέδες, η λεκτική βία και οι απειλές, οι άθλιες συνθήκες μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από την πανδημία και η απόδοση ενός βαρύτατου και στημένου κατηγορητηρίου βάσει του οποίου παραπέμφθηκαν σε δίκη. Να αναφέρουμε εδώ πως για τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ που προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε τέσσερις από τους διαδηλωτές και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια καθώς και για το βασανισμό του συντρόφου κατά τη σύλληψή του από τους ίδιους, έχει κατατεθεί μήνυση, για την οποία αναμένεται ο ορισμός δικασίμου.

Η συγκεκριμένη δίκη λαμβάνει χώρα μέσα σε μια περίοδο που κράτος και κεφάλαιο εξαπολύουν μία άνευ προηγουμένου συντονισμένη επίθεση στην κοινωνία και στον κόσμο που αγωνίζεται. Με ένταση της εκμετάλλευσης, των αποκλεισμών, της φτώχιας και της εξαθλίωσης, λεηλασία της φύσης, πολέμους, εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τον τόπο τους, δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα και εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σφαίρες στο κεφάλι σε όσους θεωρούνται περισσευούμενοι πληθυσμοί, όπως στην πιο πρόσφατη δολοφονία του Ρομά Κ. Φραγκούλη, βασανισμούς και βιασμούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα, ξέπλυμα βιαστών και παιδοβιαστών και συγκάλυψη κυκλωμάτων πορνείας και trafficking, και τέλος την ένταση της κρατικής καταστολής με την παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας, την περιστολή των διαδηλώσεων, τις εκκενώσεις καταλήψεων και τις διώξεις αγωνιστών.

Την ίδια στιγμή που το κράτος επιχειρεί να ξεπλύνει τους νεοναζί στη δίκη- σε δεύτερο βαθμό- της Χ.Α., ταυτόχρονα διώκει βάσει κατασκευασμένου κατηγορητηρίου σύντροφο για τη συμμετοχή του στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020, την ημέρα της πρωτόδικης απόφασης για τη Χ.Α, επιχειρώντας να πάρει τη ρεβάνς για τη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών και για να τρομοκρατήσει όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς αυταπάτες περί της αστικής δικαιοσύνης, επιτίθεται με σφοδρότητα και διώκει αναρχικούς/-ές και αντιφασίστες/στριες και φυσικά δεν σταματά μέσω των πολιτικών του εκφραστών και των ΜΜΕ να διαχέει τον εθνικισμό, το ρατσιστικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και την πατριαρχία, καλλιεργώντας τον κοινωνικό εκφασισμό και αφυπνίζοντας τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας. Μέσα σε αυτήν τη συνθήκη, διάφορα παρακρατικά φασιστικά-ναζιστικά μορφώματα βρίσκουν έδαφος και επιχειρούν να βγουν στο δημόσιο πεδίο και ταυτόχρονα οι συμμορίες τους, όπως ισχύει διαχρονικά, συμβάλλουν στους σχεδιασμούς κράτος και κεφαλαίου χτυπώντας εκεί που αυτό τους υποδεικνύει. Με ποιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση στην κατάληψη Αντινομία στην Κέρκυρα στις 8/12, όπου ομάδα φασιστών οργάνωσε ενέδρα λίγα μέτρα από την κατάληψη με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός συντρόφου.

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που επιβάλουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση και τον θάνατο στους από τα κάτω, ως αναρχικοί προτάσσουμε την κοινωνική, ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη και τον διαρκή αγώνα για το γκρέμισμα αυτού του σάπιου και χρεοκοπημένου συστήματος της κρίσης και των πολεμικών συρράξεων, προτάσσουμε τον αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

 

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ 12 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ THN 1Η ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Δ.Μ. που διώκεται για τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση την ημέρα της απόφασης της δίκης της Χ.Α.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, 10:30 π.μ., Ευελπίδων Κτίριο 12 (Αίθουσα 4)

 

Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37
Αναρχικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Πρόσφατα άρθρα