Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Aθήνα • ΣΑΚΤΧ] Απεργιακή κινητοποίηση στα γραφεία της Teleperformance
Δευτέρα 27 Μάιος 2024, 08:00am
Επισκέψεις : 230
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΑΚΤΧ teleperformance 27 05 2024

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα

Την Δευτέρα 27 Μάη οι εργαζόμενοι/ες στα τηλεφωνικά κέντρα θα βρεθούν για ακόμη μια φορά σε απεργιακή κινητοποίηση, βάσει της νέας 24ωρης απεργίας. Η απεργία αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά στον εν λόγω κλάδο, αφού είχαν προηγηθεί άλλες δυο τον Φλεβάρη και πιο συγκεκριμένα στις Teleperformance, Webhelp, TTEC και FoundEver και άλλη μια τον Μάρτη του 2024.
Η Teleperformance Greece είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα. Αποτελεί μέλος ενός πολυεθνικού ομίλου γαλλικών συμφερόντων με θυγατρικές σε 80 χώρες και απασχολεί 330.000 εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται με πλήθος πολυεθνικών όπως η Microsoft, η Apple, η Volkswagen, η Facebook, η Canon, η Netflix και πολλές άλλες. Εκμεταλλευόμενη τόσο την ευνοϊκή νομοθεσία για τα αφεντικά, τα χαμηλά μεροκάματα όσο και το καθεστώς όπου βρίσκονται οι εργαζόμενοι/ες που προέρχονται από τρίτες χώρες σχετικά με τη βίζα ειδικού σκοπού, έχει μετατραπεί σε διαχειριστικό κέντρο του ομίλου για τη Νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, απασχολώντας περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους/ες στη χώρα. Η συνεχής ροή κλήσεων, η συστηματική αύξηση της νόρμας παραγωγής σε συνδυασμό με τον καθημερινό έλεγχο της παραγωγικότητας, οι συνεχείς απολύσεις, οι συνεχείς καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση συλλογικής σύμβασης εργασίας, οι πενιχρές αμοιβές σκιαγραφούν τις εργασιακές συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι/ες οι εργαζόμενοι/ες. Παράλληλα, η Teleperformance, μπροστά στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου και στις δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών, επιχειρεί με πιέσεις και εκφοβισμούς να φιμώσει τον συλλογικό αγώνα των εργαζόμενων.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα οξύνεται διαρκώς μέσα από μια σειρά νομοσχεδίων με στόχο το βάθεμα των αντικοινωνικών και αντεργατικών αναδιαρθρώσεων, όπου η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία έρχεται αντιμέτωπη τόσο με τον κίνδυνο της ανέχειας όσο και με την επιβολή επαχθέστερων και πιο άγριων όρων εκμετάλλευσης στα εργασιακά κάτεργα. Η περαιτέρω λεηλασία της κοινωνικής βάσης συντελείται με τη γιγάντωση της ακρίβειας σε βασικά αγαθά της καθημερινότητας, ενώ την ίδια στιγμή οι πενιχροί μισθοί και μεροκάματα δεν φτάνουν για να καλύψουν το κόστος επιβίωσης. Όσοι και όσες ορθώνουν ανάστημα απέναντι στις συνθήκες εκμετάλλευσης και καταπίεσης που επιβάλλονται διαρκώς στους από τα κάτω, στην επίθεση στα εργασιακά κεκτημένα με την εγκληματοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, την επί της ουσίας παρανομοποίηση της απεργίας, την κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας και τους αντεργατικούς νόμους που ο ένας διαδέχεται τον άλλον ανεξαρτήτως πολιτικής διαχείρισης έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.
Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι/ες στα τηλεφωνικά κέντρα κόντρα στην εργασιακή εκμετάλλευση, το καθεστώς επισφάλειας και την εργοδοτική τρομοκρατία. Απέναντι στις κρατικές και καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις των αποκλεισμών, της υποταγής και της καταστολής, την υποτίμηση της ζωής μας, τη φτωχοποίηση και την καταπίεση, απέναντι σε κράτη και αφεντικά που καταδυναστεύουν τις ζωές μας να εντείνουμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Να σταθούμε όλοι και όλες μαζί στο δρόμο και τους αγώνες της κοινωνικής αντίστασης και της ταξικής αλληλεγγύης. Η μόνη προοπτική για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια, στον αγώνα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Υγεία, Παιδεία, Τροφή, Στέγαση

Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 27 Μάη στις 8.00 έξω από τα γραφεία της Teleperformance (Γραβιάς 25, Πειραιάς).

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση