Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Ανοιχτή Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας
Τρίτη 14 Νοέμβριος 2023, 06:00pm
Επισκέψεις : 797
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Η Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας αποτελεί μία πολιτική συνέλευση που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2022 με βασικό και κύριο στόχο την δημιουργία ενός ελυθεριακού πόλου εντός του αποκεντρωμένου πανεπιστημιακού ιστού της Αθήνας που θα μπορεί να σχεδιάσει, να συντονίσει και να υλοποιήσει δομές και πρωτοβουλίες αγώνα στο πλαίσιο αντίστασης και αναχαίτησης της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.
Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα ύπαρξης μας, η συμμετοχή μας στην αντίσταση ενάντια στην είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις πύλες του ΕΚΠΑ και οι μαχητικές αντικατασταλτικές πορείες του Σεπτεμβρίου, η πολιτική μας παρουσία στο περσινό τριήμερο του Πολυτεχνείου, οι μάχες που δώσαμε μαζί με το σπουδαστικό-καλλιτεχνικό κίνημα ενάντια στο ΠΔ85, η περίοδος των Τεμπών με κορύφωση την κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ μαζί με σώμα ανένταχτων φοιτητών/τριών και σπουδαστριών/τών μας πρόσεφεραν εμπειρίες και συμπεράσματα που μας επιτρέπουν στο σήμερα να αντιληφθούμε συλλογικά ότι η οργάνωση των αναρχικών μέσα στις σχολές μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο ενος ευρύτερου ταξικού – επαναστατικού κινήματος κόντρα στον ρεφορμισμό και την γραφειοκρατία.
50 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη το σύνθημα ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Ο επετειακός χαρακτήρας που το δημοκρατικό τόξο επιχειρεί να προσδόσει και οι αναφορές περί τέλους της Μεταπολίτευσης το μοναδικό πράγμα που φανερώνουν είναι την προσπάθεια των “από τα πάνω” να ηγεμονεύσουν ιδεολογικά και να εξαφανίσουν στην λήθη της ιστορίας το νόημα της εξέγερσης ώστε να αποτραπούν οι κοινωνικές εκρήξεις του αύριο.
Με όπλο μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη και με την παρακαταθήκη 50 χρόνων κοινωνικών και ταξικών αγώνων το φετινό τριήμερο να μην γίνει γιορτή φοιτητολαγνείας και παραφιλολογίας αλλά ζωντανό παράδειγμα και σημείο αναφοράς για τους αγώνες του αύριο. Γι΄αυτό και καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας για την οργάνωση της πολιτικής μας παρουσίας στις 15 και 16 Νοεμρβρίου και την παρουσία μας στον δρόμο στην Αντικρατική – Αντικαπιταλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη την Τρίτη 14/11 στην Νομική Σχολή Αθηνών στις 18:00.