Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νικη] Παρέμβαση Αλληλεγγύης στους πρώην εργαζόμενους/ες του Grill Bros
Τετάρτη 28 Ιούνιος 2023, 09:00pm
Επισκέψεις : 635
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλεσμα στήριξης στην παρέμβαση αλληλεγγύης στις πρώην εργαζόμενες/ους του Grill Bros

Τετάρτη 28/6 21:00 Αγία Σοφία

Για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Πιο συγκεκριμένα στο μαγαζί Grill Bros στην Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του μαγαζιού αποφάσισαν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας. Καλέσανε μία συνάντηση με το αφεντικό για να εκφράσουν τα αιτήματά τους όπως είναι η ελάχιστη αύξηση του ωρομίσθιου για τα πόστα της κουζίνας , η καλύτερη στελέχωση των βαρδιών ειδικά τις μέρες υψηλής κινητικότητας καθώς και η καταβολή των δώρων μας. Η αντίδραση από την μεριά του αφεντικού ήταν από την αρχή επιθετική. Πέντε μέρες μετά δύο από τους εργαζόμενους έμαθαν, μέσω της μη ένταξής τους στο πρόγραμμα ,ότι έχουν απολυθεί. Από αυτή την στιγμή και έπειτα ακολούθησε ένα ντόμινο παραιτήσεων και απολύσεων οδηγώντας στην μαζική (8 από τα 12 άτομα του προσωπικού) αποχώρησή από το μαγαζί.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια έντονη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο στα φτωχά και καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα. Μια επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής και πολυεπίπεδη που προσπαθεί να στερήσει από τον κόσμο της εργασίας κάθε προοπτική αντίστασης και παράλληλα να ξεριζώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κερδηθεί τους προηγούμενους δύο αιώνες από το εργατικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένα σύστημα και ένα κράτος που λειτουργεί με βάση το κέρδος και τα συμφέροντα της ελίτ, εγκληματεί διαρκώς ενάντια στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μια σειρά εξελίξεων που έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη υποτιμημένες ζωές των κατώτερων κοινωνικά στρωμάτων. Κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα βασικά κοινωνικά αγαθά και σε σημαντικά προϊόντα, όπως τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, η θέρμανση, το ψωμί κτλ. έρχονται να οξύνουν περαιτέρω τις ήδη δυσβάσταχτες συνθήκες ζωής κι επιβίωσης της κοινωνικής βάσης μετά από δύο και πλέον χρόνια έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού. Στο διάστημα αυτό φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η εγκληματική φύση του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος και οι βασικές προτεραιότητές του, δηλαδή η υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής σε βαθμό απαξίωσης, η μεγιστοποίηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, η αναβάθμιση της καταστολής απέναντι σε οποιαδήποτε κοινωνική-ταξική αντίσταση και η προληπτική επέκτασή της στο κοινωνικό σώμα.

Για εμάς ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση στη βάση με ελευθεριακά χαρακτηριστικά. Με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αυτοοργάνωση ενάντια σε ρατσισμό, σεξισμό και κάθε μορφής διακρίσεων. Για να υπερασπιστούμε τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας .

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

αλληλεγγύης στους/ες πρώην εργαζόμενους/ες στο Grill Bros

Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στη βάση

Τοποθεσία Αγίας Σοφίας