Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Πανελλαδική μέρα δράσης αλληλεγγύης στις Καταλήψεις | Mundo Nuevo
Τρίτη 17 Ιανουάριος 2023, 06:00pm
Επισκέψεις : 1456
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΤΡΙΤΗ 17/01/2023
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 17/01 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
 
7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ!
afisa mundonuevo panelladikimeradrasis 17012022
 

Ανακοίνωση για την εκκένωση της Κατάληψης Κατάληψη Mundo Nuevo

Κουβαλάμε έναν καινούργιο κόσμο στις καρδιές μας, αλλά όχι μόνον εκεί!

Η εξέγερση του Δεκέμβρη σήμανε συναγερμό στα επιτελεία της εξουσίας. Η προσαρμογή της κρατικής στρατηγικής σε συνθήκες κρίσης αλλά και μαχητικής λαϊκής αντίστασης διαμόρφωσε το δόγμα του ολοκληρωτικού ελέγχου και της προληπτικής αντιεξέγερσης. Η κλιμάκωση της κρατικής τρομοκρατίας συμπεριέλαβε μια σειρά από διαδικασίες: την άνοδο του φασισμού/ναζισμού, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και τις δολοφονίες τους στα σύνορα, την ολοκληρωτική υποτίμηση των ζωών των εργαζομένων, τη διάλυση της δημόσιας υγείας, τους νόμους περιστολής των διαδηλώσεων και των απεργιών, τον έλεγχο της ζωής στα πανεπιστήμια και πολλά ακόμη. Αιχμή της κατασταλτικής δράσης του κράτους αποτελεί και η επίθεση στους κατειλημμένους χώρους και το αναρχικό κίνημα. Η τωρινή κυβέρνηση συνεχίζοντας και αναβαθμίζοντας το έργο όλων των προηγούμενων εξέθεσε τις προθέσεις της αρχικά με το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στο σύνολο των κατειλλημένων χώρων. Όταν κατάλαβε ότι η στρατηγική της ενιαίας επίθεσης παρήγαγε πολύ περισσότερη συσπείρωση απ’ ότι φόβο την εγκατέλειψε, άλλαξε προϊστάμενο στο υπουργείο καταστολής και επιδόθηκε σε σταδιακά χτυπήματα ανά την επικράτεια.

Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι προφανής και γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη όταν αντιλαμβάνεται κανείς σε ποιόν απευθύνεται εν όψει εκλογών – αποκλειστικά στην άκρα δεξιά και στα πιο οπισθοδρομικά τμήματα της κοινωνίας αυτά που βρίσκονται μακριά από οποιαδήποτε διαδικασία κοινωνικής κινητοποίησης και ενημερώνονται αποκλειστικά από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Κομμάτι αυτής της επίθεσης αποτέλεσε και η εκκένωση της κατάληψης μας «Mundo Nuevo» τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Νοέμβρη, λίγες μέρες μετά το πέρασμα των 7 χρόνων που δημιουργήθηκε και λίγες μέρες επίσης πριν την επέτειο της 6ης Δεκέμβρη.

Λέγεται πολλές φορές ότι αυτά τα χτυπήματα γίνονται αποκλειστικά για να χαϊδευτούν τα αυτιά των ακροδεξιών ή για να αλλάξει η ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας και να τραβηχτούν τα βλέμματα μακριά από τις υποκλοπές, τα σκάνδαλα, τις εξώσεις, τις εταιρείες off shore των βουλευτών, την εμπλοκή τους σε δίκτυα παιδεραστίας και πολλά άλλα θαυμαστά που έχουν έρθει στην επιφάνεια ξανά το τελευταίο διάστημα. Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο ισχύει σε μερικό βαθμό κατά την άποψή μας αυτά αποτελούν μόνο δευτερεύουσες συνέπειες και καθόλου την αιτία που εξηγεί το μένος των διωκτών. Το κράτος επιτίθεται στις καταλήψεις γιατί αυτές είναι δομές αγώνα που υποστηρίζουν έμπρακτα και δυναμικά τις ταξικές και κοινωνικές αντιστάσεις, διαμορφώνουν συνειδήσεις, δίνουν χώρο και τρόπο σε τμήματα της νεολαίας και άλλων κοινωνικών ομάδων να εκφραστούν, να κοινωνικοποιηθούν, να αγωνιστούν.
Αποτελούν πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα για την κάθε κυβέρνηση, μια ανοιχτή πληγή στον θεσμό της ιδιοκτησίας πάνω στον οποίο βασίζεται το κράτος και ο σημερινός καπιταλιστικός κόσμος.

Γράφουμε πολύ συχνά για το τι είναι οι καταλήψεις και αναφερόμαστε στις βιβλιοθήκες, το θέατρο, το σινεμά, τις εκδηλώσεις, τις συναυλίες και άλλα πολλά. Και όντως φυσικά είναι και όλα αυτά. Πως άλλωστε θα μπορούσαν να υπάρχουν κοινωνικοί αγωνιστές χωρίς τα τραγούδια, τις παραστάσεις, τις ομιλίες και τα βιβλία τους; Όσο έχουμε ταυτίσει την καθημερινή μας ζωή με τον ίδιο τον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητα. Όπως και το γεγονός ότι η Mundo Nuevo υπήρξε και κυριολεκτικά το σπίτι αρκετών από εμάς που ζούσαμε μέσα στο σπίτι. Ωστόσο πέραν τούτων η Mundo Nuevo είναι το μεγάλο σπίτι του Οργανωμένου Αναρχισμού, είναι η πολιτική στέγη των σχεδιασμών μας για την οργάνωση της αντίστασης, για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση μας με σκοπό την ανατροπή του υφιστάμενου σχηματισμού εξουσίας. Μέσα στον κατειλημμένο χώρο διαμορφώσαμε την αντίληψή μας για την πάλη μας, την παρέμβαση στα κοινωνικά πεδία, οργανώσαμε τη δράση μας στα πανεπιστήμια, προωθήσαμε τις μαθητικές πρωτοβουλίες, υποστηρίξαμε τις εργατικές αντιστάσεις, αποφασίσαμε την εξάπλωση μας στις γειτονιές. Έτσι συμβάλαμε στα μεγάλα ξεσπάσματα όπως των φοιτητών στην κατειλημμένη πρυτανεία, έτσι διοργανώσαμε το 3ο ελευθεριακό φεστιβάλ που αποτέλεσε τόσο μεγάλο μπελά για την κυβέρνηση που αποφάσισε να το διαλύσει με κίνδυνο να σκοτώσει ανθρώπους που παρακολουθούσαν τις συναυλίες του. Από τις ζυμώσεις με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες έγινε κατορθωτό οι μαυροκόκκινες σημαίες της Αναρχίας να μη λείπουν ποτέ από καμιά κινητοποίηση τα τελευταία χρόνια, ενόσω τα ελευθεριακά μπλοκ πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο, τόσο που οι ευάριθμες και ενισχυμένες δυνάμεις καταστολής να μην μπορούν να τα περικυκλώσουν, να τα εξοντώσουν.

Όπως δεν μπορούν να εξοντώσουν κι εμάς. Ό,τι σπείραμε τόσα χρόνια μέσα στη Mundo Nuevo έχει ήδη καρπίσει. Το λένε όλες οι διαδηλώσεις, για τον Παύλο και τον Αλέξη, για τη 17 Νοέμβρη και τη γυναικεία απελευθέρωση, για την ακρίβεια, τις απεργίες που μάχονται, τους φοιτητές που παλεύουν. Αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι κρατικοί ταγοί και οι κυβερνητικοί απολογητές, γνωρίζουν ότι είναι το ριζοσπαστικό και το αναρχικό κίνημα, οι από τα κάτω αντιστάσεις που τους έθεσαν σοβαρά εμπόδια στη διαδικασία καταστροφής και λεηλασία των ζωών μας, όσο δεν το έπραξε κανένα κόμμα, καμιά αξιωματική ή άλλη αντιπολίτευση. Η Νέα Σμύρνη, η κατειλημμένη Πρυτανεία του ΑΠΘ, οι μεγάλες διαδηλώσεις και η επαφή χιλιάδων ανθρώπων με ριζοσπαστικές πολιτικές και δράσεις τους ταρακούνησε και τους τρόμαξε ξανά. Και είναι πάλι το φάντασμα του Δεκέμβρη που πρέπει να ξορκίσουν. Γι’ αυτό μας χτυπάνε.

Ναι, ασφαλώς είχαμε και έχουμε πάντα έναν καινούργιο κόσμο στις καρδιές μας, αλλά δεν βρίσκεται μονάχα εκεί. Αλλά σε όσα έχουμε φτιάξει ήδη, σε όσα έχουν ήδη δημιουργηθεί και πάρει τον δρόμο τους μέσα στο απέραντο ποτάμι της ορμητικής ελευθερίας που ονομάζουμε Αναρχία. Νέοι και παλιοί σύντροφοι και συντρόφισσες συνεχίζουν αδιάκοπα την πάλη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς ασφαλώς. Πρώτα και κύρια διεκδικώντας πίσω τη Mundo Nuevo. Ο αγώνας για την ανάκτηση μόλις έχει αρχίσει και καλούμε όλο το κίνημα πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό να στηρίξει αυτήν την υπόθεση, γιατί δεν αφορά μόνο εμάς αλλά ολόκληρο το ριζοσπαστικό, αναρχικό και καταληψιακό κίνημα. Προειδοποιούμε ταυτόχρονα τον Δήμο Θέρμης να μην συντρέξει, να μην γίνει ο κουβαλητής της κυβέρνησης της βίας και του αυταρχισμού και να βγάλει από το μυαλό του σκέψεις περί δήθεν «αξιοποίησης», οι οποίες πέραν των υπολοίπων αποτελούν και προφανή ψεύδη, όταν οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί ήδη σε σοβαρές ζημιές στο κτήριο, ενώ το έχουν απομονώσει πλήρως με τόνους λαμαρίνας.

Καλούμε όλες τις ριζοσπαστικές οργανώσεις, τις ομάδες και συλλογικότητες, γυναικείες πρωτοβουλίες, εργατικά σωματεία, φοιτητικά σχήματα και συλλόγους, μαθητικές συσπειρώσεις να βγάλουν ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής και της εκκένωσης, καλούμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους της πόλης να σταθούν στο πλευρό μας, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και επιβολή. Δεν υποχωρούμε ποτέ – Η νίκη θα είναι δική μας.

Υ.γ. Σαράντα τέσσερα (44) πανό είπαν οι μπάτσοι βρήκανε μέσα στη Mundo Nuevo. Τίποτε δηλαδή, ούτε το 1 χιλιοστό από όσα έχουμε κάνει για να βρεθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου.

Κατάληψη Mundo Nuevo |
Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»
(μέλος της ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ)


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01/2023

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 17/01 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Στις 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo. Κατά την επιχείρηση προέβησαν στη σύλληψη 4 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και σε άλλες 4 προσαγωγές πέριξ της κατάληψης (οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι). Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να διατηρήσει την εκλογική της βάση, μέσα στο κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που η ίδια έχει προκαλέσει, παλεύει να στρέψει τα βλέμματα στο γραφικό αφήγημα περί εξόντωσης του εσωτερικού εχθρού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προχωρά σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Από την εκκένωση του Στεκιού του Βιολογικού και της Κατάληψης 111 (Θεσ/νίκη), της Κατάληψης του Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξ/πολη), την Κατάληψη της Ντουγρού (Λάρισα) και των Κατειλημμένων Προσφυγικών (Αθήνα) έρχεται σήμερα να κορυφώσει την θεαματική κατασταλτική της εκστρατεία με την επιτακτική εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo. Στις παραπάνω επιθέσεις έρχονται να προστθούν η εκκένωση της κατάληψης Μελιδώνη στα Χανιά και τις απειλές εκκένωσης προς τον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό. Ενώ το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια, τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών και τις κρατικές δολοφονίες, όπως αυτή του 16χρονου ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνουν την εικόνα μιας νεοφιλελεύθερης δολοφονικής διαχείρισης.

Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και στεγάζουν τις ελευθεριακές ιδέες. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.

Όλοι/όλες στην διαδήλωση 17/1 στις 18.00 στην Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO-

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

Αλληλεγγύη στα Κατειλημμένα Προσφυγικά, την Κατάληψη Ντουγρού, την Κατάληψη Μελιδώνη και τον Ε.Κ.Χ.Βοτανικό

Κατάληψη Libertatia, Νοέμβρης 2022

panelladiki mundo


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τα ξημερώματα της 28ης Νοέμβρη ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν και εκκενώνουν την κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από το κτίριο συλλαμβάνουν 4 συντρόφους/ισσες ενώ προσαγάγουν και τρεις ακόμα από τους γύρω δρόμους, οι οποίοι αφήνονται ελεύθεροι μετά από λίγη ώρα. Άμεσα πραγματοποιείται συγκέντρωση υπεράσπισης της κατάληψης που στέκεται δυναμικά απέναντι από τον αστυνομικό φραγμό και το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται μαζική πορεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης που διαδηλώνει σε αλληλεγγύη με τη Mundo Nuevo και ενάντια στην κατασταλτική μανία του κράτους απέναντι στους αναρχικούς, στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους και αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Η στοχοποίηση των συντρόφων/ισσών συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες με παρακολουθήσεις καθώς και επιπλέον διώξεις, όπως το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, που μετά τη λήξη καλεσμένης πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη, συλλαμβάνεται σύντροφος στον οποίο αποδίδονται κατηγορίες πάνω σε σαθρά στοιχεία. Παράλληλα και ενώ η αστυνομική παρουσία στη γειτονιά παραμένει έντονη γύρω από την κτήριο, ξεκινούν οι εργασίες σφραγίσματός του με διπλές λαμαρίνες, καταστρέφεται το εσωτερικό του προκειμένου να αχρηστευθεί με την αφαίρεση των σωλήνων ύδρευσης και των καλωδίων της ΔΕΗ και εγκαθίσταται συναγερμός και κάμερες.

Η Mundo Nuevo που εκκενώθηκε λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο των επτά χρόνων από τη δημιουργία της, λίγες ημέρες πριν την ημέρα αντίστασης και μνήμης για τα 14 χρόνια από την κοινωνική εξέγερση του 2008 και μόλις μερικές ώρες αργότερα από την πραγματοποίηση εκδήλωσης αλληλεγγύης για την οικονομική ενίσχυση των απεργών της Μαλαματίνας αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι των καταλήψεων, του οργανωμένου αναρχικού αγώνα και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Η κατασταλτική επίθεση που δέχτηκε ήταν συνέχεια τόσο των επιχειρήσεων της τελευταίας περιόδου απέναντι στις καταλήψεις με πιο πρόσφατες την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα και την εισβολή στα Κατειλημμένα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας στην Αθήνα, όσο και των κατασταλτικών επιθέσεων εναντίον του αναρχικού αγώνα, όπως και αυτή στο 3ο Ελευθεριακό φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων στο ΑΠΘ, κομμάτι του οποίου ήταν και η Κατάληψη Mundo Nuevo.

Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί διαχρονικό στόχο των κατασταλτικών σχεδιασμών της εξουσίας, ανεξαρτήτως πολιτικής διαχείρισης. Από την εξέγερση του 2008 και μετά η στρατηγική της αντιεξέγερσης αποτυπώνεται με σαφείς όρους πλέον σε κάθε πεδίο που αναπτύσσονται κοινωνικές διεργασίες αμφισβήτησης. Στα πανεπιστήμια με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την είσοδο της αστυνομίας στα ανώτατα ιδρύματα, στις γειτονιές με τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την περιοχή των Εξαρχείων με τη μονιμοποίηση ενός αστυνομικού στρατού κατοχής στο εσωτερικό της που βασανίζει, παρενοχλεί, ξυλοκοπεί διαδηλωτές/τριες, τρομοκρατεί κατοίκους και θαμώνες, στους εργασιακούς χώρους με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την παρανομοποίηση του όπλου της απεργίας, με το νομοσχέδιο περιστολής των διαδηλώσεων, με την αυστηροποίηση του σωφρονιστικού κώδικα, με την ανάπτυξη του νομικού οπλοστασίου του κράτους, με τις δικαστικές σκευωρίες απέναντι σε αγωνιστές, με την αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας που έχει αναδειχθεί ως ο πλέον αναγκαίος για τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά παράγοντας που κυριαρχεί στο δημόσιο πεδίο με τη διαρκή επιτήρηση, τον συνεχή έλεγχο, σπέρνοντας τον φόβο και την τρομοκρατία, με αποτέλεσμα την αποθράσυνση των πραιτοριανών του κράτους που- έχοντας την πλήρη ασυλία από το ίδιο το σύστημα που προωθεί το όργιο βίας -βιάζουν μέσα στα αστυνομικά τμήματα, βασανίζουν διαδηλωτές και δολοφονούν εν ψυχρώ και κατά το δοκούν, όπως στην περίπτωση του 16χρονου Ρομά Κώστα Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη που χτυπήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι.

Επιχειρώντας να σβήσουν ολοσχερώς τα αποτυπώματα που άφησαν οι αγώνες του παρελθόντος επιτιθέμενοι με μανία σε όλους όσοι εξακολουθούν να αντιστέκονται, σε όσους δεν παύουν να αγωνίζονται απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα με ορίζοντα το γκρέμισμα του σάπιου κρατικού-καπιταλιστικού-πατριαρχικού κόσμου και τη δημιουργία ενός κόσμου Ελευθερίας, Ισότητας, Αλληλεγγύης. Επιτίθονται στην Αναρχία. Που δεν αφομοιώνεται, δεν παραιτείται, δεν υποχωρεί. Και αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού αγώνα αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν οι καταλήψεις. Γιατί αποτελούν πεδία συνάντησης όσων έμπρακτα αμφισβητούν το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, γιατί από εκεί ξεκινούν τα σχέδια ανατροπής των αντικοινωνικών σχεδιασμών κράτους και κεφαλαίου που στοχοποιούν το σύνολο της κοινωνίας υφαρπάζοντας ό,τι της ανήκει, λεηλατώντας κάθε πεδίο παροχής των κοινωνικών αναγκών, καταστρέφοντας την ίδια τη φύση, εξαθλιώνοντας την κοινωνική πλειοψηφία, καταδικάζοντας στον θάνατο όσους θεωρούν περισσευούμενους πληθυσμούς. Γιατί οι καταλήψεις αποτελούν πηγή έμπνευσης και πόλο έλξης για όσες και όσους μπορούν να ονειρεύονται ακόμα και έχουν τη δύναμη και την πίστη να παλεύουν για έναν Καινούριο Κόσμο. Αυτόν που βγάζει ρίζες και μεγαλώνει μέσα στους χώρους του αναρχικού αγώνα μας και τις αυτοοργανωμένες δομές αντίστασης, μέσα σε κάθε αδιαμεσολάβητο, αντιθεσμικό, αυτοοργανωμένο πεδίο αγώνα. Γι’ αυτό τις χτυπάνε και γι’ αυτό θέλουν να τσακίσουν όλες τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Πάντα παρούσα, η κατάληψη Mundo Nuevo ήταν και θα είναι αγκάθι που πληγώνει την κάθε εξουσία!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΤΡΙΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ

Αθήνα: Συγκέντρωση, Μοναστηράκι, 18.30

Θεσσαλονίκη: Πορεία, Καμάρα, 18.00

Κάτω τα χέρια από την MUNDO NUEVO, από όλες τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές αγώνα, από τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις


Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία συλλογικοτήτων

mundo nuevo 2022


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01/2023

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo, όπου δεκάδες αστυνομικές δυνάμεις και άτομα της ασφάλειας εισέβαλλαν στον κατειλημμένο χώρο. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης συνελήφθησαν 4 άτομα που βρισκόντουσαν στον χώρο της κατάληψης, ενώ παράλληλα προσάχθηκαν 4 αλληλέγγυοι σύντροφοι και συντρόφισσες που επιχείρησαν να πλαισιώσουν την αντανακλαστική συγκέντρωση στα πέριξ της Mundo Nuevo. Εκ τότε, η περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς έχει μετατραπεί σε μια αστυνομοκρατούμενη ζώνη, αποκλείοντας την κοινότητα αγώνα να προσεγγίσει την κατάληψη, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται καθημερινές εργασίες ανακατασκευής, προκειμένου ο χώρος να γίνει μη λειτουργικός για οποιαδήποτε μεταγενέστερη χρήση.

Το κράτος επιχειρεί για ακόμη μια φορά να καταστήσει σαφή τα μακρόπνοα σχέδια και ελπίδες του να καταστείλει το αναρχικό κίνημα, χτυπώντας αδιάκοπα δομές αγώνες και στέγες πολιτικής αλληλοτροφοδότησης. Δεν είναι τυχαίο, που σε αυτή την πολιτική συγκυρία που έχει επιλεχθεί η στρατηγική της έντασης, και σε ένα προεκλογικό πλαίσιο, οι κυβερνητικοί ταγοί και επαΐοντες της κατασταλτικής διαχείρισης επιχειρούν να αμαυρώσουν τις μέρες του Αλέξη, βάζοντας στο στόχαστρο την Mundo Nuevo, μια κατάληψη που για 7 χρόνια αποτελούσε κομβικό σημείο αναφοράς του οργανωμένου αναρχικού αγώνα. Η κυβέρνηση αδιαμφισβήτητα καταβάλλει μια αδηφάγο προσπάθεια να προσελκύσει εκείνα τα οπισθοδρομικά κοινωνικά τμήματα, εκείνους που απέχουν και παραμένουν αμέτοχοι απέναντι στις κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις. Παρόλα αυτά, τα κατασταλτικά χτυπήματα δεν αποτελούν κατά κύριο λόγο προεκλογικές τακτικές κινήσεις αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στοχοποίηση του αναρχικού κινήματος. Με τον ίδιο τρόπο που χτυπήθηκε με ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα το 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ και η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η κατάληψη Libertatia τα προηγούμενα χρόνια κατά την διάρκεια της ανοικοδόμησής της, και η Mundo Nuevo στο σήμερα, ο κρατικός μηχανισμός έχει αναγνωρίσει ως βασικό του εχθρό το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, από τα πανεπιστήμια, μέχρι τις γειτονιές, τον αντιφασιστικό αγώνα και σε κάθε άλλο κοινωνικό πεδίο και για τον λόγο αυτό εξαπολύει την επίθεσή του.

Η καταστολή δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα πεδία. Χτυπάει και πλήττει κέντρα αγώνα από την MundoNuevo μέχρι το ΑΠΘ. Οι αλλεπάλληλες εκκενώσεις, με πιο χαρακτηριστικές εκείνη στο ''Στέκι του Βιολογικού'' και την επιχείρηση εκκένωσης στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής υποδεικνύουν τις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού να θεμελιώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής, ναρκοθετώντας πεδία αγώνα σε όλη την περιφέρεια και υψώνοντας λαμαρίνες μπροστά στα σημεία αναφοράς της κοινότητας αγώνα. Ο αποστειρωμένος πανεπιστημιακός χώρος που ευαγγελίζονται είναι τμήμα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που τον βλέπουμε μέρα με τη μέρα να υλοποιείται και να πασχίζει να πάρει σάρκα και οστά. Σε κάθε κοινωνικό πεδίο (από το πανεπιστήμιο και την Μαλαματίνα μέχρι την MundoNuevo) που υπάρχει αγωνιστική συγκρότηση, μια ανυποχώρητη, ζωντανή και επικίνδυνη μάχη, ο φόβος του κράτους μεταφράζεται σε στρατοπέδευση μπάτσων και διαρκή καταστολή.

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταλήψεις αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία του αγώνα μας και μέσα αντίστασης ενάντια στον κόσμο των αφεντικών. Η Mundo Nuevo για 7 ολόκληρα χρόνια συνιστούσε πυρήνα πολιτικής ζύμωσης, θεμέλιο ελευθεριακής δράσης και κινητήριο μοχλό του αναρχικού αγώνα. Όλα αυτά τα χρόνια, η κατάληψη MundoNuevo, στάθηκε στο πλευρό όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, όλων εκείνων που ταλανίζονται από την σύγχρονη νεοφιλελεύθερη αφήγηση. Η κατάληψη αναμφίβολα αποτελεί έναν εκκωφαντικό θόρυβο στα αυτιά των αστών, καθώς δεν έπαψε ποτέ να αντιμάχεται και να θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Η πολιτική κατεύθυνση της Mundo Nuevo ενάντια στον ιεραρχικό κορμό, ανέκαθεν συνιστούσε τραύμα στα πλάνα της κυβερνητικής στρατηγικής και της κρατικής ηγεμονίας, η οποία με την πρώτη ευκαιρία έσπευσε να το επουλώσει, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το έργο της τρομοκρατικής πολιτικής της.

Αναμφίβολα βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία αναφορικά με τις κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Είναι πλέον σαφείς οι δομικές αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας και εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, είναι ζήτημα του κινήματος η σύνδεση των επιμέρους αντιστάσεων και αγώνων με μόνο στόχο την συνολική αμφισβήτηση του σάπιου αυτού συστήματος και την κατάθεση συνολικών προτάσεων στο κοινωνικό σώμα για την αυριανή κοινωνία. Με βασικές αρχές, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, όπως εκφράζονται και εντός των καταλήψεων, είναι επιτακτική ανάγκη η υπεράσπιση και η ανάκτηση των εργαλείων και των κοινωνικών προσβάσεων που δημιουργούνται μέσω των καταλήψεων. Από το ΑΠΘ, μέχρι την Μundo Nuevo, να βρεθούμε ξανά και ξανά στον δρόμο για την υπεράσπιση των κεκτημένων αγώνα, για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

Καλούμε σε:

Παρασκευή 13/01 18:00 Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Εκδήλωση- Συζήτηση: «Οι καταλήψεις σε κάθε κοινωνικό πεδίο ως μέσο του αναρχικού αγώνα και η υπεράσπισή τους. Από τα πανεπιστήμια, τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ως τις γειτονιές και τον αντιφασιστικό αγώνα»

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01- ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΜΑΡΑ 18:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO, ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ, ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΚΤΡΟΤΟΜΕΊΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ- Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere

quieta ekdilosikatalipseis paneladikimundo 17012023
 

17/1 ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΤΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ
ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Καθώς η κρατική καταστολή και η επίθεση που εξαπολύει η εξουσία ενάντια στο κίνημα και τον κόσμο του αγώνα οξύνεται, αυξάνονται και τα κατασταλτικά χτυπήματα στους κατειλημμένους χώρους. Η επίθεση αυτή δεν θα μπορούσε να μη στοχεύσει τις δομές εκείνες, που αποτελούν σημεία συσπείρωσης και άνθισης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Δομές έμπρακτης αμφισβήτησης του κόσμου της εξουσίας και ζωντανά παραδείγματα στο τώρα από τον κόσμο που οραματιζόμαστε και κουβαλάμε στις καρδιές μας. Η επίθεση λοιπόν στις καταλήψεις, στα ζωντανά κύτταρα του νέου κόσμου που γεννιέται συνεχώς μέσα από τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας, πρέπει να μας βρει στον δρόμο, υπερασπίζοντας την αλληλεγγύη και προτάσσοντας την μαχητική αντίσταση έναντι σε κάθε κρατική επίθεση που δεχόμαστε. Τον τελευταίο καιρό, από την κατάληψη Ντουγρού και τα Κατειλημμένα Προσφυγικά έως την Mundo Nuevo, οι εκκενώσεις και οι κατασταλτικές επιθέσεις πυκνώνουν εξυπηρετώντας τους σχεδιασμους της εξουσίας και την προσπάθεια επιβολής του δόγματος "νόμος και τάξη".

7 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η MUNDO NUEVO ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου εκκενώνεται η κατάληψη Mundo Nuevo, συλλαμβάνονται όσοι/ες διέμεναν στο κτίριο και προσαγάγωνται άτομα που προσέγγισαν την επιχείρηση εκκένωσης. Η αρπαγή από το κράτος ενός κτιρίου απελευθερωμένου από τον έλεγχό του,γεμάτου με ζωή, αγώνες και αγωνίες για το πως θα γίνει αυτή καλύτερη, γεμάτου με γνώση και συντροφικές σχέσεις, κοστίζει κοινωνικά παραπάνω από όσο θα μπορούσαν πολλοι να φανταστούν. Η πράξη της κατάληψης ενός κτιρίου είναι η εδαφικοποίηση όλων των αγώνων μας για ελευθερία, η δημιουργία ενός χωρικού πεδίου/ κέντρου σγώνα όπου όλοι/ες μαζί δοκιμάζουμε τι πάει να πει να χτίζεις έναν "καινούριο κόσμο", με γνώμονα την αυτοοργάνωση, την στέγαση των κοινωνικών αναγκών που όλο και κατακερματίζονται,την οργανωμένη αντίσταση ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό . Σε μια περίοδο που η πολιτική σκηνή οδεύει σε εκλογές, η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί συμπληρώσει το καρέ των 4 χρόνων ακραίας καταστολής, υποβάθμισης των δημόσιων παροχών, κρατικών δολοφονιών μεταναστ(ρι)ών, διαφθοράς και σκανδάλων [παρακολουθήσεις πολιτικών, (παιδο)βιαστές εγκολπωμένοι μέσα και τριγύρω από το κυβερνών κόμμα, Λίστα Πέτσα κ.α], ενώ η πρόσφατη κρατική δολοφονία του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη αναδεικνύει πλήρως το πραγματικο πρόσωπο της εξουσίας. Το κράτος λοιπόν αποφασίζει να χτυπήσει για άλλη μια φορά τον οργανωμένο αγωνιζόμενο κόσμο, χαιδεύοντας τα αυτιά των ψηφοφόρων της με εξαγγελίες για "επικίνδυνες αναρχικές καταλήψεις ", για εγγύηση της τάξης και της ασφάλειας με οποιοδήποτε κόστος.

Επικίνδυνες λοιπόν δεν είναι οι καταλήψεις, είναι οι μπάτσοι που με τη συγκάλυψη του κρατικού μηχανισμού βασανίζουν, βιάζουν και δολοφονούν μέσα στα Α.Τ. , είναι η διαλυμένη υγεία , οι λίστες αναμονής των καρκινοπαθών, η ελλείψεις σε ΜΕΘ, η ανύπαρκτη δημόσια παιδεία που θέλουν και να περιφρουρείται από το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Γιατί όλα τα παραπάνω κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Κ' εμείς , με τους κοινωνικούς μας αγώνες και τα μέσα που διαθέτουμε, ένα από τα οποία είναι και οι καταλήψεις μας, δεν μπορούμε να στοχεύουμε παρά στην υπεράσπισή τους. Γιατί ο κόσμος της εξουσίας μύριζε πάντα θάνατο.

MUNDO NUEVO ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ'ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΗΨΗΣ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ,
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ Κ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ MUNDO NUEVO

-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ-

 afisa asa panelladikimeradrasismundonuevo 17012023


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 17/01

ΠΟΡΕΙΑ, ΚΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ 18:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

Οι καταλήψεις ήταν, είναι και θα είναι σημεία αντίστασης στη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η σημασία τους δεν έγκειται στα ντουβάρια αλλά στους ανθρώπους που τις απαρτίζουν, οι οποίοι δρουν συλλογικά και ακηδεμόνευτα δίνοντας νόημα στον χώρο και στις γειτονιές τους. Αποτελούν υλική έκφραση του αγώνα και του οράματος για μια άλλη κοινωνία. Μέσα σ’ αυτές στεγάζονται οι ιδεολογίες μας, η ζωή και η ελευθερία μας.

Οι κατειλημμένοι χώροι είναι χώροι αλληλεγγύης προς τα καταπιεσμένα κοινωνικοταξικά στρώματα όπου το καθένα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ενάντια στην συστημική καταστολή. Οι χώροι αυτοί είναι μια προσπάθεια δημιουργίας μιας κοινότητας στην οποία δεν υπάρχουν ταξικοί, έμφυλοι, κοινωνικοί διαχωρισμοί, όπου η οργάνωση δεν γίνεται από τους λίγους και δεν ισχύουν οι θεσμοθετημένες λογικές κράτους και καπιταλισμού για την λήψη αποφάσεων. Όπως φανταζόμαστε τις σχολές μας και όπως θέλουμε την κοινωνία μας. Αυτή τη στιγμή οι μπάτσοι βρίσκονται σε κάθε γωνία, σε κάθε γειτονιά. Τους βλέπουμε κάθε μέρα και μέσα στις σχολές γιατί περιφρούν την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στο όνομα της προληπτικής αντιεξέγερσης και ταυτόχρονα επιχειρούν τη καταστολή του φοιτητικού κινήματος.

Το ξημέρωμα της Δευτέρας, 28/11 αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στη κατάληψη Mundo Nuevo, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μία καταληψη που αποτελούσε σημείο αναφοράς για το αναρχικό κίνημα 7 χρόνια. Η γειτονιά κλείνει και γεμίζει μπάτσους, η κατάληψη εκκενώνεται και συλλαμβάνονται 4 άτομα. Η Κατάληψη Mundo Nuevo από τις πρώτες μέρες που δημιουργήθηκε ήταν ένα κατειλημμένο έδαφος αγώνα που στέγαζε την συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο, το κινηματικό βιβλιοπωλείο Ενδοχώρα, γυμναστήριο, εκδηλώσεις τόσο πολιτικές όσο και πολιτιστικές, συλλογικές κουζίνες, απεργιακά καφενεία, εργαστήρι μουσικής, ομάδες φωτογραφίας και προβολών, πολιτικά καφενεία ενάντια στην πατριαρχία και την έμφυλη βια, μαθητικές και φοιτητικές αναρχικές συνελεύσεις, αναρχικά συνέδρια, παιδικά παιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ βιβλίου και ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης (το τελευταίο για τους απεργούς της Μαλαματίνας το βράδυ πριν την εκκένωσή της).

Το τελευταίο διάστημα έχουν εκκενωθεί τρεις καταλήψεις, ξεκινώντας από την κατάληψη “Ντουγρου” στην Λάρισα, στην συνέχεια των κατειλημμένων προσφυγικών στην Αλεξάνδρας και τέλος με την πρόσφατη εκκένωση της Mundo Nuevo στην Θεσσαλονίκη. Όλες αυτές οι κρατικές κινήσεις είναι μέρος ενός κύματος καταστολής που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Αυτές οι συστημικές κινήσεις δεν είναι τυχαίες από μέρους του κράτους αφού προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο "τάξης και ασφάλειας" για να κρύψει την πραγματικότητα η οποία είναι ότι το μόνο που έχει καταφέρει είναι η συνεχής φτωχοποιηση των κατώτερων κοινωνικών και ταξικών στρωμάτων. Η επίθεση στις καταλήψεις αποτελεί πάγιο και διακηρυγμένο στόχο του κράτους και ανήκει στη στρατηγική της αντιεξέγερσης.

Τίποτα όμως δε τελειώνει και τίποτα δε μένει αναπάντητο. Στεκόμαστε αλληλεγγύοι/ες με τους/ις συντρόφους/ισσες της Κατάληψης Mundo Nuevo, και σε όλες τις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Δεν υποχωρούμε ούτε παραδινόμαστε. Αντιθέτως μαχόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, για έναν κόσμο που θα χωράει μέσα όλους τους κόσμους.

7 ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η MUNDO NUEVO ΔΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ

10, 100 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Γεωλογίας


 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 17/01 ΚΑΜΑΡΑ 18:00

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 28/11 εκκενώνεται από μπάτσους η κατάληψη Mundo Nuevo, κέντρο αγώνα ενεργό για 7 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, και συλλαμβάνονται 4 άτομα. Έκτοτε η γειτονιά είναι αστυνομοκρατούμενη και η κατάληψη κλείνει.

Οι επιχειρήσεις καταστολής των ενεργών κέντρων αγώνα από το κράτος έχουν φέρει ως αποτέλεσμα την εκκένωση δεκάδων καταλήψεων τον τελευταίο μόνο χρόνο, από την κατάληψη Ντουγρού στην Λάρισα και του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη μέχρι την κατειλημμένη κοινότητα Προσφυγικών.

Οι καταλήψεις είναι μια ανάσα ελευθερίας μέσα στη μιζέρια των πόλεων. Είναι οι χώροι που μπορούμε να υπάρχουμε, εκεί που οι ιδέες και οι επιθυμίες μας παίρνουν μορφή. Όταν όλα περιστρέφονται γύρω από την -όλο και πιο ακριβή- κατανάλωση και το ατομικό συμφέρον, όταν τα νοίκια συνεχώς ανεβαίνουν, στις καταλήψεις μπορούμε να αρνούμαστε την εμπορευματοποίηση και την ιδιοκτησία στην πράξη, να παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας.

Οι καταλήψεις είναι και κέντρα αγώνα. Είναι τα μέρη που συναντιόμαστε για να συλλογικοποιήσουμε και να υπερασπιστούμε τις αντιστάσεις μας, εκεί που ονειρευόμαστε έναν κόσμο πιο ελεύθερο απέναντι σε όλα όσα μας καταπιέζουν.

Να αρνηθούμε την ιδιοκτησία, να αντισταθούμε στην κουλτούρα της κατανάλωσης.

Να υπερασπιστούμε τους χώρους που έχουμε χωρίς να μας ανήκουν.

ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΡΑΞΕΙΣ ΓΕΜΙΣΑΝΕ ΜΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ

Αυτόνομο Σχήμα Ψυχολογίας


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Τους τελευταίους μήνες το κράτος έχει εξαπολύσει μία νέα επίθεση με στόχο τις καταλήψεις και τις δομές αγώνα που αυτές αποτελούν εκκενώνοντας την κατάληψη Ντουγρού και Μundo Nuevo αλλά και εισβάλλοντας στα κατειλημμένα Προσφυγικά. Το γεγονός πως οι χώροι αυτοί συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα και των κοινωνικών αντιστάσεων εξηγεί την άνευ πρόφασης και αφορμής επίθεσης εναντίων τους από την πλευρά του κράτους, το οποίο όχι μόνο δημιουργεί αστυνομοκρατούμενες περιοχές γύρω από τις εκκενωμένες καταλήψεις αλλά «ανακατασκευάζοντάς» τους πρώην κατειλημμένους χώρους κάνοντάς τους πλέον μη λειτουργικούς για οποιαδήποτε χρήση.

Τα κατειλημμένα Προσφυγικά ήταν και θα παραμείνουν ένα παράδειγμα πραγματικής κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης κόντρα στην εμπορευματοποίηση της στέγης και της προσπάθειας εξευγενισμού του κέντρου της Αθήνας, προάγοντας τον διεθνισμό και την αλληλεγγύη ενάντια στην θανατηφόρα μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους δημιουργώντας ρωγμές στη κυριαρχία του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος.H Mundo Nuevo με 7 χρόνια ζωής ήταν ένα σπίτι για όλο τον οργανωμένο αγωνιζόμενο κόσμο στεγάζοντας πολιτικές διαδικασίες και αποτελώντας στήριγμα κάθε ελευθεριακής κίνησης. Στη πορεία της, η κατάληψη έχει συμβάλει στην υπεράσπιση του συνόλου της καταπιεσμένης κοινωνικής βάσης προκαλώντας μια ανησυχία στο κρατικό οικοδόμημα όντας φωνή αντίστασης στο αφήγημα του Νόμου και Τάξης που συνεχώς προσπαθεί να επιβάλει κάνοντας το πλαίσιο του σύγχρονου ολοκληρωτισμού όλο και πιο ορατό.

Οι δομικές αντιφάσεις του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος γίνονται ξεκάθαρες, όταν την στιγμή που αυτές εντείνουν την κοινωνική εξαθλίωση ο κρατικός μηχανισμός εξωθείται στην εφαρμογή του δόγματος της προληπτικής αντιεξέγερσης ως μέσω στήριξης του κεφαλαίου απέναντι στις κοινωνικές αντιστάσεις. Είναι ανάγκη του ελευθεριακού κινήματος η υπεράσπιση των καταλήψεων ως ανοικτούς κοινωνικούς χώρους και ως εργαλεία πάλης με προτάγματα την ισότητα και την αυτοοργάνωση. Από τις κατειλημμένες πρυτανείες ενάντια στο νόμο 4777 του ’21 μέχρι την Mundo Nuevo να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας, κάνοντας κατανοητό πως κανένας δεν βρίσκεται μόνος απέναντι στην κρατική καταστολή, για την όξυνση των ταξικών αντιστάσεων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΠΟΡΕΙΑ 17/01 ΤΡΙΤΗ ΚΑΜΑΡΑ 18:00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ,ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜUNDO NUEVO

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Πα.Μακ


Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δρασεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις

ΤΡΙΤΗ 17/1 18:00 ΚΑΜΆΡΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΆΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ
Η MUNDO NUEVO ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΉ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΎ, ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ MUNDO NUEVO

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής ΑΠΘ

Τοποθεσία Καμάρα