Το κράτος στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει την κοινωνική βάση, να την κάνει να σιωπήσει και να μην αγωνίζεται απέναντι στις συνθήκες ανέχειας, φτώχειας, ανεργίας, αποκλεισμών και θανάτου που έχουν επιβληθεί στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, επιτίθεται άγρια σε όποιον ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Χτυπά διαδηλωτές, συλλαμβάνει στο σωρό, βασανίζει μέσα στα τμήματα και στους δρόμους, εξοπλίζει και λύνει τα χέρια των ένστολων δολοφόνων του, εισβάλλει ως συμμορία μέσα στις σχολές, επιβάλλει λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ελέγχει τα ΜΜΕ, στοχοποιεί αγωνιστές και αγωνίστριες, ποινικοποιεί τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, μεθοδεύει την φυσική εξόντωση του απεργού πείνας Δ.Κουφοντίνα και συγκαλύπτει βιαστές. Απέναντι στην επικράτηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου οι από τα κάτω, οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, ο κόσμος του αγώνα δεν σταματά να μάχεται, να βρίσκεται στο δρόμο και συνεχώς να πληθαίνει, από το κέντρο των πόλεων μέχρι τις γειτονιές.

Και ενώ η οργή φουντώνει, αψηφώντας τις ορδές των ΜΑΤ, της ΔΡΑΣΗ και τις αύρες, μια νέα πρόταση της ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ άρχισε να σκιαγραφείται τις προηγούμενες μέρες μέσα από τις δηλώσεις της υφ. Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, σχετικά με τα παιδιά όσων είτε συλλαμβάνονται, είτε κρατούνται, είτε φυλακίζονται, και όπως μας ενημερώνει η ίδια ο Μητσοτάκης ανησύχησε για το τι γίνονται αυτά τα παιδιά.

«Έχουμε συνεννοηθεί αρχικά με την ΕΛ.ΑΣ., έτσι ώστε να υπάρχει πλέον η υποχρέωση της ΕΛ.ΑΣ. και να μην είναι στην κρίση του κάθε αστυνομικού, να υπάρχει η θεσμική και οριζόντια υποχρέωση για κάθε σύλληψη, για κάθε προφυλάκιση και μετά για κάθε εκτέλεση ποινής. Η αστυνομία θα τραβά αυτόματα από τα μητρώα πολιτών τα στοιχεία και αν υπάρχει παιδί θα ορίζεται αντίστοιχα από το αρμόδιο όργανο ποιος θα είναι ο επίτροπος, ποιος θα βοηθήσει το παιδί κατά τη διάρκεια της απουσίας του γονέα» δηλώσεις υφ. εργασίας Δ.Μιχαηλίδου.

Η εκδικητικότητα, η νοσηρότητα και η εγκληματική φύση της εξουσίας δεν μπορεί να αποτυπωθεί σαφέστερα από την πρόταση που θέλει την ΕΛ.ΑΣ υπεύθυνη για ανήλικα παιδιά, για παιδιά που οι γονείς τους είτε βρίσκονται στη φυλακή, είτε συνελήφθησαν. Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το αν θα έπρεπε να ανατεθεί σε κάποια άλλη υπηρεσία αυτή η αρμοδιότητα, αν απλά το να συλλαμβάνεσαι πρέπει να επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ να κάνει ο,τι νομίζει και να αναθέτει όπου νομίζει το ανήλικο παιδί σου, δεν χρειάζεται να εξετάσουμε αν θα επιχειρηθεί να θεσμοθετηθεί αυτή η κτηνώδης ιδέα. Χρειάζεται όμως να καταγράψουμε μερικά περιστατικά -ίσως λίγα μέσα σε μια ατελείωτη σειρά περιστατικών- όπου το κράτος και τα ένστολα τάγματα εφόδου του έχουν επιληφθεί παιδιών και εν είδει προοικονομίας μας έχουν δείξει την μοίρα που επιφυλάσσουν στα παιδιά της τάξης μας, σε συνδυασμό φυσικά με την ανέχεια στην οποία τα έχουν καταδικάσει.

Από τους πρώτους μήνες εκλογής της ακροδεξιάς κυβέρνησης και το κρεσέντο βίας και καταστολής που εξαπέλυσε απέναντι στο κόσμο του αγώνα δεν έλειψε η τρομοκράτηση του πληθυσμού, ακόμα και των ανήλικων παιδιών.
-Τον Οκτώβρη του 2019 πραγματοποιείται έφοδος οπλισμένων αστυνομικών δυνάμεων σε κινηματογράφους στο κέντρο της Αθήνας και στο Μαρούσι καθώς ανήλικοι παρακολουθούσαν την ταινία Joker.
-Τον Οκτώβρη του 2020 ξεσπά κύμα μαθητικών καταλήψεων, όπου οι μαθητές για να κάνουν μάθημα, ζητούν την λήψη μέτρων προστασίας από τον covid-19 και την μείωση του αριθμού μαθητών μέσα στις τάξεις. Οργανώνουν διαδηλώσεις και βρίσκονται στο δρόμο. Η κυβερνητική απάντηση είναι η συκοφάντηση των μαθητικών καταλήψεων, ο αποκλεισμός όσων βρίσκονται στην κατάληψη από την τηλεκπαίδευση, η πίεση προς τους καθηγητές να λειτουργήσουν ως ρουφιάνοι για λογαριασμό του υπουργείου παιδείας και η καταστολή των μαθητικών διαδηλώσεων. Αξίζει να θυμηθούμε πως μαθητές που συνελήφθησαν βίαια στην Αθήνα κρατήθηκαν στην ΓΑΔΑ επί τέσσερις μέρες, χωρίς την δυνατότητα επικοινωνίας με τους γονείς τους. 

mathites 1

mathites 2


-Την 1η Νοέμβρη του 2020 κατά την διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι, πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις εξαπολύουν σφοδρή επίθεση εναντίον των συγκεντρωμένων αλλά και των κατοίκων της περιοχής, ενώ πέρα από τα βασανιστήρια και τον ξυλοδαρμό των συλληφθέντων με ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια, μπροστά στην κατασταλτική μανία βρέθηκε ένας 5χρονος και η μητέρα του. Το ΠΡΟ.ΠΟ στην απέλπιδα προσπάθειά του να διαψεύσει αυτό το γεγονός, αναφέρει πως δεν υπήρχε τραυματισμός παιδιού, παρά μόνο μια μικρή ενόχληση λόγω των δακρυγόνων.
-Στις 6 Δεκέμβρη 2020 με τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας, ανήλικοι που εντοπίζονται από αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο δέχονται ελέγχους, ενώ κρατούνται στο δρόμο μέχρι να βρεθούν και άλλοι ανήλικοι ώστε να ξεπερνούν τους 3 (από τις χουντικής εμπνεύσεως απαγορεύσεις με επιτρεπόμενο όριο των 3 συγκεντρωμένων για την 17η Νοέμβρη και την 6η Δεκέμβρη με απόφαση του ΠΡΟ.ΠΟ και της ΕΛ.ΑΣ) και να οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ, να κρατηθούν για περισσότερες από 12 ώρες, να μην τους επιτραπεί επικοινωνία με δικηγόρους και γονείς, να τους επιβληθούν πρόστιμα με παρουσία μόνο ένστολων. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η επιληπτική κρίση ενός 17χρονου μέσα στην ΓΑΔΑ, μετά από ώρες κράτησης χωρίς νερό, φαγητό, επαρκή αερισμό, όπου το ΕΚΑΒ καλέσθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες των υπολοίπων συλληφθέντων, την ίδια ώρα που οι παρούσες αστυνομικές δυνάμεις κοιτούσαν αδιάφορες. Να σημειωθεί πως ο 17χρονος ξεπέρασε τον κίνδυνο με την βοήθεια που του παρασχέθηκε από συλληφθέντες. 

anhlikos gada
- Αρχές 2021. Η εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας συνεχίζεται, χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος υγείας, με χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες απολυμένους, με παράταση της πολιτικής καραντίνας. Το υπ. Παιδείας αποφασίζει το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχει παρθεί ούτε ένα μέτρο προστασίας, αντ’ αυτού προτείνεται το άνοιγμα των παραθύρων και το να φορούν ζεστά ρούχα οι μαθητές. Το αποτέλεσμα ήταν η εξάπλωση του ιού ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές, το κλείσιμο τους ενός σχολείου μετά το άλλο και η συνεπακόλουθη ενδοοικογενειακή μετάδοση του covid-19.
-Γενάρης 2021. Χιλιάδες παιδιά βρίσκονται εγκλωβισμένα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Καρά Τεπέ, ζώντας μέσα σε απλές σκηνές, χωρίς πρόσβαση στα βασικά, χωρίς τρεχούμενο νερό και ρεύμα, σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνο τον μήνα, με ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια. Για το κράτος τα χιλιάδες προσφυγόπουλα δεν λογίζονται ως υπάρξεις και είναι καταδικασμένα να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

kara tepe2
-Γενάρης του ίδιου έτους. Ψηφίζεται το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της Κεραμέως, βάσει του οποίου αστυνομικές δυνάμεις μπαίνουν επίσημα στα πανεπιστήμια για να “επιβάλλουν την τάξη”, δημιουργούνται πειθαρχικά για φοιτητές ακόμα και για μια αφισοκόλληση, ενώ ταυτόχρονα οξύνονται οι ταξικοί φραγμοί και μέσα στις σχολές, αλλά και στα σχολεία, όπου καθιστούν πολύ δύσκολη την εισαγωγή μαθητών από δημόσια σχολεία, μαθητών από φτωχές οικογένειες, μαθητών από άλλες χώρες, αποκλείοντάς τους από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πριμοδοτώντας τα παιδιά της ελίτ.
-Φλεβάρης 2021. Μετά από καταγγελίες στο χώρο του θεάματος, ο διορισμένος Λιγνάδης στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου από την υπ. Πολιτισμού Μενδώνη κατηγορείται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς ανηλίκων. Αρκετές μέρες μετά τις καταγγελίες και την κοινωνική οργή η υπ. Πολιτισμού μας αποκαλύπτει πως εξαπατήθηκε λόγω του υποκριτικού ταλέντου του διορισμένου της, που επί χρόνια γνώριζε, που τον διόρισε με απευθείας ανάθεση και που ήταν δάσκαλος ορθοφωνίας του ίδιου του πρωθυπουργού. Να θυμίσουμε πως και το στέλεχος και βουλευτής της Ν.Δ Ν.Γεωργιάδης καταδικάστηκε για παιδεραστία, βουλευτές του ίδιου κόμματος ήταν μάρτυρες υπεράσπισής του και πως το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό απάλλαξε τον Ν.Γεωργιάδη μετά από παραγραφή του αδικήματος. 

mitsotakis mendoni lignadis 1
-Φλεβάρης 2021. Τα σχολικά γεύματα σταματούν καθώς το υπ. Παιδείας δεν ανανέωσε την σχετική σύμβαση, ούτε φυσικά υπέγραψε κάποια νέα, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό το πότε και αν θα παρασχεθούν γεύματα στους μαθητές.
-Στα μέσα του Φλεβάρη έγινε γνωστό πως κομματικά στελέχη της Ν.Δ στην Θεσσαλονίκη εμβολιάστηκαν, παίρνοντας την σειρά παιδιών ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» ότι ακυρώνεται η πρώτη δόση εμβολιασμών που είχαν προγραμματιστεί για τις 16 Φεβρουαρίου. Αντίστοιχη περίπτωση συνέβη και στο Παράρτημα «ο Άγιος Παντελεήμονας» (πρώην θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων). Την ίδια μέρα, στις 16 Φεβρουαρίου, εμβολιάστηκαν εκτός σειράς 24 άτομα που δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα. Από τα 24 στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διαγράφηκαν 2. Αξιοσημείωτο είναι πως η μια εκ των 2, η Δ. Ακριτίδου ήταν αντιδήμαρχος παιδείας στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ σε προγενέστερο χρόνο ζητούσε υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς και τα παιδιά των σχολείων ώστε να διαπιστωθεί το αν έχουν χαμηλό εισόδημα και αν θα παρασχεθεί σχολικό γεύμα στους μαθητές.
-Το κρατικό ενδιαφέρον φάνηκε για ακόμα μια φορά στις αρχές Μαρτίου, μετα τους πολλούς και ισχυρούς σεισμούς στην Ελασσόνα και την υπόλοιπη Θεσσαλία, όπου περισσότερα από 900 σπίτια καταστράφηκαν και εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν χωρίς τροφή και στέγη. Για μέρες η κρατική μέριμνα ήταν μηδενική, ενώ τα κυβερνητικά επιτελεία πανηγύριζαν όταν κατέφθασαν 20 ολόκληρα κοντέινερ για την στέγαση τόσο των ενήλικων όσο και των παιδιών. Οι κάτοικοι πόσο μάλλον τα παιδιά που βρέθηκαν χωρίς στέγη, βρίσκονται μέσα σε σκηνές εν μέσω χειμώνα, περιμένοντας να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες παροχής ρεύματος ώστε να μπορέσουν να ζεσταθούν.

elassona
- Μάρτης 2021. Αστυνομικές δυνάμεις επιδίδονται σε μια πρόβα τρομοκρατίας στην Ν.Σμύρνη με επιβολή προστίμων, εισβολή σε πάρκα με μηχανές, τρομοκράτηση ανήλικων παιδιών και τον άγριο ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου. Απάντηση στην κρατική καταστολή, αποτέλεσε η μεγαλειώδης πορεία που πλαισιώθηκε από πολλές χιλιάδες κόσμου στην Ν.Σμύρνη, στο τέλος της οποίας όμως οι ένστολοι δολοφόνοι της ΕΛ.ΑΣ επιδόθηκαν σε ένα αστυνομικό πογκρόμ εναντίον όποιου βρισκόταν στο πέρασμά τους, με εισβολές σε μαγαζιά και πολυκατοικίες, με ξυλοδαρμούς, χημικά και κρότου λάμψης και βίαιες συλλήψεις. Μέσα στους συλληφθέντες ήταν και αρκετοί ανήλικοι, οι οποίοι κυνηγήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, απειλήθηκαν και χτυπήθηκαν. Ενώ ακόμα βρέθηκαν κρατούμενοι 3 μέρες στη ΓΑΔΑ. Τέλος μια 18χρονη αφού δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα της ΔΡΑΣΗ, απειλήθηκε σεξουαλικά από τα ΜΑΤ, όπως επίσης δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από Ματατζή, ενώ οταν αντέδρασε δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και στο πρόσωπο.

nea smyrni police1

Είναι σχεδόν βέβαιο πως πολλά περιστατικά, ανάλογα με τα παραπάνω, έχουν λάβει χώρα.
Η ΕΛ.ΑΣ λοιπόν προτείνεται να είναι υπεύθυνη για τα παιδιά όσων συλλαμβάνονται, μετά από την μεγάλη ανησυχία του Μητσοτάκη και την προσπάθεια της Μιχαηλίδου να τον ηρεμήσει και να δώσει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα που τους ταλανίζει, όπως φαίνεται…
Η προσπάθεια των εξουσιαστών μας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αγωνίζεται δεν έχει καμία συστολή, κανέναν ενδοιασμό. Πρέπει να γνωρίζουν πως τέτοιες ενέργειες ούτε τρομοκρατούν τους ανθρώπους, ούτε τους παροπλίζουν από το θάρρος και την μαχητικότητά τους. Αντιθέτως φουσκώνουν και άλλο την κοινωνική οργή και θα θερίσουν ο,τι έσπειραν!

Δεν ξεχνάμε τα παιδιά που έχασαν την ζωή τους από τις σφαίρες των κρατικών δολοφόνων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΤΕΖΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ!