Στις 17/8 το πρωί, το σωματείο με τη συμμετοχή και άλλων εργατικών σωματείων και συλλογικοτήτων της πόλης πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε ότι τα αφεντικά έχουν στο πλάι τους το κράτος, την κυβέρνηση και την αστυνομία, καθώς πραγματοποιήθηκαν συληψεις δύο απεργών – συνδικαλιστών (προέδρου του σωματείου και προέδρου της Ένωσης εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών ) οι οποίοι με εντολή εισαγγελέα και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους για παράνομη βία, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μια έντονη επίθεση από κράτος και κεφάλαιο στα φτωχά και καταπιεσμένα κοινωνικά στρώματα. Μια επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής και πολυεπίπεδη που προσπαθεί να στερήσει από τον κόσμο της εργασίας κάθε προοπτική αντίστασης και παράλληλα να ξεριζώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει κερδηθεί τους προηγούμενους δύο αιώνες από το εργατικό κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη η τωρινή ακροδεξιά κυβέρνηση έχει περάσει ένα μπαραζ καταστροφικών νομοσχεδίων (περιστολή των διαδηλώσεων, τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, εκπαιδευτικό νομοσχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία) καθώς και το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό και τη συνδικαλιστική δράση.
Για εμάς μέσα σε αυτή τη συνθήκη είναι σημαντικό να οργανωθούν οι καταπιεσμένοι και οι εργαζόμενοι προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση από κράτος και κεφάλαιο που όλο και εντείνεται. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την ταξική οργάνωση στη βάση και στους χώρους δουλειάς, την ενίσχυση των δομών αγώνα, την αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια, τη συλλογικοποίηση. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τα νέα αντεργατικά μέτρα, τα εργοδοτικά εγκλήματα και τις δολοφονίες πρέπει να είναι διαρκής κι οργανωμένος συνδεδεμένος με άλλα μέτωπα αγώνα.
Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Να σταθούμε στο πλάι των απεργών να δυναμώσουμε τον αγώνα τους και να αποδείξουμε ότι με συντονισμένο αγώνα και αποφασιστικότητα οι εργαζόμενοι στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ θα νικήσουν. Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα, παίρνουμε την ζωή μας στα χέρια μας!


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”


-Επαναπρόσληψη των 15 απολυμένων εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ
-Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αυξήσεις στους εργάτες

 


Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στην βάση

Αύγουστος 2022