ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ!

◼ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ), ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 17:30


Το προηγούμενο διάστημα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ο Δήμος Αθηναίων και ιδιωτικές εταιρείες προχώρησαν επιθετικά τα σχέδια ανάπλασης δημοσίων χώρων στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικά η γειτονιά των Εξαρχείων βρέθηκε στο επίκεντρο της επίθεσης, με επανειλημμένες εισβολές μηχανικών και εργολάβων με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στον λόφο του Στρέφη και την περικύκλωση της πλατείας Εξαρχείων με λαμαρίνες και συρματοπλέγματα και την εγκατάσταση ενός αστυνομικού στρατού κατοχής, προκειμένου να προχωρήσουν την κατασκευή του σταθμού μετρό. Κάθε λογής κατασταλτικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν για να καταπνίξουν κάθε συλλογική έκφραση κοινωνικής αντίστασης απέναντι στα σχέδια ανάπλασης και εμπορευματοποίησης της περιοχής.
Η επίθεση που ξεδιπλώνεται αυτή την περίοδο στη γειτονιά των Εξαρχείων αποτελεί μέρος της συνολικότερης επίθεσης που θέτει στο στόχαστρο το σύνολο των δημοσίων πράσινων χώρων στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων το πάρκο Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, το πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, τον λόφο Φιλοπάππου κ.α.


Στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, το οποίο αναδημιουργήθηκε μέσα από τον αυτοοργανωμενο αγώνα κατοίκων και αλληλέγγυων μετά την καταστροφή του από τις μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων το 2009, επίκειται άμεσα η έναρξη της σχεδιαζόμενης ανάπλασης του μετά την παράδοση της διαχείρισής του στην εταιρεία Unison. Ως Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το πάρκο της Κύπρου ως έναν ανοιχτό δημόσιο πράσινο χώρο και εστία κοινωνικής-ταξικής αντίστασης στη γειτονιά της Κυψέλης.


Με όπλο μας την αλληλεγγύη, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε όλους τους δημόσιους πράσινους χώρους απέναντι στην επιχειρούμενη ανάπλαση και εμπορευματοποίησή τους.


ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΩΣ ΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ, ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ,

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ-ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ), ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 17:30
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 18:30, ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων


Πρόσφατα άρθρα