Κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό

 

Από την αρχή της χρονιάς έχει ξεκινήσει ένας νέος γύρος παρακρατικών επιθέσεων. Από τη Θεσσαλονίκη, στη Σταυρούπολη (που ακροδεξιοί μαθητές του ΕΠΑΛ επιτέθηκαν σε φοιτητές και αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων), στην Ηλιούπολη και τον Εύοσμο μέχρι την Αθήνα, στην κεντρική πλατεία του Ν.Ηρακλείου, στην Καλλιθέα, στου Ζωγράφου (που φασίστες επιτέθηκαν σε μέλη αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων) στα Καμίνια, που το βράδυ της 27ης Οκτώβρη, φασίστες ξυλοκόπησαν άγρια τρεις μετανάστες από το Πακιστάν, στα Κ.Πατήσια στις 22/1 που πραγματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση από φασίστες με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού με καρφιά έξω από τζαμί στα Πατήσια, μέχρι τα πιο πρόσφατα γεγονότα κατά μεταναστών στις 2 Μάη που οδηγός ταξί έβγαλε όπλο και πυροβόλησε, στις 5 Μάη στην οδό Πειραιώς που μηχανοκίνητη συμμορία φασιστών επιτέθηκε με σιδερογροθιές και μαχαίρια σε μετανάστες και στις 8 Μάη στο Μενίδι που αντίστοιχα τάγμα εφόδου μαχαίρωσε έναν 25χρονο από το Πακιστάν καθώς και στις 19 Μάη στην Περαία Θεσσαλονίκης που αρχικά φασίστες επιτέθηκαν σε παρέα ανήλικων προσφύγων που καθόντουσαν έξω από ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό ενός 16χρονου, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε και τάγμα εφόδου 30-40 παρακρατικών που επιτέθηκε στον ξενώνα με πέτρες και καδρόνια.

Αυτό δεν σηματοδοτεί παρά την εκ νέου ενεργοποίηση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου από κράτος και κεφάλαιο. Σε ένα περιβάλλον ρημαγμένο από την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας και σε συνδυασμό με το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή– που έχουν ως συνέπεια τον αποκλεισμό όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών κομματιών από την πρόσβαση στα πεδία παροχής κοινωνικών αγαθών και την ακρίβεια που έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα ύψη οδηγώντας την κοινωνική πλειοψηφία στη βίαιη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση- η κρατική καταστολή εντείνεται προκειμένου να αναχαιτίσει την έκφραση της κοινωνικής δυσαρέσκειας και να τσακίσει όποιον και όποια σηκώνει το ανάστημά του και αγωνίζεται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στο πλάι των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών επιστρατεύονται για άλλη μία φορά τα παρακρατικά τάγματα εφόδου, ως κομμάτι της ευρύτερης αντιεξεγερτικής εκστρατείας, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους αγωνιζόμενους και να διαχύσουν το φόβο στην κοινωνία.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία εμείς να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης. Ενάντια σε κράτος και αφεντικά, ενάντια στον εθνικισμό και τον πόλεμο, ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις αντεπαναστατικές εφεδρείες του συστήματος. Στους δρόμους, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές μας να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9:00 ΠΜ, ΕΦΕΤΕΙΟ

την ημέρα έναρξης του Εφετείου της δίκης της Χ.Α.

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

σύντροφοι/σσες από τη γειτονιά των Πετραλώνων και τις γύρω περιοχές