Στις 08/04 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων από την πρώτη εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη Libertatia στις 08/11/2019. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «επέμβασης σε ακίνητο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς» και οι τρεις εκ των τεσσάρων αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία της απείθειας λόγω της άρνησης δακτυλοσκόπησης. Να σημειωθεί πως οι σύντροφοι/-ισσες της Libertatia αντιμετώπισαν την εισβολή των μπάτσων στην κατάληψη συνολικά τρεις φορές μετά τον εμπρησμό της από φασίστες το 2018 κατά την διάρκεια του Μακεδονικού συλλαλητηρίου, καθώς με τη λογική του κράτους και της αστυνομίας καταστροφή του κτιρίου δεν αποτελεί ο εμπρησμός από φασίστες, αλλά η αναστήλωση του από τον κόσμο του αγώνα. Ταυτόχρονα, από την πρώτη κιόλας πορεία υπεράσπισης της Libertatia έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 21 συλλήψεις αγωνιστών/-στριών, καθώς στις 17/07 και στις 23/08 του 2020 η αστυνομία προέβη σε δύο ακόμα εισβολές, κατά τη διάρκεια των οποίων προχώρησε σε 12 συλλήψεις και κατασχέσεις απαραίτητων εργαλείων και υλικών για τη συνέχιση των εργασιών. Όλα αυτά έγιναν στην προσπάθεια παύσης από τα κατασταλτικά επιτελεία κάθε είδους ενεργειών που αφορούν την ανοικοδόμηση και την υπεράσπιση της κατάληψης.

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον της κατάληψης Libertatia διεξάγονται στο πλαίσιο της γενικότερης καταστολής που επιβάλλει το χρεοκοπημένο σύστημα της εξουσίας και του κεφαλαίου. Η ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βαδίζοντας στον δρόμο όπου ήδη είχε χαράξει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιχείρησε να απονευρώσει οποιαδήποτε εστία αγώνα και αντίστασης από την πρώτη κιόλας στιγμή της εκλογής της, καταστέλλει και χτυπά με τον βιαιότερο τρόπο τον κόσμο του αγώνα, με εκκενώσεις καταλήψεων, άγριες επιθέσεις σε διαδηλώσεις, διώξεις αγωνιστών/-στριών με στόχο τη συντριβή όλων των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.

Η απόφαση της ανοικοδόμησης της κατάληψης καθώς και η παραμονή των καταληψιών στο κτήριο αμέσως μετά τον εμπρησμό του, αποτελεί σημείο αναφοράς του αντιφασιστικού αγώνα και του αγώνα υπεράσπισης των κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων χώρων. Οι σύντροφοι και συντρόφισσες υπερασπίστηκαν τη δομή του αγώνα τους, και με σφιγμένες γροθιές και τη βοήθεια συντρόφων και αλληλέγγυων, ξαναχτίζουν από την αρχή την κατάληψή τους απέναντι στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού που κράτος και εξουσία επιβάλλουν. Παρ’ όλες λοιπόν τις προσπάθειες του κράτους και των αρμόδιων αρχών να τον καταστείλουν, τέσσερα χρόνια μετά ο αγώνας για την ανοικοδόμηση της Libertatia παραμένει ζωντανός.

Στεκόμαστε δίπλα σε αυτές και αυτούς που αγωνίζονται και υπερασπίζονται τους κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, οι οποίοι αποτελούν ορμητήρια του αγώνα για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Χτίζουμε ανάχωμα αλληλεγγύης απέναντι στον σάπιο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με ασίγαστο πείσμα για μια κοινωνία ελεύθερη. Για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ανοικοδόμηση της Libertatia,

Παρασκευή 08/04, 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων