Εν μέσω μίας σοβαρότατης έξαρσης των κρουσμάτων, ενώ ο θάνατος έχει γίνει καθημερινότητα, το κράτος επιλέγει παραμονή πρωτοχρονιάς να χτυπήσει την επί 34 χρόνια εντός του πανεπιστημιακού ασύλου κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Καμώνεται πως «πατάσσει την ανομία στα πανεπιστήμια» και προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνική οργή από την δολοφονική πέρα ως πέρα διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, από την οικονομική ανέχεια, από το ζοφερό μέλλον που κράτος και αφεντικά ετοιμάζουν. Παράλληλα βρίσκει την ευκαιρία να εισβάλει στον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εφαρμογή της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της εγκαθίδρυσης της ΟΠΠΙ στις σχολές. Πρόκειται για μια επίθεση στο κίνημα, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τον κρατικό μηχανισμό μετά τις αναγκαστικές υποχωρήσεις που έκανε περισυ, ερχόμενο αντιμέτωπο με το φοιτητικό κίνημα. Τα ΜΜΕ προπαγανδίζουν με φαμφάρες την επικείμενη εισβολή, ο υπουργός δημοσίας τάξης κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, ο Πρύτανης σπεύδει να συγχαρεί περιχαρής την αστυνομία.
 
Λίγες μέρες μετά την επιχείρηση στο βιολογικό και την εκκένωση της νέας κατάληψης στο χημικό, στοχοποιείται η κατάληψη «Φάμπρικα Υφανέτ» μέσω των ραδιοφωνικών παραγωγών του Radionorth 98.0, οι οποίοι επιλέγουν να ανοίξουν το ζήτημα της εκκένωσης της κατάληψης.
Η ιδέα της κατάληψης εν τη γενέσει της αποτελεί μία ηχηρή εναντίωση στον κόσμο της εξουσίας. Αμφισβητώντας στην πράξη την έννοια της ιδιοκτησίας και των καπιταλιστικά δομημένων σχέσεων, οι καταλήψεις οραματίζονται και χτίζουν έναν νέο κόσμο , λειτουργώντας ως κύτταρα ριζοσπαστικοποίησης που δίνουν έδαφος στον αγώνα ενάντια στους καταπιεστές αυτού του κόσμου. Γι αυτόν τον λόγο, κράτος και κεφάλαιο πασχίζουν να τις εκκενώσουν, σπεύδοντας να επικαλεστούν την «τάξη και την ασφάλεια» ή ενίοτε σερβίρουν πλάνα αξιοποίησης των κατειλημμένων χώρων με σκοπό την κερδοφορία.
 
Οι καταλήψεις και οι δομές αγώνα δεν παραδίδονται, αλλά μάχονται. Να υψώσουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης και αντίστασης, στις σχολές και τις γειτονιές μας.
 
Όλα μας ανήκουν γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες και εγκαταλελειμμένα.
 
Πίσω από τα κράτη η τρομοκρατία, μέσα στις καταλήψεις η ελευθερία.
 
10, 100, 1000 καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης
 
.
Τρίτη 18/1 στις 18:00, Radionorth 98.0, Μητροπόλεως 34
 
Κατάληψη Mundo Nuevo