Ανακοίνωση για την στοχοποίηση των τεσσάρων (4) συντρόφων μας μέσω αθλιοτήτων που δημοσιεύτηκαν σε καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.


Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 δημοσιεύθηκε από τον επίσημο ρουφιάνο της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Λαμπρόπουλο, ένα αναίσχυντο άρθρο που φωτογραφίζει τα οχήματα, τους αριθμούς των δικύκλων και τα αρχικά ονομάτων 21 ανθρώπων.Μέσω των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης κυκλοφορεί αυτή η ανεπίσημη λίστα την οποία συνέταξαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πληροφορίες συναδέλφων τους, οι οποίοι «είναι σε επιφυλακή για ύποπτες κινήσεις κοντά στα σπίτια τους», όπως παραπειστικά αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο. Η λίστα αυτή προσδιορίζει έμμεσα και απολύτως αόριστα ως πιθανούς υπόπτους αυτά τα 21 άτομα για κάποιες επιθέσεις ( ; ) σε σπίτια αστυνομικών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Προφανώς και πρόκειται για ένα πρόπλασμα σκευωρίας που επιχειρεί το κράτος σε συνεργασία με τους πιστούς -μισθωμένους από την Ασφάλεια- κονδυλοφόρους του. Εν προκειμένω στοχοποιούνται 21 άτομα σύντροφοι και συντρόφισσες, αγωνιστές και αγωνίστριες με μοναδικό κριτήριο την πολιτική τους ταυτότητα. Διαρρηγνύουμε ανοιχτές θύρες όταν αναγκαζόμαστε να πούμε ότι η ΕΛ.ΑΣ., στην προσπάθεια της να διαμορφώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας σε αγωνιστές που δίνουν καθημερινά το παρών στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, γελοιοποιείται για πολλοστή φορά, καθώς επιχειρεί να συνδέσει τα οχήματα τουλάχιστον 18 ατόμων από την Θεσσαλονίκη, με «ύποπτες διαδρομές» κοντά σε σπίτια αστυνομικών στην Αθήνα! Αν δεν ήταν επικίνδυνο για τους ανθρώπους που βλέπουν να εκτίθενται προσωπικά τους στοιχεία δημόσια θα ήταν απλά άλλη μια «απλή» περίπτωση εξευτελισμού της ΕΛ.ΑΣ.

Η πολιτική αναβάθμιση της ΕΛ.ΑΣ. σε ρόλο απόλυτου ρυθμιστή της κοινωνικής ζωής καταρρέει μέρα με τη μέρα, με μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να δείχνει τη δυναμική του αντίθεση στην παρουσία και τη δράση των μπάτσων στη ζωή του. Η μερική αναδίπλωση όμως γνωρίζουμε ότι δεν θα καθυστερήσει καθόλου να μετατραπεί εκ νέου σε στοχευμένες επιθέσεις εναντίον όσων αγωνίζονται και κυριότερα εναντίον της αιχμής του κοινωνικού κινήματος που αποτελούν οι αναρχικοί αγωνιστές και αγωνίστριες.

Επίκαιρο παράδειγμα και το νέο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Marfin, το οποίο επαναφέρεται σε άλλη μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διεμβολιστεί το αναρχικό κίνημα. Στόχο έχουν την κοινωνική απομόνωση του επαναστατικού ρεύματος, ενόσω νέοι «ύποπτοι» θα στοχοποιούνται με τα γνωστά «ατράνταχτα» στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. σαν αυτά που έστειλαν τρεις ανθρώπους με συνοπτικές διαδικασίες στη φυλακή μετά τη διαδήλωση της Νέας Σμύρνης. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Χρυσοχοΐδης στην προσπάθεια του να επαναφέρει την κατάσταση στα μέτρα του, χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που του προσφέρει η (αντι)τρομοκρατική για να διαμορφώσει το ανάλογο κλίμα, μέσω των ΜΜΕ, ξεπερνώντας ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία στην αγαστή -μέχρι πρότινος- συνεργασία που αποκαλύφθηκε πρόσφατα της «φυσικής» ηγεσίας της αστυνομίας με γνωστό νταβατζή-«επιχειρηματία». Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση-σκευωρία της Marfin μετά το πέρας πολλών χρόνων κατέπεσε με την αθώωση του συντρόφου Θ.Σίψα και των υπόλοιπων κατηγορούμενων.

Είναι οφθαλμοφανές ότι το υποβολιμαίο από την Κρατική Ασφάλεια δημοσίευμα του in.gr το μεταφέρουν και το διακινούν με κύριο σκοπό την τρομοκράτηση αγωνιστών και αγωνιστριών που συμμετέχουν ενεργά στον κοινωνικό, ταξικό και αντικρατικό αγώνα. Τα οχήματα αυτά φέρουν ανθρώπους που το τελευταίο διάστημα, μέσα στον κοινωνικό ξεσηκωμό που έχει προκαλέσει η αντικοινωνική κρατική και καπιταλιστική επίθεση στην κοινωνική βάση, βρίσκονται σε εγρήγορση και αποτελούν ενεργό κομμάτι των κινητοποιήσεων απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική δυστοπία. Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε καμιά ψευδαίσθηση ότι οι σύντροφοι μας δεν είναι καταχωρημένοι στα ραβασάκια που διακινούν μεταξύ τους τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Ασφάλειας, μιας και συμμετέχουν με τα πρόσωπα τους στην πρώτη γραμμή των αγώνων μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες. Είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως η στοχοποίηση αγωνιστών/τριών με αυτό τον τρόπο, δηλαδή χωρίς κανένα κριτήριο πέρα από την πολιτική τους ταυτότητα, εκδηλώνει έναν αέναο πόλεμο του κράτους απέναντι στους αναρχικούς, σε αυτούς που συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στο κτήνος και σε όσους το τρέφουν.

Όλα αυτά βέβαια, έχουν αναδυθεί σε αμέτρητες περιπτώσεις, όταν σύντροφοι από το ευρύτερο επαναστατικό κίνημα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο ανά περιόδους. Βασικό κοινό όλων αυτών είναι η εμπλοκή της (αντι) τρομοκρατικής υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., όπου βλέπουμε το πρόσωπο του κράτους χωρίς φτιασιδώματα να λειτουργεί με όρους ρεβανσισμού να ελέγχει, να απειλεί και να βασανίζει αγωνιστές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στοχοποίηση του αναρχικού Άρη Παπαζαχαρουδάκη, ο οποίος χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο επειδή είναι αναρχικός απήχθη και βασανίστηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ενώ άλλα τρία άτομα βρίσκονται -αβάσιμα και εκδικητικά- προφυλακισμένα, για την ίδια υπόθεση.

Κι όλα αυτά με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη όπου η αστυνομική επίθεση ανέδειξε την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην καθημερινότητά του κόσμου. Το κράτος αμόλησε στην αρένα τα ένστολα κτήνη, που χωρίς καμιά περιστολή εξαπέλυσαν με την σειρά τους σε όλες τις γειτονιές την κρατική τρομοκρατία και βία που ασκείται διαρκώς σε αγωνιστές και αγωνίστριες, σε μαθητές και φοιτητές, σε πρόσφυγες και μετανάστες και σε όλη την κοινωνική βάση. Η τεράστια διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη καθώς και οι συγκεντρώσεις και πορείες σε δεκάδες πόλεις και γειτονιές αποτέλεσαν μια ηχηρή απάντηση στην επίθεση και την τρομοκράτηση των ταγμάτων εφόδου κατά των πληβείων. Αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων που παρήχθησαν ήταν η αναδίπλωση της εντεινόμενης καταστολής ενός αυταρχικού σχεδίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, σε συνδυασμό με επιθέσεις ενάντια σε όποιον προσπαθεί να διαδηλώσει, και γενικότερα στη διαμόρφωση ενός αστυνομικού κράτους ως κεντρική κρατική επιλογή για τη διαχείριση της πανδημίας. Κρατική επιλογή που εφαρμόστηκε για ακόμη μια φορά στις γειτονιές της Νέας Σμύρνης, μέσα από το όργιο καταστολής και το πογκρόμ των μπάτσων που χτυπούσαν στα τυφλά κόσμο, οποιονδήποτε γενικά έβρισκαν μπροστά τους. Το σχέδιο της προληπτικής καταστολής που επιχείρησαν να καταστήσουν ως κεντρική στρατηγική για τη διαχείριση της κοινωνικής αντίστασης συνάντησε το όριο του πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περίμεναν οι εμπνευστές του.

Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα που μπορούμε να συγκρατήσουμε από όλη αυτή τη γελοία και ανυπόστατη ρητορική που προωθεί το κράτος -μέσω των φυλλάδων του Μαρινάκη και όχι μόνο- είναι ότι από τις φοιτητικές διαδηλώσεις ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και τον αγώνα της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΑΠΘ και των σχολών, τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ.Κ. και το κατειλημμένο κέντρο αγώνα του ΕΚΘ, τον αγώνα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας ενάντια στην δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας, τη μηχανοκίνητη διαδήλωση για την απόδοση ευθυνών για τον θάνατο του Ιάσονα μέχρι και τις χιλιάδες κόσμου που διαδήλωναν σε δεκάδες πόλεις της χώρας ενάντια στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή, ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο. Οι αναρχικοί αγωνιστές και αγωνίστριες αποτελούν πρώτα και κύρια κομμάτι της κοινωνίας που δεν σκύβει το κεφάλι και με αυτήν θα έχουν να κάνουν. Σας πετάμε στα μούτρα τη λίστα του ρουφιάνου με τις αθλιότητες και τις γελοίες συκοφαντίες και συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα. Μαζέψτε τα χέρια σας μακριά από τους συντρόφους μας.

Στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων στον καθημερινό πόλεμο. Στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα, όχι απλά ως μια απειλή των θρασύδειλων πραιτοριανών της ΕΛ.ΑΣ. εναντίον μας, αλλά ως συνολική απειλή καθολικής επιβολής του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Βαθαίνουμε το συθέμελο ρήγμα ολόκληρου του κόσμου της εξουσίας, της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης, της κρατικής βίας και καταστολής, οδηγώντας προς μια κοινωνία ελεύθερη, δίκαιη και αλληλέγγυα δηλαδή ανεξούσια.

Υ.γ. Ακόμη περιμένουμε εμείς και εκατομμύρια ακόμη να δημοσιεύσει ο Λαμπρόπουλος ή κάποιος άλλος την πινακίδα, το αυτοκίνητο και το όνομα του δολοφόνου αστυνομικού-οδηγού της κ. Μπακογιάννη που σκότωσε τον Ιάσονα.


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ «ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ» |
μέλος της ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΑΠΟ)