Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων στη μκο άρσις την Τετάρτη 13/01 αλλά και τον κόσμο του αγώνα, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη 13:00, στα κεντρικά γραφεία της ΑΡΣΙΣ, Μαυρομματαίων 43, Αθήνα.


Στις 31/12 ο συνάδελφος Αντώνης Γκ. ενημερώθηκε για την απόλυση του χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, έπειτα από τρία χρόνια εργασίας στην ΑΡΣΙΣ, με πρόφαση ότι έληξε η χρηματοδότηση του προγράμματος που ήταν δηλωμένος.


Η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ φαίνεται ότι δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα, καθώς ο συνάδελφος μετά από αγώνα τόσο του ίδιου όσο και του σωματείου εργαζομένων, κατόπιν προηγούμενης παράνομης και εκδικητικής απόλυσης του λόγω Συνδικαλιστικής δράσης, το καλοκαίρι του 2018, επαναπροσλήφθηκε και αναγνωρίστηκε ως εργαζόμενος αορίστου χρόνου, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες της ΑΡΣΙΣ, ανεξάρτητα από τη ροή χρηματοδότησης και του προγράμματος που τυπικά ήταν δηλωμένος.
Συγκεκριμένα, ενώ η σύμβαση εργασίας του αφορούσε την παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα Estia των νησιών, κάλυπτε τις ανάγκες όλων των δομών της Αθήνας, είτε ως οδηγός του επιχειρησιακού αυτοκινήτου της ΑΡΣΙΣ, μεταφέροντας υλικά σε όλες τις δομές ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, είτε καλύπτοντας βάρδιες άλλων συναδέλφων που βρίσκονταν σε ασθένεια ή άδεια, είτε εργαζόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ.


Ο συνάδελφος παρόλο που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους/ισσες του και δεν είχε υπάρξει κανένα παράπονο, υφίστατο συνεχώς εκδικητικά διακριτική μεταχείριση από τη Διοίκηση.


Ο Α.Γκ. στο παρελθόν και μέχρι και πριν την απόλυση του, είχε ζητήσει αρκετές φορές να μετακινηθεί σε ανοιχτές θέσεις άλλων δομών και ενώ πληρούσε τις προϋποθέσεις εργασίας, δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση από τη διοίκηση της ΑΡΣΙΣ. Ο συνάδελφος δεν απολύθηκε επειδή έληξε η χρηματοδότηση, αφενός γιατί υπήρχαν ευκαιρίες μετακίνησης του και αφετέρου γιατί δεν είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου, αλλά γιατί συμπυκνώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και ως προς τη σχέση εργασίας του (αορίστου χρόνου σύμβαση) αλλά και ως προσωπικότητα (ιδρυτικό μέλος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων), που η Διοίκηση δράττοντας την ευκαιρία με πρόσχημα την χρηματοδότηση και δρώντας καθαρά εκδικητικά, δε θέλει να υπάρχουν ως παράδειγμα.
Να θυμίσουμε λοιπόν στη Διοίκηση της ΑΡΣΙΣ, ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ότι κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης των εργατικών μας δικαιωμάτων, θα μας βρίσκει πάντα απέναντι. Δεν εξαρτόμαστε από τις εκάστοτε χρηματοδοτήσεις που η ΑΡΣΙΣ συμφωνεί και αναλαμβάνει, αλλά είμαστε εργαζόμενοι που παρέχουμε τις υπηρεσίας μας σε διαρκή βάση και πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον απολυμένο συνάδελφο μας Αντώνη Γκ. απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του.