ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 12χρονη από τον ΚΟΛΩΝΟ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 13:00 ΚΑΜΑΡΑ

Στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής βίας και trafficking. Μία 12χρονη μαθήτρια στα Σεπόλια, λόγω οικονομικών δυσκολιών στο σπίτι της, αναγκαζόταν να δουλεύει στο παντοπωλείο της γειτονιάς, εξασφαλίζοντας κάποια χρήματα για την οικογένειά της. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, με διασυνδέσεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, άτομο με πολλές γνωριμίες και χρήματα, βίαζε κατ' εξακολούθηση τη 12χρονη ενώ την εξέδιδε σε άλλους παιδοβιαστές. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αρχές αμέσως μόλις έπεσε στην αντίληψη της μητέρας, τον Αύγουστο του 2022,

Ενώ ήταν φανερό πως πρόκειται για κύκλωμα σωματεμπορίας, που στόχευε ανήλικα παιδιά, ευάλωτα λόγω της ταξικής και κοινωνικής τους θέσης και μολονότι από τις επικοινωνίες του Μίχου αποδείχτηκε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 210 βιαστές και υποψήφιοι βιαστές του παιδιού, πολύ γρήγορα οι προβολείς στράφηκαν στη μητέρα του κοριτσιού, καθώς το κράτος και οι μηχανισμοί του επιχείρησαν να τη μεταχειριστούν ως εξιλαστήριο θύμα για τη συγκάλυψη της υπόθεσης και να μετακυλήσουν την ευθύνη αλλά και την οργή της κοινής γνώμης στο πρόσωπό της.

Αρχικά,η σύζυγος του κατηγορούμενου, αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με τη ΝΔ και μέλος του ΔΣ του βρεφοκομείο Αθηνών επιχείρησε να δωροδοκήσει τη μητέρα της 12χρονης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της, σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας. Στη συνέχεια, ο Μίχος επιχείρησε να την εμπλέξει ως συνεργό και στις 19 Δεκεμβρίου οι δικαστικές αρχές την προφυλάκισαν, χωρίς άλλα αποδεικτικά στοιχεία πέρα από την κατάθεση του παιδοβιαστή και μαστροπού Μίχου και με μόνη αιτιολόγηση ότι υπάρχει πιθανότητα να βλάψει τα παιδιά, αν επιστρέψει στο σπίτι μαζί τους. Στις 24 Γενάρη 2023 το αίτημά της για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, απορρίφθηκε και έτσι εκείνη επέλεξε να ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας την αποφυλάκισή της ώστε να βρεθεί κοντά στα παιδιά της. Οι δικαστικές αρχές δεν πτοήθηκαν στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα η απεργία πείνας να διακοπεί, χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά της σε κανένα βαθμό. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο στρέφεται η κοινή γνώμη απέναντι στη μητέρα και οι παιδοβιαστές και ο μαστροπός περνάνε σε "δεύτερη μοίρα", αλλά ταυτόχρονα η διαδικασία εξάρθρωσης του κυκλώματος trafficking προχωρά με ολοένα και πιο αργούς ρυθμούς καθώς έχει φύγει πλέον από το προσκήνιο και ενισχύεται η δυνατότητα συγκάλυψης αν όχι όλου του κυκλώματος, τουλάχιστον των πιο υψηλά ιστάμενων. Έτσι η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού κρατείται ακόμα στις φυλακές Κορυδαλλού και παραπέμπεται και η ίδια σε δίκη για την υπόθεση, ενώ από την αρχή η κόρη της έχει καταθέσει πως δε γνώριζε τίποτα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, το κράτος και οι θεσμοί του αδιαφόρησαν πλήρως για την ψυχική και σωματική υγεία του κοριτσιού και για την εξέλιξη της υπόθεσης. Η τότε υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε ανακοίνωσή της στη Βουλή έβγαλε σε κοινή θέα όλα τα στοιχεία για το πού βρισκόταν η 12χρονη στοχοποιώντας την ακόμη μία φορά, ενώ επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο ψεμάτων προκειμένου να αποδείξει τις ανύπαρκτες κρατικές παροχές και την κρατική πρόνοια απέναντι στην 12χρονη και τα αδέρφια της. Στην πραγματικότητα, το κορίτσι «ανακρινόταν» στην Ασφάλεια, χωρίς καμία πραγματική μέριμνα για το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο παιδί που έχει υποστεί κακοποίηση, ενώ οι κρατικές παροχές περιορίζονταν σε μία ελάχιστη ποσότητα τροφίμων που δεν αρκούσε ούτε για την επιβίωση ούτε της ίδιας της κοπέλας, πόσο μάλλον ολόκληρης της οικογένειάς της και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι η μητέρα τους βρίσκεται μακρυά της και φυλακισμένη. Παράλληλα τα ΜΜΕ, έχοντας στα χέρια τους τη δικογραφία, έβγαζαν στη δημοσιότητα πέρα από λεπτομέρειες αναντιστοιχες για μιαν υπόθεση σε εξέλιξη, και στοιχεία για το κορίτσι και της οικογένειά της που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση για την περεταίρω τρομοκράτησή της - όπως και έγινε.

Στην προσπάθεια αυτή, ώστε να σταματήσει το κορίτσι να δίνει τα ονόματα των βιαστών της, έχουν γίνει πολλαπλές απόπειρες εκφοβισμού. Σε μία από αυτές άγνωστοι πέταξαν πέτρες στα παράθυρα του σπιτιού της - που υποτίθεται ότι η τοποθεσία είναι άγνωστη(!) Στις 3 Απρίλη, άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διέμενε και μάλιστα, ενώ υποτίθεται πως βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από το κράτος και την αστυνομία. Μερικούς μήνες πριν, αστυνομικοί, φορώντας μάσκες και κουκούλες σταμάτησαν το αυτοκίνητο της ασφάλειας που μετέφερε το παιδί σπίτι έπειτα από διαδικασία κατάθεσης στις αρχές και τους κατέβασαν από το αμάξι κρατώντας τα όπλα τους προτεταμένα. Και όλα αυτά στις 3 τα ξημερώματα! Τελευταία επίθεση, δέχτηκε το παιδί στα τέλη του Οκτώβρη, όταν την πλησίασε στο λεωφορείο άγνωστος άντρας και την απείλησε ότι θα βλάψει την ίδια και την οικογένειά της αν συνεχίσει να καταθέτει ενάντια στο κύκλωμα trafficking.

Στις 8 Ιανουαρίου του 2024 ξεκίνησε η δίκη. Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό βούλευμα το οποίο προσέθετε περισσότερες κατηγορίες στη μητέρα και ελάφρυνε το κατηγορητήριο του Μίχου. Ουσιαστικά κανένα μέλος του κυκλώματος αυτού δεν κατηγορείται. Από την αρχή της δίκης καλέστηκε συγκέντρωση , η οποία ξεκίνησε με δυνάμεις των ΥΜΕΤ να βρίσκονται στον χώρο και τους κατηγορούμενους να φτάνουν με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προσπάθησαν να απωθήσουν τους αλληλέγγυους που φώναζαν συνθήματα έξω από την δικαστική αίθουσα. Για άλλη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής τρομοκρατούν τον κόσμο που αγωνίζεται. Από εκείνη τη ημέρα μετά από αίτημα του δικηγόρου της 12χρονης, η δίκη λαμβάνει χώρα κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς παρουσία δημοσιογράφων και κοινού. Όσο η δίκη συνεχιζόταν τις επόμενες ημέρες, οι βιαστές και οι δικηγόροι τους ενοχοποιούσαν την 12χρονη καθώς ρωτούσαν τι ρούχα και εσώρουχα φορούσε ενώ επιτίθονταν στον αδελφό της, ο οποίος είχε δηλώσει πως δεν μπορεί να καταθέσει λόγω ζητημάτων υγείας τα οποία μάλιστα έχουν οξυνθεί από τότε που φυλακίστηκε η μητέρα του. Παρά τα προβλήματα υγείας που είναι γνωστοποιημένα με έγγραφα, η αστυνομία πήγε στο σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό για να μεταφέρει στο τμήμα τον αδελφό να καταθέσει απέναντι στους βιαστές της αδελφής του. Παρόλες αυτές τις μεθοδεύσεις, ο αδερφός της 12χρονης ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, αποστομώνοντας τους συνηγόρους των βιαστών. Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων και με ανοιχτό το ερώτημα της εξέτασης της 12χρονης - εξ αποστάσεως - μολονότι οι καταθέσεις που έχει ήδη δώσει το παιδί ήταν απόλυτα σαφείς και πλήρεις, και συνάμα εξαντλητικές, χωρίς καν να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας ενός ανήλικου θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, σε συνθήκες που προσιδίαζαν περισσότερο σε ανάκριση. Ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν από τους κατηγορούμενους άτομα που σχετίζονται με την Greek Mafia, και αποτελούν συνδετικούς κρίκους στην υπόθεση τόσο της Ηλιούπολης όσο και του Κολωνού.

Είναι σημαντικό και ουσιαστικό να αναφέρουμε ωστόσο ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο κράτος και τους μηχανισμούς του, ώστε να προχωρήσει η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής καθώς και όλες οι κινήσεις στήριξης και αλληλεγγύης προς το πρόσωπο της 12χρονης και την οικογένειά της, έχουν προκύψει από τον κόσμο του κινήματος που από την πρώτη στιγμή ύψωσε τοίχος αλληλεγγύης και προστασίας γύρω το θύμα, όπως έχει πράξει αμέτρητες φορές στο πρόσφατο και όχι μόνο παρελθόν.

Η επίσημη πολιτική είναι ενοχοποίηση των θυμάτων και η κάλυψη των βιαστών, δολοφόνων και παιδεραστών και το μήνυμα που στέλνεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, προς πάσα κατεύθυνση - προς κάθε γυναίκα -και όχι μόνο - που έχει πέσει θύμα έμφυλης ή σεξουαλικής βίας, και προς όλα τα επόμενα θύματα είναι ενιαίο και ολοκληρωτικό: τρομοκρατία για όσες επιχειρούν να μιλήσουν και απόπειρα φίμωσης για όλες τις υπόλοιπες! Από το βιασμό της 19χρονης στο Α.Τ. Ομόνοιας από τα ένστολα καθάρματα της ομάδας ΔΙΑΣ, τη συγκάλυψη του παιδοβιαστή Λιγνάδη και το ξέπλυμα του βιαστή και μαστροπού μπάτσου στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης, μέχρι την αθώωση των βιαστών της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη, των μαστροπών στο "Χωριάτικο" και των μπάτσων που από κοινού με τους Χορταρια και Δημόπουλο δολοφόνησαν τη Zackie Oh, είναι πλέον πρόδηλο και για τους πιο αφελείς ότι η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί όπλο στη φαρέτρα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για την καθυπόταξη και των καταπιεσμένων και τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Σαφέστατα, η εμπιστοσύνη μας απέναντι στην δικαιοσύνη είναι περίπου μηδαμινή. Θα ήταν άλλωστε αφελές από την μεριά μας να σμίγαμε το χέρι με εκείνους που θρέφουν τον Δολοφόνο. Με την έναρξη της δίκης όμως, για μας ξεκινά και ένας αγώνας για την καταδίκη των παιδοβιαστών & όλου του κυκλώματος trafficking, ένας αγώνας που αντιλαμβανόμαστε ότι αφορά όλες μας & όλους μας, ένας αγώνας για κάθε γυναίκα και κάθε παιδί που έπεσε θύμα των κυκλωμάτων trafficking και της πατριαρχικής βίας. Σφίγγουμε τις γροθιές μας και προσφέρουμε ένα χέρι βοηθείας σε κάθε τραυματισμένη γυναίκα απ' το λεπίδι της πατριαρχίας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους καταπιεσμένους και σε όλες τις καταπιεσμένες, σε κάθε θύμα βιασμού, δίπλα σε όποια πλήττεται απ' το αγκάθι της πατριαρχίας. Η συλλογική μας φωνή μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη! Οργανωνόμαστε & αγωνιζόμαστε και θα παλεύουμε η μία δίπλα στην άλλη μέχρι να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα! Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης!

ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ - ΠΑΠΑΔΕΣ - ΜΠΑΤΣΟΙ & ΝΑΖΙ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΒΙΑΣΤΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 

Ελεύθερες Γυναίκες - Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο και Κόκκινο
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης-Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων

 

afisa eleutheresgynaikes kolwnos 10022024