ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1, ΣΤΙΣ 19:00
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ


Μέσα στο 2024 έχουν σημειωθεί ήδη δύο γυναικοκτονίες. Η πρώτη που έρχεται στη δημοσιότητα, μια γυναίκα στο Ζεφύρι που δολοφονείται από τον σύζυγό της, ο οποίος την περιλούζει με εύφλεκτο υλικό μπροστά στα παιδιά τους έπειτα από καβγά. Η γυναίκα 45 ετών τελικά καταλήγει στο νοσοκομείο έπειτα από μια εβδομάδα, λόγω των εγκαυμάτων της. Η δεύτερη γυναικοκτονία αφορά την 41 ετών Γεωργία, η οποία δηλώνεται εξαφανισμένη από τις αρχές την ημέρα της Πρωτοχρονιάς. Λίγες ημέρες αργότερα γίνεται γνωστό πως ο σύζυγός της την έχει δολοφονήσει με την βοήθεια ενός φίλου του και για να κρύψει το σώμα της την βάζει σε ένα μπαούλο, το οποίο και αφήνει σε δασική έκταση στη Χαλκιδική. Ο σύζυγος όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται η Γεωργία, η οποία ήταν και έγκυος. Αργότερα έρχεται στο φως πως ο σύζυγός της κακοποιούσε αυτήν αλλά και την αδελφή του σύμφωνα με καταγγελίες.
Τα ονόματα των γυναικών που βρίσκονται δολοφονημένες όλο και αυξάνονται. Η πατριαρχία, ριζωμένη στην κοινωνία, συνεχίζει και δολοφονεί. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία, κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου, όπλο του συστήματος για την διαίρεση των καταπιεσμένων, για την επιβολή των ανισοτήτων που όλο και αναπαράγει. Η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση, ενάντια σε κάθε καταπιεστική μορφή, ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και εξουσία.
Ως αναρχικές και ως γυναίκες, οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μέχρι το γκρέμισμα του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού. Προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω για την διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας. Για να οικοδομήσουμε στα συντρίμμια του, τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού. Μια κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

 


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ


Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία / Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων