ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Σ.ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ (Τετάρτη 1/11 - 15:00 - ΑΙΘ. 301)
(συνδιαμόρφωση-συγγραφή ανοιχτού πλαισίου, Τρίτη 31/10 - 12:00 - Καμαράκι ΣΣΑ στην είσοδο τη πτέρυγας)

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟ 1973
Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Για εμάς η εξέγερση του 73, δεν αποτελεί απλά μία ημερομηνία εορτής. Είναι ένα ραντεβού αντίστασης, μνήμης και αγώνα από το οποίο θέλουμε να αντλήσουμε κοιτώντας στο αύριο. Η ανυποχώρητη αντίσταση της κοινωνικής βάσης ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, οι στιγμές αυταπάρνησης και επιμονής των αγωνιζόμενων, δείχνουν το μονοπάτι στο οποίο πρέπει να οδεύσουμε, συλλογικά και αποφασιστικά, για να υπαρεσπιστούμε εκ νέου τη ζωή και την αξιοπρέπεια ενάντια στον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό που βιώνουμε. Γιατί από τότε μέχρι σήμερα, τίποτα δεν έχει εκπληρωθεί. Βλέπουμε όλα τα κεκτημένα της εξέγερσης του ’73 να καταπατώνται. Το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ, με το βάθεμα της ακρίβειας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης της κοινωνικής βάσης, την ολομέτωπη επίθεση κράτους-κεφαλαίου στη δημόσια-δωρεάν παιδεία και υγεία, την υποτίμηση και αμφισβήτηση βασικών ελευθεριών μας. Οι μπάτσοι στις σχολές μας, οι αμέτρητες συλλήψεις αγωνιστών, τα στημένα κατηγορητήρια, οι ξυλοδαρμοί και οι απαγωγές, οι εκδικητικές απολύσεις συνδικαλιστών συνεχίζουν να αποτελούν βασικές πρακτικές της εξουσίας ενάντια στους αγωνιζόμενους.


Όλα αυτά που έχουμε σήμερα ως δεδομένα, όσον αφορά τον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελούν κατακτήσεις εκείνης της εξέγερσης. Η κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου επετεύχθη με το αίμα των αγωνιστών/ριών, που ύψωσαν το ανάστημά τους απεναντι στην χούντα των συνταγματαρχών. Καμία εξέγερση δεν τελειώνει με την αποκατάσταση της αστικής δημοκρατίας, να φωνάξουμε ξανά: ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! Να εναντιωθούμε στις διακρατικές συμμαχίες του θανάτου, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και κάθε κρατική διαχείριση που οδηγεί σε καταπίεση και εξαθλίωση την κοινωνική βάση.


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Το βράδυ της 27/10, έγινε η χερσαία εισβολή του Ισραηλινού κράτους βομβαρδίζοντας την αποκλεισμένη και κατοικημένη γη της Γάζας. Σε αυτήν την καταστροφική επίθεση όπου το ισραηλινό κράτος επιχείρησε με 100 μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδισμούς ,απέκοψε την επικοινωνία της Γάζα με τον υπόλοιπο κόσμο τόσο σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ όσο και την ιατρική περίθαλψη των πληγέντων. Τα θύματα ξεπερνούν τα 7300, εκ των οποίων τα 3000 φέρονται να είναι παιδιά. Το ελληνικό κράτος, επιτελεί υποδειγματικά τον ρόλο του ως θεσμός εξουσίας, στηρίζοντας το κράτος/δολοφόνο του Ισραήλ. Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη και ειδικότερα στη Γάζα, που εκτυλίσσεται εδώ και 75 χρόνια, επανήλθε στον δημόσιο διάλογο με αφορμή την επίθεση που οργάνωσε η Χαμάς στις 7 Οκτώβρη. Αυτή η επίθεση και τα χαρακτηριστικά της, από την πρώτη στιγμή προβλήθηκαν παγκοσμίως, ως προσπάθεια απόκρυψης της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού και του εποικισμού που διαπράττει το ισραηλινό κράτος και το ΝΑΤΟ εν συνεχεία. Το ισραηλινό κράτος διαπράττει απάνθρωπους χειρισμούς ως προς τον παλαιστινιακό λαό όπως η αποκοπή νερού και ρεύματος. Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της διαχείρισης αποτελεί ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Αλ-Αχλί, που επέφερε τον θάνατο 500 και ασθενών κι αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο. Η θέση μας πρέπει να είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη, στο πλευρό των λαών που δολοφονούνται και εξοντώνονται. και συμμετέχοντας το ίδιο στον πόλεμο. Ταυτόχρονα οι διακρατικές συμμαχίες που εξυπηρετούν τους επεκτατικούς σχεδιασμούς των εξουσιαστών ανά τον κόσμο έρχονται ως αυτόκλητοι σωτήρες να επιλύσουν ένα πρόβλημα που η ίδια η ύπαρξη τους δημιουργεί. Να σταθούμε ενάντια στο Ισραηλινό κράτος και στην γενοκτονία που εξαπολύει. Να δείξουμε την αυτονόητη αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Ενάντια σε κάθε κράτος και σε κάθε διακρατική συμμαχία (ελληνικό κράτος, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση). Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους/ες εντός του Ισραήλ αντιστέκονται στην εξόντωση του παλαιστινιακου λαού, στους αρνητές/τριες στράτευσης, σε όσους/ες διαδηλώνουν και αγωνίζονται.


ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ – ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Το ζήτημα της ακρίβειας έχει οξυνθεί σε βαθμό που μεγάλο μέρος της κοινωνίας αδυνατεί να επιβιώσει και πόσο μάλλον να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή. Την ίδια στιγμή στον χώρο της εκπαίδευσης, η φοιτητική μέριμνα υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο και αυστηροποιουνται τα κριτήρια για δωρεάν παροχές. Η λέσχη του ΑΠΘ, μέσα από τους αγώνες και τις αντιστάσεις των φοιτητών και των αλληλέγγυων, ήταν, μέχρι πρότινος, προσιτή σε οποιονδήποτε φοιτητή ή μη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για σίτιση σε οποιονδήποτε το επιθυμεί και έχει ανάγκη. Αυτή η συνθήκη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιθυμία της εργολαβίας, η οποία με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να κερδοφορήσει εις βάρος μας. Η επιβολή της κάρτας σίτισης σε συνδυασμό με τον συνεχή έλεγχο για την υπόδειξη της φοιτητικής ταυτότητας, αποτελούν μέσα που αποσκοπουν στον αποκλεισμό από ένα αναγκαίο μέσο επιβίωσης. Μαζί με το νέο ασφυκτικό έλεγχο στην δωρεάν διανομή φαγητού, η εργολαβία επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα κανιβαλισμού, με την αυταρχική παύση των διανομών όταν κάποιοι από εμάς αρνηθούν την επίδειξη κάρτας σίτισης ή πάσο και με προβοκατόρικες ανακοινώσεις στο πρόγραμμα του μενού που προειδοποιούν για "προβλήματα στη διανομή" εξαιτίας "παρεμβάσεων φοιτητικών συλλόγων". Η κρίση που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας έλλειψης χρημάτων και πόρων όπως το κράτος και οι εξουσιαστές επικαλούνται, αλλά πολιτική επιλογή της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου που διαρκώς υπονομεύουν τις ζωές μας, για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες πως μέσα στον καπιταλισμό μπορεί να υπάρξει κάποια καλύτερη διαχείριση στη βάση των κοινωνικών αναγκών και επιθυμιών μας, αντιλαμβανόμαστε την επιτακτική ανάγκη για άμεση δράση από μεριάς μας, για να μην πεινάσει κανείς και καμία.

ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ - Η ΜΝΗΜΗ ΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στην γενονοκτονία που εξαπολύει το ισραηλινό κράτος, τον εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη, έξω από τη γάζα οι πολεμικές μηχανές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού.

Eνάντια στο ελληνικό κράτος, το ΝΑΤΟ ,την ΕΕ που συμμετέχουν στη σφαγή και τον αφανισμό του λαού της παλαιστίνης, ενάντια στους επεκτατικούς σχεδιασμούς των εξουσιαστών ανά τον κόσμο.

Αλληλεγγύη στους/ις αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΕΣΧΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΑΠΘ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΗΡΑΚΚΛΕΙΟ ΣΤΙΣ 28/10
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 

-αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής-

asa pani 30102023 2asa pani 30102023 3asa pani 30102023 4asa pani 30102023 5asa pani 30102023 1