ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τον Σεπτέμβρη του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ε.Μ. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ.Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει –χωρίς καμία επιτυχία– τα ευρήματα (σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες) της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με τη δράση της Ο.Λ.Α. Αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα στους Μ.Τ. και Ε.Μ. και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο), ενώ για τον Π. Γεωργιάδη αποφασίζεται η προφυλάκισή του με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης καταδικάζεται σε πενταετή κάθειρξη με αναστολή μέχρι το εφετείο και αφήνεται ελεύθερος. Την παρασκευή 7 Απρίλη 2023 έχει οριστεί το εφετείο του, όπου είναι ζητούμενο να καταδειχθεί η κρατική σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος του Π.Γ και να μετατραπούν οι κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί σε πλημμελήματα.

Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως τις κρατικές δολοφονίες από τις ένστολες συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συντρόφους από τις κρατικές και δικαστικές μεθοδεύσεις και να αντισταθούμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Παρασκευή 7/4, Εφετείο (Λουκάρεως), 9.00

 

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση