(…) τα μονοπάτια που οδηγούν στα νοήματα χρειάζονται ξανά σημάδια.
Αρνήσεις. Όνειρα. Πράξεις.
Που εμπνέονται από την ποίηση εκείνων των δρόμων
όπου δεν προσπερνάς.
Αλλά συναντιέσαι.
Και στέκεσαι.
Ο,τι κι αν έχεις μπροστά.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ – ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ/ΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ/ΟΥΣ
ΤΗΣ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ!

Τρεις μήνες στον δρόμο κόντρα στην υποβάθμιση της τέχνης, των σπουδών, της ζωής, των εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, συνελεύσεις, καταλήψεις, συναντήσεις, αποκλίσεις, οριοθετήσεις, εμπόδια, συλλογικές απαντήσεις. Τρεις μήνες αγώνας.
Αντιμετωπίσαμε με τον οδυνηρότερο τρόπο τη δολοφονική πολιτική κράτους και κεφαλαίου που επιτίθενται με σφοδρότητα σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Από το πιο επίκαιρο και κοινωνικά έγκυρο βήμα: εκείνο των δρόμων.
Από τη στιγμή της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στις 13 Μάρτη, από την Κίνηση Φοιτητ(ρι)ών, Σουδαστ(ρι)ών για την ελευθεριακή οργάνωση στη βάση, μέχρι τη στιγμή της εκκένωσής της στις 30 Μάρτη, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας σε αυτή την πολιτική επιλογή συνένωσης φοιτητικού και σπουδαστικού σώματος ενάντια στο ΠΔ 85, την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα των Τεμπών. Για 18 μέρες βιώσαμε τον πολιτικό εκβιασμό του εξαναγκασμού των καταληψιών σε εγκατάλειψη της Πρυτανείας, μέσα από τη στρατοπέδευση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του κτιρίου, την απαγόρευση παροχής στοιχειωδών πόρων διαβίωσης (όπως φαγητό, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης) στους καταληψίες, τις δεκάδες προσαγωγές και την αστυνομική βία σε βάρος αλληλέγγυου κόσμου που αψήφησε τη φασιστική πολιορκία.
Αναγνωρίσαμε τη συνάφεια ανάμεσα στους κυρίαρχους θεσμούς που επιχείρησαν να απονομιμοποιήσουν κοινωνικά τα κατειλημμένα κέντρα αγώνα μέσα από τελεσίγραφα και δημόσιες διαμηνύσεις των διοικητικών φορέων των κτιρίων, όπως το δημοσίευμα στην Καθημερινή με το οποίο ο Πρύτανης Αθ. Δημόπουλος έδινε το πράσινο φως στην εκκένωση της κατάληψης στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, το τελεσίγραφο του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου με αίτημα την άμεση αποχώρηση των καταληψιών από το θέατρο Ρεξ, το συκοφαντικό κείμενο του ΟΠΑΝΔΑ ενάντια στην κατάληψη του θεάτρου Ολύμπια.
Σταθήκαμε ο ένας πλάι στην άλλη και ενώσαμε τις φωνές μας στο δίκαιο ζητούμενο της εξάπλωσης των κατειλημμένων εγχειρημάτων, ενάντια στην καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενάντια στην καταστολή και τις πολιτικές αποδυνάμωσης των κοινών μας αγώνων.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις συλληφθείσες και τους συλληφθέντες της κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ που υποστήριξαν με κάθε δυνατό τρόπο την αγωνιστική τους επιλογή!
Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης εναντίον τους!
Τίποτα δεν τελείωσε! Ο αγώνας για την τέχνη και τη ζωή συνεχίζεται!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, 09.00

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών